Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (601)

verbal 

všechny recenze uživatele

A přece se točí! A já už po všech těch hrůzných sračkách myslel, že se budu muset nechat upálit. Komedie, které jsou kultivované, milé, plné sympatických herců a namísto zvracení či červenání studem vyvolají pouze přiblblý úsměv, příjemné teplo u šulínka a kurevský hlad. Ano, hlad! Opravdu před zhlédnutím neberte na lehkou váhu varování strejdy verbala a řádně se naperte něčím sytým. Tento film totiž způsobuje akutní vyžírání ledničky!!! Já nedbal a pak vylízal i led z výparníku. Naprosto blažený spektákl! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Americký sen je celkem fajn. Je milé vidět, jak NĚKDE JINDE přejí talentu a píli. Jak opravdu se lze prokousat z ničeho k něčemu jen za pomocí svých schopností a silné vize. Chvílemi je to vlastně až tak neuvěřitelný příběh, že se to přehoupává z pomyslné hrany a pro mě se z toho stává ne dokonalý film, ale vlastně celkem mimózní blbost. Inspirace Vášnivým jedlíkem se nezapře, ale to zrovna bylo fajn. Jídlo je na filmu vlastně to nejlepší. U jiného filmu steak nechutná tolik, jako u tohoto. Každopádně jsem napočítal více toho, co mi tam vadilo, než toho, co lahodilo oku mému. Bizarní, ano, všechny ty postavy a situace. A to jsem původně chtěl napsat "nereálné". ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sympatický feel-good film plný lahodných pokrmů, po kterém si u mě Favreau po nepodařené dvojce Iron Mana a Kovbojích a vetřelcích opět malinko napravil reputaci. Divák má hlad, postavy jsou sympatické, prcek je až nečekaně fajn. Člověk má navíc z celého snímku pocit, že si všichni zúčastnění v čele s Favreauem a Leguizamem to natáčení strašně užívali. Jen škoda dosti přetažené stopáže, jelikož poslední půlhodinka už malinko přesluhuje a je dosti o ničem. Ke konci tak začíná tato óda na jídlo malinko nudit. Favreau si ale stále natočil přesně to co chtěl, jen to mohlo o malinko kratší. 70% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, Jona Favreaua uznávám, jeho dva Iron Many (obzvlášť po trojce) zbožňuju a asi jako jediný na světě mám rád i Cowboys and Aliens. Jeho menší artové odbočce Chef jsem ale zpočátku křivdil. Myslel jsem, že film bude vypadat celý jako prvních 40 minut, ovšem nakonec se z toho vyklubal skvělý feel good film. Samotný Favreau je jako šéfkuchař uvěřitelný a povedlo se mu snímek dobře podchytit i režijně. Navíc má známé přátele, takže kouskem do mlýna přispějí i čerstvá mamina Scarlett Johansson a Dustin Hoffman a jako perlička na pomyslném dortu se v nouzi nejvyšší zjeví Robert Downey Jr.. Byť jen v jedné scéně, předvede přesně to, na co jsme od něj zvyklí a za co ho milujeme. Nyní se nacházíme přibližně v půlce filmu. To hlavní má ovšem teprve přijít. Ve druhé polovině jsme svědky dobře naladěné road movie, která postupně dospěje až k vytouženému pozitivnímu konci a povede se jí ve vás něco zanechat...80% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nemám rada presladené filmy, ale toto bolo také pohladenie na duši... taká pohoda! Toľko pozitívnej energie, čo som vstrebala z tohto filmu, to sa ani nedá odvážiť :-) Akurát to má jeden problém - ideálne by sa Chef mal pozerať pri 14 chodových raňajkách spojených s obedom... sliny mi tiekli takmer neustále, a na druhý deň ráno som si robila zapečené sendviče! Dobré žrádlo, dobrá muzika, dobrá nálada a dobrí chlapi. Maximálne hrejivý film, ktorý by nepotreboval ani toho Downeyho Juniora, aby si vylepšil marketing ;-) ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • S filmármi spolupracoval a taktiež si vo filme zahral malé cameo známy šéfkuchár kórejského pôvodu, menom Roy Choi. (MikaelSVK)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna extra scéna. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama