foto

Shiloh Fernandez

  • nar. 26.2.1985 (34 let)
    Ukiah, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Shiloh Thomas Fernandez (čti: Šájlou Tomas Fernandéz) se narodil 26. února 1985 v městě Ukiah v Californii, kde byl vychováván se dvěma mladšími sourozenci (bratrem a sestrou). Než se tento 178 cm vysoký Američan vydal na dráhu herce, vystřídal mnoho zaměstnání (umýval nádobí, ale byl také fotomodelem). Po střední škole začal studovat universitu (University of Colorado at Boulder), ale zanedlouho studium ukončil a zamířil do Los Angeles. Sem se přestěhoval, aby začal žít se svou tehdejší přítelkyní, nicméně ještě než tam dorazil, rozešli se. V LA zůstal, ale aby se uživil, doplňoval zboží ve skladu - tuto činnost přitom popsal jako „nejhorší práci na světě“.

Nejdřív, zhruba v roce 2003, se objevoval v reklamách. Od nich se přesunul k televizní produkci - zahrál si malé role v seriálech ODLOŽENÉ PŘÍPADY (Cold Case), DRAKE A JOSH nebo LINCOLN HEIGHTS. Na filmovém plátně se poprvé objevil v roce 2007, když získal roli Edgara v thrilleru INTERSTATE (hrál tu mladého muže, který zoufale snaží najít svou přítelkyni v LA, ale je pohlcen drogami a nástrahami podivného motelu). Dále se objevil s psychologickém thrilleru RED. Na televizní obrazovky se mezitím vrátil a udělal dobře - získal roli, která ho dostala do povědomí veřejnosti - byla to postava Seana Henthorna v seriálu JERICHO. Seriál byl po první sérii zrušen, aby byl po znovuobnovení pro druhou sezónu (na popud rozzlobených diváků) zrušen znovu.

V roce 2008 se neúspěšně pokoušel získat roli Edwarda Cullena v sáze Stmívání. Ferdandez byl údajně první volbou režisérky Catherine Hardwicke, ale konečné rozhodnutí bylo na Kristen Stewart. A ta ho v roli svého osudového muže nechtěla. Shiloh později prohlásil: „Tehdy to pro mě byl jen jeden z mnoha konkurzů. Neuvědomoval jsem si, že přicházím o slávu a obrovské výdělky. Když se za tím teď ohlédnu, určitě bych nebyl dostatečně psychicky silný na to, abych se s tím (s tak obrovskou slávou) vyrovnal. Naštěstí to, že jsem tu práci nezískal, vedlo k získání jiných rolí, které se pro mě hodily mnohem víc.“ Těmi byly například role ve filmu DEADGIRL, anebo ve známějším snímku CADILLAC RECORDS, kde si zahrál vedle takových hvězd jakými jsou Adrien Brody nebo Beyoncé Knowles.

Shiloh, který herectví nikdy nestudoval, se přiznal, že na konkurzech se vedle ostatních uchazečů cítí nesvůj a že se abnormálně stydí. Přesto se během své kariéry objevil v řadě dalších seriálů jako jsou CSI: NEW YORK, TARA A JEJÍ SVĚT (The United States of Tara) nebo v GOSSIP GIRL (zde v roli Owena Campose, vedle hereček Brittany Snow a Krysten Ritter). Velký průlom na stříbrném plátně zaznamenal ve filmu SKATELAND z roku 2010, který měl úspěch na festivalu Sundance. V tomto filmu hrál po boku Ashley Greene, známé díky roli Alice Cullen ze ságy Stmívání. Nakonec došlo ke spolupráci i s režisérkou Catherine Hardwicke, a to ve filmu ČERVENÁ KARKULKA (Red Riding Hood). Hrál zde svou první romantickou roli, přičemž partnerkou mu byla známá a úspěšná herečka Amanda Seyfried. Na základě svého vystoupení se proslavil ještě víc - hudební stanicí MTV byl prohlášen za jednu z „nových hvězd, jejichž práci je potřeba sledovat“, byl označen za „nového rebela Hollywoodu“a masivně se začal objevovat na titulních stranách časopisů.

Očekávanými filmy, v nichž by měl v blízké budoucnosti zazářit, jsou THE BELOVED - britské drama, kvůli kterému Shiloh začal trénovat velšský akcent, a SYRUP - indie film založený na stejnojmenné novele Maxe Barryho.

Zajímavosti: Shiloh se přiznal, že na střední škole kouřil marihuanu, pomáhal si tak od stresu. Jeho nejoblíbenějším filmem je Věc zvaná láska (The Thing Called Love), kde hraje jeho idol River Phoenix (tragicky zesnulý bratr slavnějšího Joaquina). Má rád i film Co žere Gilberta Grapea (What’s Eating Gilbert Grape?). Jeho oblíbenými herci jsou Javier Bardem a Ryan Gosling. Kdyby nebyl hercem, vystudoval by španělštinu, odstěhoval se ho Jižní Ameriky a měl by farmu na banány nebo pracoval jako stavař, protože je (podle svých slov) zručný. Kdyby mu to přece jen nešlo, mohl by být spisovatelem. Má rád country hudbu a jeho vysněnou rolí je country zpěvák. Přátelí se s hercem a hudebníkem Thomasem Dekkerem.

lineiy

Herecká filmografie

Filmy

2019 Peel
2018 Blanco (TV film)
Tremors (TV film)
2016 Chronicky metropolitní
Edge of Winter
Long Nights Short Mornings
2015 Oko za oko
Queen of Carthage, The
We Are Your Friends
2014 White Bird in a Blizzard
2013 Deep Powder
Lesní duch
Searching
Syrup
The East
2011 Červená Karkulka
2010 Happiness Runs
Skateland
Swerve
2009 16 to Life
2008 Cadillac Records
Deadgirl
Gardens of the Night
Prokletí
Red
Warehouse Job, The
Whore
2007 Interstate
Křižovatka: Příběh o odpuštění (TV film)
2006 Gettin' It
2005 Wasted

TV seriály

2018 Instinct (TV seriál)
Long Shot (S01E08)
2017 Gypsy (TV seriál)
Black Barn (E10)
Neverland (E09)
Vagabond Hotel (E06)
další epizody (4)
2016 Falling Water (TV seriál)
Castles Made of Sand (S01E04)
Calling The Vasty Deep (S01E02)
2015 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Pro slávu a pro peníze (S16E11)
2010 Transplantační jednotka (TV seriál)
A Roll of the Dice (E10)
2009 Tara a její svět (TV seriál)
Revolution (S01E05)
Aftermath (S01E02)
Pilot (S01E01)
Transplantační jednotka (TV seriál)
Alone Together (E05)
Good Intentions (E03)
Super drbna (TV seriál)
Holky z valley (S02E24)
2008 Uklízeč (TV seriál)
Kriminálka New York (TV seriál)
Všichni v rodině (S04E13)
2006 Jericho (TV seriál)
Lincoln Heights (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Jedna noc (S03E16)
2004 Drake a Josh (TV seriál)

Hudební videoklipy

2014 Selena Gomez - The Heart Wants What It Wants (hudební videoklip)
2008 Cary Brothers - Ride (Tiësto Remix) (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace