Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traja dobrí kamaráti Munch, Tuck a Alex postupne získajú zvláštne zakódované správy potom, čo sa neďaleko od ich domova začnú stavebné práce. Sprvu sa obracajú na rodičov, potom na políciu s otázkou, čo majú robiť, ale nikto deti neberie príliš vážne. Rozhodnú sa preto jednať na vlastnú päsť. Objavia tak mimozemšťana, ktorý ich poprosí o pomoc, a sľúbi im, že ak sa mu neobrátia chrbtom, všetci spoločne sa vydajú na epickú a dobrodružnú cestu, ktorá navždy zmení ich životy. (Acrobat)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (65)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Dobrodružnej a celkem dojemnej sci-film na způsob jakože found footage o partě děcek, co pomáhaj ztroskotanému mimozemšťanovi zprovoznit jeho loď a odletět pryč. Nebudem si nalhávat, že se jedná o něco originálního, je to v podstatě příjemnej mix E.T., Číslo 5 žije a Super8, ale musím překvapeně uznat, že u mě to fungovalo bez problémů. Tedy pokud se jako divák povznesete na všechny stylové neduhy a berete film jako nenáročnou rodinnou zábavu. Sympatické mladé obsazení hraje velice přesvědčivě a mimozemšťan Echo je ten nejroztomilejší ufon od dob E.T. :). Přesto hraje jakési druhé housle v porovnání s dětskými rolemi, které se opírají především o sílu mimořádného přátelství. Nenápadný film, ale o to větší překvapení. Alespoň pro mě. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu se musíte ponořit do vzpomínek na dětství a jeho nazírání. Tři nerozluční kamarádi zhruba ve věku třinácti let, z nichž Alex se má odstěhovat s rodiči z této pohodové čtvrti, kde po večerech se svými "chlapy" hrají videohry a všichni tajně ve škole milují tu dlouhovlasou blondýnku. Tu poslední Alexovu noc tady chtějí strávit dohromady, obzvláště poté, co jejich mobily ožily vlastním životem a dohromady zobrazily nějakou mapu. A tak pánové vezmou kola, veškeré vybavení, zvláště když jeden z nich je výborný ve všem, co se elektroniky týče, a vyrazí k poušti.....tohle není E.T., byť poselství je podobné. Ono totiž můžete nalézt něco nepravděpobného, doslova mimozemského, a stát se jeho přítelem přes celou Galaxii. A zjistit, co ve vás samotných je. Scéna s vyletováním součástek ze země a následné samovolné smontování kosmického korábu nad městem, ta mi přišla úžasná. Protože ještě pořád se i dospělí mohou dívat očima svých dětí na ten zázrak. A zázraky, ty se možná dějí. A může stát za nimi malé kovové vznášející se biostvoření, které na vás poulí svá zářící modrá kukadla, kterými si vás vzápětí nesmazatelně zapíše do paměti.Oba nezapomenete, věřte či ne.... ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Děcka! I když máte v rodným listu letopočet 2000 a vejš, neznamená to, že byste neměli co nejdřív vidět "starýho" E.T.ho! Taková znalost spielbergovské klasiky vás totiž v budoucnu může ušetřit spousty bolístek! Anebo jsou na vině rodiče, kteří snímek hlavním protagonistům nepustili? Asi obojí. Každopádně: plecháček ze Souboje Titánů chce domů, pomáhá mu v tom parta teenagerů. Chvílemi je to hravě "super8tovské", chvílemi naopak předvídatelně nudné... Typický příklad takového toho stoprocentního rodinného sci-fi, které přestává napůl fungovat v okamžiku, kdy se na něj nedíváte s prckem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že ruční kameru dovedli filmaři použít také pro něco jiného než pro nějaký horor. Pravda, tohle už se povedlo ve snímku "Super 8", navíc i příběh je celkem podobný, ale ne hororový, spíše rodinný se špetkou sci-fi. Asi se celkem logicky bude nabízet srovnání se snímkem "E.T.", z něhož "Earth to Echo" nemůže vyjít jako vítěz. Na to není příběh dost silný. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Dle toho found footage jsem čekal opět šílený průšvih, který se kupodivu nedostavil. Earth to Echo je příjemná variace na E.T., které toho moc nechybí. Sympatické děti s přirozenými dialogy, lehkost, roztomilý mimozemšťan a jeho záchrana před vládními agenty. Je to místy i vtipné, protože mimozemšťan má součástky ke klíči k lodi rozeseté po spoustě míst kam děti nemají přístup a skládací efekty jsou super. Found footage je místo otravné, ale ne zas tolik aby mi to film zkazilo. Příjemné malé nízkorozpočtové sci-fi, které uspělo i v amerických kinech a ty 3* si zaslouží. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. června 2014 na filmovém festivalu v Los Angeles. (Piercee)
  • Originálny film natočila firma Walt Disney Pictures, ale po konečnom strihu distribučné práva odkúpila spoločnosť Relativity Studio. (ScooobyDooo)

Související novinky

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Reklama

Reklama