Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (518)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Krotká i divoká, němá ... divoký západ? To se nemá. Zdivočelý scénář? Fakt blbý nápad, koho jen napad ..." Neuvěřitelně smutný film. A čím? Že jediné dvě životaschopné postavy tohoto podivně, zřejmě pro náročné diváky moderně zmršeného dánského westernu, byly jen ty dvě vedlejší. Princezna s vyříznutým jazykem (to asi ta indiánská zvířata, dobře jim tak, nová Ameriko) a bratr padoucha. Dostavníkový prznič a nelítostný vrah, který alespoň uvěřitelně prosil, přímo škemral o holý život, již postřelený a s vědomím, že prohrál. Zbytek postav a scénáře bych naložil do hořícího dostavníku a utopil v řece. Nebo dal na hraní pomstychtivým Komančům. I když ve filmu vlastně žádní indiáni ani nejsou. Natož nějaký živý mustang. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak se zrodil Smørrebrød western aneb Šílený Mikymaus konečně dostal pořádnou akční roli. A dokonce tentokrát Madsovi ani trochu, zaplaťodin, Netuhne Valhalla, takže žádné vikingské halušky ani hodinová rozjímání nad mrtvým kojotem, po nichž by beznadějně klesla i ta nejtužší nadměrná očekávání. Jen čistý, surově syrový zápaďák, plný nejnespravedlivějších nespravedlností, padouchů prohnilejších než chrup bezdomovce, katalogově ustrašených přizdisráčů a Evky Zelené s prořízlou držkou v nejužvaněnější roli její dosavadní kariéry. Nad něčím takovým by si i Kája Máj zlomil péro, okamžitě nechal bandou Šošonů brutálně skalpovat svého hrdinu s neuvěřitelně umytými vlasy a začal psát první díl ságy pod názvem „Mads, bledý džentlmen“. Doufám, že ten drakkar s nemytými válečníky, vystrkujícími u pobřeží Losích Andělic holé prdele na nápis Holýúd, jen tak neodpluje a ihned chci dvojku „Ropa na Stříbrném jezeře“! ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Odpovědí na otázku, proč mají Dánové zapotřebí točit kovbojku, sem si jistý asi jako výsledným pocitem z celého filmu. Hnus dané doby se tvůrcům podařil zachytit pěkně, to opravdu ano, herecké obsazení se taky prsí jak holub, no dementně jednoduchý a klišoidní scénář nedává spolu s plytkými charaktery postav tomuto asi ambicióznímu snímku vybřednout ze sorty "průměrná zábava na jedno podívání". Pokud nejste nějací skalní fandové westernu, klidně to vypusťte, protože tady se ničeho nového nedočkáte. 65% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vynikající přímočará žánrovka, která zkušeně pracuje s osvědčenými filmařskými postupy. Na tomhle filmu je krásně vidět, že není vždy třeba se pokoušet o originalitu, zvláště u podobných čistě žánrových snímků. Chápu, že někomu může vadit spousta digitálního balastu, nicméně na obranu je třeba říct, že ačkoliv je ho opravdu hodně, nikdy není v popředí scény a nestává se tedy výraznou součástí děje. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Syrový a nekompromisní western, který se s ničím absloutně nesere.Brutální vraždy žen, dětí a vůbec všeho a všech, co projeví jen trochu nevinosti. Scénář je naprosto jednoduchá premisa vražda/pomsta/vražda/pomsta a nesnaží se vůbec na nic hrát.Westerny jsou zase v kurzu a je dost paradoxní, že jeden z těch nejlepších na trhu má na svědomí Dánsko.Mads Mikkelsen se pro tuhle roli snad narodil a sedla mu jak prdel na hrnec, Eva Green, ač bez jazyka a s pořezanou držkou je díky svýmu kulaťoučkýmu dekoltu stejně pořád sexy, ale její roli by mohla hrát i rosnička z Novy a bohužel Jeffrey Dean Morgan se za roky v laciných béčkách stal synonymem pro výprodejovost a jeho bezcitného vraha jsem mu nevěřil ani minutu.Bohužel i scénář občas dost zasmrdí a to hlavně celkově v postavě šerifa i obyvatel města, musí platit za ochranu a Delarue si dělá ve měste co chce a na potkání střílí jednoho člověka za druhym, ale když přijede Jon do města, stojí u něj dvacet chlapů s puškama....uuuuffffff!Jasně, že westerny nebyly nikdy přehlídkou duchaplných scénářů, ale tady to místy fakt bije do vočí.Nejlepší na filmu je asi postava Jonova bratra, to byl sympaťák jako hrom.Zvláštně natočený western, který nadhodnotím hlavně z důvodu, že mám tenhle žánr vážně moc rád a po 30. letech to byl první film, který mi připoměl Tenkrát na západě.70%. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Film měl premiéru na festivalu v Cannes. (morgos)
  • V závěru filmu se přijíždějící šerif v jednom záběru objeví s hvězdou na pravé straně hrudníku a hned v tom dalším záběru ji má na levé straně. (raininface)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama