Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (601)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dal na rady a před filmem jsem se řádně nažral - čtrnáct dní prošlý syrečky a můj tři čtvrtě roku sušenej lovečák, prostě tak jak to má bejt - takže hladovýho mě nedostali. Ale ani moc spokojenýho. Přeslazená oslava sociálních sítí orámovaná americkým snem, to já moc nemusím. Navíc mi tu na komedii chybělo víc humoru. Průměrná rodinná zábava. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pár marvelláků se sešlo, aby si natočili pohodovou pohádku o hodné exmanželce, hodném exmanželovi a o tom, jak se na světě krásně podniká. Je to koukatelný, ale na mě moc jednoduchý a ke konci začíná nudit. Ale co, možná, že to tak fakt bylo a Jon Fevreau chtěl lidem ukázat, že když se chce, tak to jde. # [monitor, 2.0->5.1, no sub] # příběh *** | hudba *** | humor * | akce – | napětí – | pustil bych si znovu ** ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Americký sen je celkem fajn. Je milé vidět, jak NĚKDE JINDE přejí talentu a píli. Jak opravdu se lze prokousat z ničeho k něčemu jen za pomocí svých schopností a silné vize. Chvílemi je to vlastně až tak neuvěřitelný příběh, že se to přehoupává z pomyslné hrany a pro mě se z toho stává ne dokonalý film, ale vlastně celkem mimózní blbost. Inspirace Vášnivým jedlíkem se nezapře, ale to zrovna bylo fajn. Jídlo je na filmu vlastně to nejlepší. U jiného filmu steak nechutná tolik, jako u tohoto. Každopádně jsem napočítal více toho, co mi tam vadilo, než toho, co lahodilo oku mému. Bizarní, ano, všechny ty postavy a situace. A to jsem původně chtěl napsat "nereálné". ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Během projekce jsme v noci vymetli: talíř mozarelly s maďarskou mletou paprikou exclusive, olivami a rajčetem ozdobeným bazalkou, slaninovou pizzu s feferonkami a cibulí, misku kešu oříšků, jedno balení slaninových TUC a někde v sedmdesáté minutě to chlap nedal a hodil na gril dvě flákoty de luxe hovězího, které se marinovalo na dnešní zahradní žranici. Spráskali jsme to bez chleba a vyžahli k tomu metaxu s počtem hvězd, jako na nebi. Opravdu moc pěkné! Ale kdo viděl film, zajisté chápe. Před promítáním tedy doporučuji plnou lednici potravin, kdy slanina platí za základ, nebo číslo na kvalitní restauraci, která disponuje rozvážením, ale urychleným. A pokud jste na tom jako já a měli jste možnost jíst vynikající kubánské sendviče z pojízdného stánku třeba na Key Westu nebo v Miami na Ocean Drive, bez alkoholu to nostalgické vzpomínání chuťových pohárků nezaženete. :))) Vyjma výše uvedených komplikací, které si žádají pečlivou přípravu, se jedná o parádní filmový počin. Sedl nám skvěle! Tak skvěle, že se ani výčitky nad velkou žranicí a nějakým tím kilem navrch, nedostavují. Zůstává jen příjemná vzpomínka na suprovní májovou noc. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Hodně sympatický příběh. Momenty z kuchyně hltám, zběsilost šéfa Carla si nezadá s Pohlereichem. Jídlo v hlavní roli pomalu střídá vztah otce a syna (překvapivě príma dítě). Na to, jak je to ukecané, zoufale málo opravdu vtipných hlášek, kvůli tomu trochu snižuju hodnocení. Komedie desetiletí z toho nebude, ale gastronomický zážitek roku na obrazovce tutově ano, plus výborná sonda do života s twitterem. Moderní, odsejpající a nebezpečně nabuzující chuťové buňky. Bulimičkám a diabetikům nepřístupno! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • 25. 4. 2013 vydal časopis Variety informaci o tom, že Jon Favreau napíše, zrežíruje a sám si zahraje ve filmu Chef. 12. 6. 2013 bylo potom zveřejněno, že filmová společnost Open Road Films získala práva na distribuci filmu v USA, zatímco Aldamisa Entertainment bude financovat a produkovat. Produkce filmu začala v červenci 2013 v Los Angeles. (KOOHA)
  • Hlavní natáčení začalo v srpnu 2013 v Miami v restauraci Versailles a hotelu Fontainebleau. Film byl také natáčen v New Orleans, Los Angeles a Austinu. (KOOHA)
  • Jon Favreau miloval dobré jídlo, které i sám velmi často dokázal uvařit, a tak možná právě nad plotnou ho napadlo natočit film o jídle. Napsal si scénář, zařídil potřebné technické a finanční záležitosti a nakonec oslovil své přátele, kteří již v jeho filmech hráli, díky čemuž se mu podařilo přivést do snímku známá jména. (ČSFD)

Reklama

Reklama