Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Big Bear k tomuto seriálu (9)

Série 1 (2014) (S01) 

Tak si to shrneme. Jak jsem psal u prvního dílu. Hornblowera od toho nečekejte a Mastera and Commandera už vůbec ne. Tohle prostě taková dobrodružná blbůstka kde kdyby holky něukazovaly prakticky v každém dílu něco ze svých tajných půvabů, doporučil bych seroš i dětem. Sem tam se tvůrci vzpamatovali a udělali slušnou námořní bitku, nebo alespoň díl ,,na vodě'', ale vezmu-li to procentuelně tak 75 % první řady se intrikuje v Nassau a těch 25 % je na palubách různých lodí. A to pro mne bylo tedy dost málo... Dávám tedy 3 sudy s rumem a touto řadou končím. * * * ()

Ukradená strana (2014) (S01E01) 

Mám rád filmy o lodích. Já preferuji spíše konec osmnáctého století kdy několika řadové fregaty brázdily oceány mezi kontinenty. Čekal jsem cosi mezi Hornblowerem a Odvrácenou stranou světa a tak trochu se bál, že to bude spíše dobrodružnější záležitost ve stylu Stevensonova Ostrova pokladů, jehož TV verzi z roku 1990 jsem nedávno náhodou viděl. Po prvním dílu musím uznat, že to kvality i vážnosti obou prvně zmíněných záležitostí nedosahuje a to už sám Hornblower měl k tomu románovému dobrodružnu místy dost náběh. Zatím je to taková dobrodružná záležitost o pirátech, kde na rozdíl od Pirátů z Karibiku chybí ta komická vložka. Nic proti zpracování, to se povedlo dobře. Digitální koráby mají vše co mají mít, moře je tropicky tyrkysové, ostrovy s bílým pískem a bujnou zelení přímo vábí k usednutí s lahvinkou karibského rumu a nějakou tou místní všeho svolnou kráskou... Ale už jen to, že Černovous je ženská, že Nassau velí žena, že všichni piráti mají nádherné bílé chrupy, košile sice ne nové, ale vyprané v Pervollu... Trochu to kalí tu syrovost té doby... Ale což, první díl ušel a bavil. ()

Honba začíná (2014) (S01E02) 

Přesně jak píše kamarád Necrotongue. Druhý díl se odehrává skoro celý na souši v Nassau a i když se děj slibně rozjíždí, očekávané bitvy korábů zatím v nedohlednu, uvidíme co dál. ()

Hledání spojenců (2014) (S01E03) 

Což o to. Holky pěkný, nestyděj se ani trochu herečky jedny prostopášný ! Ale já chtěl vidět fregaty, galeony, děla, plachty, vratiráhna, lanoví, děla... Prostě válečné lodě té doby... * * * ()

Přípravy k boji (2014) (S01E04) 

Krom receptu na glazované prase obalené v mořském písku od tohto dílu moc nečekejte... * * * ()

Do boje (2014) (S01E05) 

Ha! Co to? Film, který se jmenuje Pod černou vlajkou, je o pirátech a konečně v něm tvůrci ukázali lodě ! No dyk už je to taky pátí díl a to už divák zná v Nassau každou uličku i dům (včetně některých žen) jak své boty. * * * * ()

Zvraty štěstěny (2014) (S01E06) 

Docela zajímavý díl s celkem zajímavou zápletkou s černými otroky (eh...může se to vůbec dneska takto ještě psát?)... Škoda že ač jsme z HMS Scarborough nezahlédli prakticky nic, její kapitán a dělostřelci měli zřejmě noktovizory... * * * * ()

Před vyplutím (2014) (S01E07) 

Intriky, intriky intriky... nuda. * * * ()

Hon vrcholí (2014) (S01E08) 

Tak konečně jsme pořádně viděli tu španěláckou krásku Urcu de Lima i to co dokáže jejích několik dělových palub. Velkou válečnou loď, jejíž originál stejného jména byl v roce 1715 skutečně potopen a jejíž vrak je hledačům pokladů dobře znám. Pro mně byl tenhle závěrečný díl osmé řady zároveň koncem seriálu. Nesplnil mi to co jsem od něj čekal, je to roztahané, postavy se občas chovají divně a spíše než pirátství a námořní souboje je v něm řešena budoucnost lidiček v Nassau pod vedením spanilé guvernérky. Dávám tedy v závěru jen za 4 truhly zlata z toho vytouženého pokladu... * * * * ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama