Reklama

Reklama

Titan, největší z měsíců planety Saturn, jehož povrch zkoumají dva astronauti. Najednou se zmocní jednoho z průzkumníků silná bolest a plastická přilba se naplní krví. Dříve, než klesne k zemi, přenese se do jeho těla neidentifikovatelná hmota... Uplynou tři měsíce. Dvě soupeřící korporace NTI a Richter Dynamics posílají na Titan posádky. Shenandoah, koráb NTI chce po přistání navázat spolupráci s konkurenty. Posádka pod vedením Mika Davisona však nachází raketu Richter Dynamics překvapivě prázdnou. Zakrátko objevují nejen mrtvá těla, ale také temného netvora, před nímž se dávají na rychlý ústup. Všichni, až na Susan Delambre, která se mění v krvavou hmotu. Kosmonautka však není zdaleka poslední obětí tajemného netvora... (Intersonic)

(více)

Recenze (71)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Creature je průměrnej horor z vesmíru, kterej děsně ztrácí na příšeře, myslím že byla obstojná ale režisér jí plně nevyužil a ukázal ji jen sporadicky. Obecně mi přijde spíše směšně trapné srovnávat všechny šmejdy z vesmíru z vetřelcema. Tohle mělo z vetřelcem co společného? To že to je z vesmíru? Od filmu se samozřejmě mnoho čekat nedá, ale dá se na to koukat bez úhony. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší hriech našej VHS-kovej mladosti, ktorý si kvôli objektívnejšiemu hodnoteniu treba pozrieť po desaťročiach znova. Ale dá sa to vôbec objektívne hodnotiť? V podstate čistý odpad, ktorý natvrdo mieša Votrelca a Vec, dokonca aj tú pôvodnú z päťdesiatok. Funguje ale oná neopakovateľná osemdesiatková atmosféra vesmírnych letov a exteriérov cudzích planét a mesiacov, poctivo vytvorených v štúdiu. Škoda, že sa netvor tak podobal na Votrelca, ak by tu tvorcovia preukázali aspoň trochu invencie, odporučil by som to aspoň ako guilty pleasure. ()

Reklama

Andersis 

všechny recenze uživatele

Klaus Kinski je nejlepší na celém filmu. Svojí malou roli si vychutnal a ze všech postav hrál nejlíp. Co se Netvora týče, to monstrum je většinou utopené ve tmě. Některé dialogy sou na facku, ale zábavnost tohoto snímku je 100%. Nad scénářem nesmíte bádat, žádný tu totiž není. Náké ty zohavené mrtvoly, a jedna chodící (Klaus Kinski), šel z něj opravdu strach. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tááák jsem viděl další hovadinu. Netvor je kompletní vykrádačka Vetřelce. Může být něco co kopíruje veškeré již jednou viděné a hlavně dokonale promyšlené shémata dobré? Může ale není! Může být obluda, kterou hraje chlapík navlečený v kostýmu Godzilly (!!!) děsivá nebo aspoň zábavná? Může ale není! Z každého záběru Netvora čiší obrovská lacinost, hloupost a nevěrohodnost. Herci jsou příšerní. Kdo by taky hrál v takové kravině, že? No třeba takový Klaus Kinski bohužel. Ale naštestí je tam jen chviličku a je nejsvětlejším momentem celého filmu. O ostatním nestojí za to mluvit. Jediné co jsem si přál bylo aby ti pitomci co nerozeznají člena posádky od hnijící oživlé mrtvoly a co náhodou objevili druhý vchod do strojovny (fakt fundovaná posádka ...) už konečně chcíply. Bohužel moje přání nebyly vyslyšeny na 100%. A pozitiva? No existuje ještě spousta mnohem horších filmů a tady se aspoň něco pořád dělo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zpočátku docela slušné béčko, které po půl hodině ale neví, kam by mělo tak nějak směřovat, takže je z toho jen nepřehledná vyvražďovačka s naprosto nepochopitelnou účastí Klause Kinského a zcela nelogickým koncem. Díky oné neujasněnosti ztratí prvotní prvek napětí (i když ano, hodně to připomíná Vetřelce) a procházky chodbami nejsou už posléze nijak napínavé. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama