Reklama

Reklama

Kat Connors (Shailene Woodley) je sedmnáct let, když její dokonalá matka Eva (Eva Green) zmizí. Poté co Kat žila tak dlouho v emocionálně potlačované domácnosti, sotva registruje nepřítomnost své matky. Ale jak čas plyne, Kat začne zjišťovat, jak hluboce jí matčino zmizení ovlivnilo. Když se pak vrátí domů na přestávku z vysoké školy, ocitne se tváří v tvář pravdě o odchodu své matky a svém vlastním popření událostí, které jí obklopují... (AlexisGraham)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (114)

Handle 

všechny recenze uživatele

Ke scénáři a psychologii postav mám asi sto tisíc výtek, nicméně režijně i herecky to bylo špičkové. Dost se mi líbila forma vyprávění a hlavně obdivuhodný výkon Shailene Woodley - ta holka opět dokazuje, že z ní roste budoucí hvězda. Škoda, že film jako celek nedrží pohromadě a výborné záblesky se střídají s tak trochu wtf momenty. Na druhou stranu mě to nenudilo a byl jsem zvědavý do poslední minuty. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Bavi me sledovat, jak se z Shailene, male pubertacky, jejiz krivky jeste pred par lety byly tak krasne zaoblene divci a ted jak zraje do neuveritelne krasy, ale jinak film je za me zklamani, lehce predvidatelne, kdy nakonec to udela takovou obratku, ktera je pro me neakceptovatelna a hlavne neuveritelna. SPOILER: zadny otec by nedovolil svoji holcicce se vidat s Philem, kdyz by vedel, co vedel. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Americká nezávislá zima, led, mráz, Eva Green coby studený psí čumák a Shailene Woodley jako jablko, co nepadlo daleko od stromu... tahle sázka u mě vyšla. Čekala jsem tedy spíš poetický film, ale takhle mi to sedlo mnohem líp. Výchozí situace velmi dobrá a výsledek stojí za to. Mimochodem u každého otevírání zámku jsem cítila mráz na zátylku. Brrr. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Arakiho vhled do života dospívající -hormony rozhárané- holky, která přijde o frustrovanou a excentrickou matku, je nejen hypnoticky zádumčivý, ale chvilkově satirický, občasně až sarkastický. Pomalu plynoucí děj, který jde na úkor neúprosné šmíry dvou hlavních ženských postav, typická silná slovní forma (rozuměj vulgarismy), velmi vhodně vybraná hudba, která podkresluje celkovou podařenou atmosféru, hlas mimo obraz, který tradičně stvrzuje literární předlohu, ale zároveň perfektně dotváří děj a občasně zahýří jemnými bonmoty, přesné herecké výkony... White Bird in a Blizzard je filmové dílo vymykající se tradičnímu vypravěčskému proudu, jde si po svébytné cestě a to rozhodně stojí za shlédnutí! 80%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Docela netradičně podaný příběh zmizení jedné zoufalé manželky. Zajímavá atmosféra, estetika amerického nezávislého filmu, nelineární způsob vyprávění, osobitý filmový jazyk, originální práce s barevnými odstíny a barvami, velmi překvapivá pointa, v podstatě detektivka s mimikry indie filmu o dospívání a hájemstvích sexuality. Celý film je vyprávěný rastrem dospívající hlavní hrdinky, jen v překvapivém finále se náhle podíváme na věc pohledem matky, tenhle objektivizující rastr mi vlastně chyběl, škoda, že byl použit jen v jedné konkrétní scéně, docela by mne zajímal takový pohled očima otce. Originální film. Ale bože, ta hudba! Cocteau Twins, ale taky Depeche Mode a hlavně The Cure...nádhera...prožil jsem to stejně, jen na druhé straně železné opony... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Gregg Araki obsadil Sheryl Lee, pretože je veľkým fanúšikom jej výkonu vo filme Twin Peaks (1992), ktorý nazval „jedno z najväčších predstavení v histórii kinematografie“. (Arsenal83)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama