Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (223)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak sem jakože četl a slýchával, že prej jenom ta pilotní epizoda za něco stojí, a zbytek už je pouhé browniesové kecání o pirátských strastech na souši (v přístavech) i na vodě (na palubách lodí). No a Marshall mě dokázal zklamat i v tom úvodu. Proč dobrá polovina S01E01 vypadá, jako že se odehrává zároveň v jedenadvacátém století a před třemi sty lety? A kdy už konečně někdo těm ignorantským maskérům vysvětlí, že pirátská verbež vážně neměla bělejší zubiska než kozatá blondýnka v reklamě na Colgate Total? Hrůza aneb atmosféra utopená v kýblu se zvratkama. Rozmáchlé bitky na začátku a konci super, upovídaná vata mezi tím katastrofa. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Proklatě rád bych neměl této sexy verzi pirátů co vytknout. Potenciálem mají totiž Black Sails dost střelného prachu na rozmetání jakékoli současné konkurence a kupodivu to samé v bledě stříbrném platí i o samotném sprostředkovateli děje, Johnu Silverovi, tom kujícím kuchtovi, co na první pohled působí jako hošík, jehož obsazení se zdá být flusem do obličeje skvělého Kapitána Flinta i celé jeho posádce mořských vlků. Nakonec to je ale právě on, kdo se svým rošťáckým úsměvem perfektně víří prach na zatuchlém Nassau. Bohužel ani on nestačí na to, aby dal vítr do plachet Flintovu Mroži. Přešlapování na místě hlavní zápletky totiž bije do očí tak, že celá první série i přes tu špetku vynikajících námořních bitev působí jako synopse před samotným dějem. Nabízí se tak otázka, jestli může seriálový scénář krom nedocenitelného prostoru pro hostis humani generis utáhnout i samotný, vcelku prostý příběh. Minimálně kvůli té neodbytné vizi pirátského království fakt doufám, že jo. Očekávání od druhé série tedy byla vysoká, nicméně Black Sails je naplnil beze zbytku a přidal ještě hromadu pirátského zlata navíc. Na prostoru desíti dílů sice několikrát ztratí tempo, když se děj ve třech předělových a spíše konverzačních epizodách připravuje na další nálož akce a zvratů, jenže právě díky tomu prvotřídnímu zbytku se na seriál nedá vydržet zlobit. Nejen, že hvězdný tým proti sobě spolupracujících pirátských legend skrz jejich propletené osudy konečně beze zbytku přirostl k srdci, bude nesmírně obtížné nesrovnávat kreace, které tomuto seriálu dovoluje štědrý rozpočet, s jakoukoli konkurencí. Ta se totiž tomuto oslnivému a proklatě zábavnému kousku hledá jen velmi stěží. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Po pilotu spokojenost, ostré pirátské drama, které snad nebude úplně tak přímočaré, jak by se na první pohled mohlo zdát.. jenom ten Neil Marshall se při úvodní bitvě moc nevytáhl. Snad si ty lepší věci nechává do GoT, to je totiž stále o x levelů výš, než většina jiných serošů, které se na nás každý den vrhají. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Black Sails nebyl mnou nikterak vyhlíženým seriálem a nebýt hry AC4, tak bych ho asi přehlédnul. Když už byla nálada na něco pirátského, tak mi přišel tento seriál vhod. A mile mě překvapil. Hned na úvod prvního dílu je pěkná bitva na lodích s parádními efekty. Každý díl mě víc a víc přitáhnul a i konce jednotlivých dílů končili tak, že se člověk hned těšil na další díl. Stejně jako Spartacus, ani zde televize Starz nešetřila násilím, erotickými scénami a jadrnou mluvou. V seriálu se furt něco děje a zvratů je zde jako máku. Intriky, podvody, ale i bitky jsou zde rozsáhlé a ani na okamžik první série nenudí. Jediný mínus pro mě je že má série jen osm dílů a končí v nejlepším. Obsazení je parádní a nevidím zde žádný metrouše jak zde někteří chytráci píší. Ať žije Černovous :D:D První sérii dávám 100% :) Druhá série 100%. Třetí série 90%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Pirátske dobrodružstva mám rád a toto mi šmakuje. Seriál s produkcie Michale Baya ma ako obvykle na oko všetko. Slušné herecké obsadenie, nádhernú výpravu, kostými, užasnú hudbu, štipľavé scény a zaujímavý príbeh, ktorému by neuškodilo väčšie tempo ako v posledných dieloch. Stačilo by o jeden diel menej. Slušný rozbeh prvej serie dúfam, že v druhej už bude viac akcie. Oblúbený soundtrack: Main Title. 2. séria - 95%. Tak druhá séria začala pekne husto. Stret dvoch kapitánov, ktorý sa niesol cez celých desať dielov nemal chybu, akčná finále taktiež a súboj o zlato zo stroskotanej španielskej lode príjemne prefíkaným prekvapením. Druhá séria spravila pekný skok od tej prvej, či už akciou, príbehom alebo postavami. 3. séria - 100%. Dosť dobré. Druhá séria bola vynikajúca a trojka je ešte o chlp lepšia. Postavy stále majú čím prekvapiť, stále sú prefíkané, navyše poteší Captain Edward 'Blackbeard' Teach v podaní Raya Stevensona. V tretej sérii ubudlo trošku dialógov a pribudlo viac akčných scén (hlavne ta záverečná je perfektná). Keby to malo o jeden diel menej, asi by som bol spokojnejší, pretože úvod strácal trošku tempo a miestami sa celkom ťahal, za to záverečné diely to spoľahlivo vynahradili. Som zvedavý na štvrtú sériu. Súboj o poklad a bitka Anglického námorníctvo proti pirátom o Nassau pokračuje! 4. séria - 95%. Štvrtá a záverečná séria mi prišla podobne dobrá ako ta predošlá. Rovnako aj tu som mal pocit, že sa tu niekedy až zbytočne keca, ale niektoré diely boli zasa neskutočne dobre a pútavé. Ako celok ma to bavilo, ale prišlo mi to dosť nevyvážené čo sa týka tempa, ale záverečné diely to zas rozbalili naplno, aj čo týka akcie. U niektorých postav ma mrzelo ako skončili, ale tak nieje to podla môjho scenára. Každopádne som spokojný s celým seriálom a mam pocit, že narozdiel od niektorých, skončil v právu chvíľu. ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Hudební nástroj, který můžeme slyšet během úvodních titulků, ale i později v průběhu jednotlivých epizod, se nazývá niněra. Jedná se strunný hudební nástroj podobný houslím a první zmínky o něm se objevují už v 10. století. (oli009)
  • Roland Reed nahradil ve druhé sérii Jannese Eiselena v roli Dufresnea poté, co Eiselenovi diagnostikovali nádor na mozku a v roce 2016 zemřel. (oli009)
  • Ačkoli je děj seriálu zasazen do Karibiku, ve skutečnosti se natáčelo především ve studiích v Jihoafrické republice a v Kapském Městě. Zároveň zde také kromě historických kulis Nassau a dalších míst (např. i zimní Filadelfie) vznikly specializované vodní nádrže, v nichž se natáčela většina scén na moři. (oli009)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama