Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (223)

johny89 

všechny recenze uživatele

Zach McGowan se svým kapitánem Vanem apeluje na nejprotivněji zahranou postavu, co si ze seriálů pamatuji. Neustálé záběry na jeho rádoby nadvěcný pohled a rádoby drsnou chůzi s ohnutým hřbetem na mě udělala naprosto ukrutně béčkový dojem. To ale není nic proti nafoukané neherečce Max v utáhlém korzetu nebo Anne s hlubovými dialogy typu "fuck [doplň jméno]", "fuck [doplň věc]", případně ještě "fuck [doplň událost]" ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

The villain makes the story. A že tady jich je tedy požehnaně... Nejrodokapsovější seriál široko daleko aneb potemnělá a veškerých stop gentlemanství zbavená verze Hornblowerových/Aubreyho dobrodružství v podobě prequelu Ostrovu pokladů. Ano, zpočátku to drhne až na samou hranu nechtěně směšného, jelikož tvůrci jakoby nevěděli, zda jít cestou prvoplánového násilí, laciné kontroverze a rádoby drsnosti, kde dialogy slouží čistě jako záminka pro přehlídkou koz, lascivností, krve a kurvení se, kdy se jediným kladem zdá skvostná znělka. Naštěstí si záhy uvědomí, že by to byla cesta do pekel (druhá polovina první řady už se ve stylu našla) a jakmile od druhé sezóny ještě zvýší obrátky, poučí se ze svých chyb, dodají postavám potřebnou hloubku (a především v první řadě tolik absentující motivace), tak z toho rázem čiší omamná vůně karibského rumu, praskání ráhnoví či hukot vzdouvajících se vln. Jeden podlehne a ani neví jak. Každopádně srdéčko každého fandy O'Briana, Forestera, Stevensona a samozřejmě historických plachetnic i vratiplachet se tetelí blahem až na samou hranu arytmie. Pak už je radost naskočit na kocábku plnou intrik, soubojů, špíny, pokladů a mocenských půtek, kdy každý každému jámy kopá (doslovně) a vráží kudly do zad (doslovně), přičemž nemyslí na nic jiného než na svobodný způsob života; a samozřejmě nějaký ten zlaťák na přilepšenou k tomu. A tak se z ošklivého káčátka, které bylo zpočátku v mnohém parodií sebe sama, vyklubal jeden z vůbec nejstylovějších seriálů zlatého věku tohoto formátu. Ne, tohle přes charismatické obsazení (speciálně Luke Arnold je objev s talentem, až se až jeden diví, že dávno není hvězdou), skvělou výpravu, fantastickou hudbu či až překvapivě solidní dialogy ani v tom nejbláhovějším ohledu není quality TV, ale stále jen a pouze slepenec historie a legend v podobě rodokapsové šestákovky o mordujících pirátech. Ovšem je to natolik pravověrná poctivá pirátská šestákovka se všemi klady i zápory z toho plynoucími, že tomu nelze nepodlehnout až s dětským okouzlením někoho, kdo přesně na tomhle typu dobrodružných románů vyrůstal. A zato tisíceré díky. | S1: 4/5 | S2: 5/5 | S3: 4/5 | ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Inu, poctivá pirátská podívaná se vším, co k tomu patří. Zajímavé postavy, skvělé herecké obsazení, výtečná akce, nabitý děj... jistě, opět je to místy natahované (jak taky jinak, že?), ale to v tomhle případě není zas až takový problém. První díly (vlastně celá první řada) jsou jen takové rozjezdové a doslova úvodní, ale to, co přijde potom, to je opravdu něco, přátelé! Jízda plná zvratů, intrik a ještě větších intrik, Flint, Černovous, Long John Silver a nesmírně silné ženské postavy. Vývoj postav je famózní a vy skutečně nikdy nevíte, které fandíte (nej)víc. Navrch jedna z nejlepších znělek, které jsem kdy slyšel a viděl. Black Sails je seriál s výhradně prudce stoupající kvalitou. Nejlepší pirátská věc, která v televizi či filmu kdy vznikla, v tomhle žánru to vážně nemá konkurenci a Michael Bay v tom naštěstí není znát. I když je to nesmírně epické, pořád ale existuje asi sto lepších seriálů, než tenhle. Black Sails by ovšem byly 101. 85% za celý seriál, slabších 70% za první řadu, velmi silných 80% za zbytek. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak sem jakože četl a slýchával, že prej jenom ta pilotní epizoda za něco stojí, a zbytek už je pouhé browniesové kecání o pirátských strastech na souši (v přístavech) i na vodě (na palubách lodí). No a Marshall mě dokázal zklamat i v tom úvodu. Proč dobrá polovina S01E01 vypadá, jako že se odehrává zároveň v jedenadvacátém století a před třemi sty lety? A kdy už konečně někdo těm ignorantským maskérům vysvětlí, že pirátská verbež vážně neměla bělejší zubiska než kozatá blondýnka v reklamě na Colgate Total? Hrůza aneb atmosféra utopená v kýblu se zvratkama. Rozmáchlé bitky na začátku a konci super, upovídaná vata mezi tím katastrofa. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem že Black Sails se přihlásí k trendu realistických seriálů se zaměřením na emoce a psychologii. Ale ona je to pirátská variace dobrodružných příběhů. O historické věrnosti si zatím můžu nechat jenom zdát. A dojem se už podstatně nezmění, protože i kdyby scenáristé otevřeli chytré knížky, a načetli si něco o reáliích té doby, tak stěží přeobsadí všechny ty pohledné a vypracované pirátské supermany, a stejně tak pohledné, depilované a asertivní mladé slečny. Navíc to vypadá, že se bude hlavně mluvit, intrikovat a hrát dvojí hry. Čili koncept dobrý tak pro královské dvory té doby, případně pro obchodnickou vrstvu. K bukanýrům mi tohle nepasuje. Zatím dávám tři hvězdičky. ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Téměř všechny flashbacky ve druhé sérii se natáčely v řadě v průběhu pouhých 10 dní. (oli009)
  • Roland Reed nahradil ve druhé sérii Jannese Eiselena v roli Dufresnea poté, co Eiselenovi diagnostikovali nádor na mozku a v roce 2016 zemřel. (oli009)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama