Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

K tomuhle seriálu mám zcela speciální vztah. Snad celé studium na střední škole jsem na něm večer co večer ujížděl. Většinu dílů jsem viděl dvakrát až třikrát, protože to Nova asi dvakrát opakovala. Dodneška si myslím, že jsem gympl přežil se zdravým rozumem především díky tomuto seriálu. Dobrá polovina dílů bohužel za moc nestojí (všechny ty retrospektivní díly, které jsou pouze sestřihy toho nejlepšího, nebo díl, kde si Hawkey povídá celejch 25 minut s korejskou rodinou, která mu nerozumí ani slovo a pak ty díly přeplněné až přehnaným moralizováním a humanizováním), ale ten zbytek je naprosto geniální. Alan Alda a jeho Hawkey Pierce byli pro mě hrdinou číslo jedna. Nejlepší epizoda je (myslím, že 16.) Kapitán Tuttle - to je díl, který i když ho vidím po třetí nebo po čtvrté, mě vždycky sundá ze židle.

The Munsters

The Munsters (1964)

Zatím jsem viděl jen pár dílů z první série, ale je to fakt paráda. Geniální nápad postavit rodinku monster (táta - Frankensteinovo monstrum, máma a děda upíři, synek vlkodlak a neteř blondýna) do naprosto normálních životních situací zafungoval na výbornou. Skvělá zábava a zároveň skvělá pocta starým černobílým hororům. ___ EDIT: Už mi chybí jenom asi tři nebo čtyři díly a moje hodnocení zůstává. Druhá série si drží stejnou úroveň jako ta první, i když už to není tak bizardní. Eddie nám nevyskakuje ze skříní a nesjíždí po tyči ze stropů, Marylin už se tak často nesnaží někoho "klofnout" a z Hermana se díl od dílu stává čím dál tím větší idiot, až už mě to občas docela štve :-) Hlavně mě nasral tím, jak rozflákal Eddiemu tu cool autokáru k narozeninám :-) Já měl doma podobnou, když jsem byl malej, akorát že tam se muselo šlapat. Tady ta byla na raketovej pohon :-)) __ V několika epizodách se seznámíme s dalšími členy rodiny - např. Hermanovým dvojčetem, potomkem Dr. Frankensteina, který Hermana vytvořil, pak jakýmsi strýčkem, který je Netvorem z Černé laguny a dalším vlkodlakem, který je bratr Lily. Hermanova šéfa v pohřebním ústavu hraje John Carradine, který se ve starých Universal hororech dvakrát zahrál Drákulu a v jedné epizodě se jako nečestný prodejce aut objeví Frank Gorshin, který si zase ve stejné době zahrál Riddlera v kultovním Batmanovi. ___ EDIT: Tak viděno komplet včetně barevného pilotu. Nejlepší postavou celé série je pro mě prostě Děda známý též jako The Count nebo Sam Dracula :-) Trochu mi připomínal mýho dědu :-)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

K tomuto legendárnímu seriálu se dá asi těžko něco dodat. Škoda jenom, že s přibývajícími sériemi ubývá vtipnost a kvalita jednotlivých dílů a přibývá debilita Homera Simpsona.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

První dvě série tohoto seriálu, to je neskutečná jízda od začátku až do konce, všech 12 dílů je vyvážených a stejně luxusně vtipných. Je těžké vybrat si oblíbenou postavu, protože Jen, Roy, Moss, Richmond, pan Renhem i jeho nástupce a syn sexuální maniak Douglas jsou rovnocenně skvělí a každý z nich dodává tomuto seriálu neopakovatelné kouzlo. Bohužel nedávno odvysílaná třetí série jde s kvalitou už trochu dolu. Díly se odehrávají čím dál tím více mimo "kancelář IT oddělení" (sklep) a kvalita jednotlivých dílů se rapidně liší. Po té, co jsem je všechny viděl jednou si myslím, že nejlepšími jsou 1.,2. a 4. Navíc zmizela postava gotha Richmonda, který, jak bylo řečeno, je nemocný (má kurděje), a šéf Douglas se sice objeví v pěti dílech ze šesti, ale ve dvou z nich pouze coby krátký štěk na konci. No ale myslím, že za první dvě série si Ajťáci pět hvězd plným právem zaslouží.

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Létající cirkus je zde vychválen až do nebe a nutno dodat, že oprávněně, neboť humor této legendární britské skupiny se doopravdy geniální. Jediné čím série trochu utrpěla byla s postupem času klesající úroveň. První dvě série byly bez jediné chyby. Od třetí série se silné díly začínají střídat se slabými a průměrnými a už se nezasmějete tolik. Ještě určitě stojí za to zmínit krásnou Carol Clevelandovou, kvůli které určitě stojí za to stát se sňatkovým poradcem :-)

Futurama

Futurama (1999)

Pokud bude budoucnost za tisíc let vypadat takto, máme se myslím na co těšit. Lidé budou žít ruku v ruce s roboty a mimozemšťany, létat do vesmíru bude stejné jako jezdit autem, Mars budou vlastnit číňani a bude možné se podívat až na samý okraj vesmíru (nic moc k vidění tam není, jen další vesmír). Škoda, že se toho nedožijeme, i když kdo ví. Třeba budou naše živé hlavy zakonzervovány a uchovány v muzeu pro budoucí generace. Futurama je neskutečně návykovej seriál. Čím víc dílů vidíte, tím víc to musíte mít. Humor je postaven hlavně na odkazech na současnou kulturu, ale to je seriálu jedině ku prospěchu.

Batman

Batman (1992)

Ještě nemám zkouknuté všechny episody, ale tenhle seriál stojí fakt za to. Skvělá atmosféra, díly vyváženě kvalitní (nenarazil jsem na žádnou nudu ani propadák), perfektní hlasové obsazení (hlavně Mark Hamill). Nejlepší jsou episody, kde se vyskytují Joker s Harley Quinnovou, tahle dvojka jsou ti nejšílenější a nejlegračnější zločinci, jaké jsem kdy viděl. Ovšem nejlepším dílem vůbec byla episoda Harley and Ivy.

Garth Marenghi: Nemocnice na kraji světa

Garth Marenghi: Nemocnice na kraji světa (2004)

Tenhle seriál o seriálu je absolutní úlet. Egoistický, teatrální a pozérský spisovatel brakových hororů, splétač snů, vizionář, plus herec Garth Marenghi s notnou dávkou patosu prezentuje svůj seriál Garth Marenghi's Darkplace, který byl natočen v 80. letech a vysílal se pouze chvíli v Peru. Darkplace není pouze parodií na horory a sci-fi, je to zároveň parodie na seriály z 80. let - nedokonalý obraz, nedokonalé, naivní, úsměvné triky, herci buď přehrávají nebo nehrají a to všechno s patřičným důrazem na dramatiku a tradiční seriálové hodnoty jako je přátelství, láska, rodina :-) No prostě totálně ulítlej experiment, kde rozhodně musíte vidět všechny díly, nebo alespoň většinu, protože během prvního dílu jsem z toho nebyl nijak nadšen, trvalo chvíli než jsem si zvykl na styl a genialita Darkplace mi došla až v průběhu dalších dílů. Všichni herci jsou skvělí. Hodně potěší staří známí ze seriálu IT Crowd - Richard Ayoade a Matt Berry, a stejně tak Matthew Holness v roli Gartha Marenghiho/Doktora Daglesse odvádí bravůrní výkon.

Pod černou vlajkou

Pod černou vlajkou (2014)

Jsem v polovině druhé série nicméně tento seriál jsem si zamiloval hned od začátku. Obzvláště postavy, ať už je to charismatický drsňák Flint nebo sympatický zabiják kapitán Vane, vyčuraný John Silver, zbabělý Jack Rackham, psychopatka Anne Bonny anebo sexy prostitutka Max. Je pravda, že to hodně sází na sex a nahotu, ale na druhou stranu ani příběh ani napětí tím nijak nestrádá a co se kostýmů, kulis a celkové atmosféry týče, tak taky super. Hodně jsem slyšel názory, že první série je slabá a druhá bombastická (co se příběhu týče). Pro mě jsou obě dvě rovnocenně dobrý, jenom ta druhá obsahuje některé velmi nečekané zvraty.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Anální sondy, vánoční hovínko, embryo na ksichtě, pan Klobouk a pan Větvička, vietnamská prostitutka Cartmen, rošambo atd. Copak lze nemít tenhle seriál rád? Těm, co to tak mají nelze než vzkázat: "Seru na vás, jdu domu."