Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (518)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Každé oživení svého oblíbeného žánru, westernu, vítám s velkým povděkem a ačkoliv mezi novými počiny tohoto druhu je většinou dost průměrných či spíše podprůměrných snímků, The Salvation řadím do nadprůměru. Je přesně takový, jaký má moderní western být. Drsný, syrový, krvavý a bez idealizování divokého západu. V tomto příběhu se setkává Le Chiffre s Vesper, tedy sympaťák Mads Mikkelsen a pro mě ne příliš půvabná, přesto mnou respektovaná herečka Eva Green. Nemám k tomuto filmu nějakých zvláštních výtek, na 5* mu něco málo chybělo, ale 4* jsou velmi pěkné hodnocení. Na závěr bych pochválil úvodní dostavníkovou scénu, ta opravdu neměla chybu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

The Salvation není úplně špatný western, ale ke dnu ho táhne velmi slabý scénář, skoro až primitivní dějová linka bez nějakého zásadního zvratu, momentu překvapení, čehokoliv, co by utvořilo přidanou hodnotu. Dnes už přežitá schematická šablona o pomstě z westernů z 50. let opravdu nestačí. Kristian Levring natočil průměrný akčně laděný western s pěkným vizuálem a střídavými hereckými výkony - Mads Mikkelsen jako vždy charismatický, nemající ale moc co hrát, Eric Cantona tragický...zjevně měl zůstat spíš u fotbalu...stejně jako dánští filmaři u sociálních dramat... ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

MADS MIKKELSEN je dánska herecká SUPERSTAR NUMBER ONE v geniálnom dánskom westerne, aký si dlho nepamätám, s Evou Green si taktiež zahral v bondovke Casino Royale, vtedy mal zápornú postavu teroristu Le Chiffre, tentokrát kladnú, excelentnú postavu typu: „Oko za oko, zub za zub...” Film o POMSTE, lebo dánsky prisťahovalec Jon prišiel do Ameriky za lepším životom, ako milióny ďalších, spolu s bratom Petrom makali, aby mohla prísť neskôr za Jonom žena so synom z Dánska, prídu, ale americká adaptácia sa bohužiaľ nekoná, vezú sa v dostavníku s dvoma chlapmi, ktorí znásilnia Jonovu ženu, zabijú mu syna, Jon sa samozrejme pomstí, obidvoch ich zabije, len staré známe je, že ten mŕtvy podliak má obávaného brata, excelentného hajzla, ktorého budete poriadne nenávidieť, všetci v mestečku sa pred ním trasú ako osiky a volá sa plukovník Henry Delarue, ktorý na oplátku zastrelí niekoľko ľudí, lebo šerif nebol schopný do dvoch hodín nájsť „vinníka...” Henry má švagrinú Madelaine, ktorej Indiáni voľakedy odrezali jazyk, preto táto postava nevydá zo seba ani hlásku, pričom práve mŕtvy brat Henryho Paul ju zachránil pred krutým osudom, ale odpustiť sa to aj tak nedá, lebo to čo urobil je obyčajné primitívne barbarstvo! De-facto EVA GREEN je klasicky krásna, sexy a nemusí povedať ani slovo a vy viete, že z očí jej srší poriadna nenávisť... Mads Mikkelsen je extrémne fotogenický, KAMERA je taká bravúrna, že som si užíval každé jedno políčko filmu, Jeffrey Dean Morgan je taký svinský, slizký, odporný, nechutný, že ho máte automaticky chuť okamžite zastreliť!!! Ja som spokojný, i keď je film rýchlo po čase predvídateľný, ide v duchu klasických béčkových akčných filmov, že jednotlivec si poradí s bandou, ale tu mu HELFNE i druhá opora, ktorú nechám na divákoch, ktorým odporúčam tento vskutku brutálny western s vynikajúcim Madsom Mikkelsenom!!!!! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mikkelsen vo westerne? Už vopred som si striekal do teplákov. Len som sa bál, že dostaneme ďalšiu mystickú depresívnu haluz typu Valhalla Rising či Michael Kohlhaas. Ale kdeže! Toto je čistá žánrovka, asi najrýdzejší archetypálny revenge western za mnohé roky, ak nie desaťročia. Niekto bude mať problém s tým, že dej je úplne jednoduchý a dokonale predvídateľný, nie sú v ňom žiadne dejové odbočky, flashbacky či hlbšie dialógy, ktoré by nám povedali viac o hrdinoch a ich motiváciách. Lenže práve preto, že je to také priamočiare, to väčšinou skvele funguje. Úvodné vyvraždenie hrdinovej rodiny je emocionálne silné, finálna prestrelka patrične vychutnávková. To, že atmosféra je zámerne spaghetti, s niekoľkými priamymi citáciami Leoneho, je samozrejme pozitívum. Vadilo mi len, že Eva Green za celý film nepovie ani slovo (má vyrezaný jazyk), bez toho erektívneho hlasu to nie celkom ono. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dánský minimalistický western s výborným Mikkelsenem. Levring místy cituje Leoneho a neuhýbá z cesty ani aby postavy dobarvil jímavou vzpomínkou. Přímočarý děj s krvavým finále uspokojí fanoušky žánru. Šťavnaté herecké výkony (dokonalý Pryce v rakvi) krásně dobarvují děsivou atmosféru strachu, jen ta Evča toho moc neřekne a ani se netváří zrovna sexy. Proč alespoň takhle nemohl dopadnout Jonah Hex? ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Pri požadovaní „spravodlivosti“, cituje Delarue (Jeffrey Dean Morgan) výrok: „zub za zub“. Tento neúplný biblický odkaz pochádza z Kázne na vrchu, ktorá v skutočnosti nabáda ľudí, aby radšej nastavili druhé líce, než aby hľadali odplatu, na čo ho ale kazateľ neupozorní. (Arsenal83)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama