Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 245)

pepo 

všechny recenze uživatele

Toto bude veľké Guilty Pleasure. Veľmi hlúpy ale na druhej strane aj veľmi zábavný film so skvelou myšlienkou a obrovsky premrhaným potenciálom. V rukách Baya alebo Nolana (áno, dáva to zmysel) z toho mohla byť žánrová klasika. Stačilo pridať buď na naivite a bombastičnosti alebo ambicióznosti. Takto z toho ostala iba romantická sci-fi s tlčúcim srdiečkom, vypunutým mozgom a slabučkým záverečným aktom pre nenáročné publikum, ktorú si veľmi rád ešte párkrát zopakujem. Na DVD to bude fungovať omnoho lepšie. Ale Pratt a hlavne Lawrence v rámci možností super. 7/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pánové, přiznejme si to, Jennifer by jsme vzbudily taky a když jí tam člověk vidí v těch plavkách, rozhodně bych jako tady ten šmoula nečekal rok, hned co by bylo, bejt na tý lodi já, že bych vzbudil všechny hezký holky...no možná ne najednou, ale kdyby mě nějaká vzbuzená nasrala, šel bych vzbudit další. Dějově je to taková píčovinka na ukrácení času, ve který jsou dva hezcí lidi a celkem nápaditý nepompézní vizuálno. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já jsem velmi spokojen a vlastně i překvapen jak moc se mi Pasažéři líbili. Od začátku do konce velmi poutavé a tajemné komorní Scifíčko, které táhne nahoru vynikající Chris Pratt a sexuchtivá Jennifer Lawrence. Morten Tyldum rozjel příjemnou romantickou parádu, kde chemie mezi hlavními představiteli jiskří, vizuálem se divák kochá a závěrečné hrátky s gravitací doslova berou dech( Bazéén!!!). Velmi příjemná a zábavná záležitost. 80% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ten film si zaslouží, abych byl pozitivní. Nebudu psát, čím vším mohl být, ani proč to a to nefungovalo, místo toho se vrhnu rovnou na věc a pochválím pro začátek především ten sci-fi aspekt. Jestli se vám líbil Marťan, budete z Pasažérů nadšení. Ve vesmíru je hrozně snadné, aby věci působily depresivně, tahle loď je ale plná více či méně originálních nápadů, které jsou ovšem pojaty velice svěžím způsobem. Vedle toho pak potěší oba hlavní charaktery, podobná space romantika mi tu osobně chyběla a obsazení Pratta a koneckonců i té Lawrence bylo perfektním řešením. Co se proklínaného finále týče, upřímně jsem v něm problém necítil, v podstatě to byl jenom další a nutno říci i nezbytný krok k tomu, aby se film dohoupal, všechny zbylé linky se uzavřely a já mohl veskrze spokojený odejít ze sálu. Dokážu si představit, že na papíře to fungovalo líp, zpracování bylo ale dostatečně úchvatné na to, abych těch pár šrámů překousl. Na Pasažéry tak budu za rok vzpomínat úplně stejným způsobem, jako předtím na Gravitaci nebo toho již zmiňovaného Marťana. Což je v dnešní době vlastně celkem fajn trend. 7/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že nejsem právě velkým fanouškem sci-fi, našel jsem si tento film a pustil se do něj, neboť námět mi přišel vcelku atraktivní. Od samého začátku snímku jsem svého výběru a rozhodnutí nelitoval. Příběh je chytlavý a napínavý, v mnohém sice jednoznačně průhledný, avšak to bych Pasažérům nevyčítal, protože celkově tvůrci natočili kompaktní dílo, jež se sleduje prakticky samo a nedostává se prostoru pro nudu. Řada scén má i takovou sílu, že utkví divákovi v paměti na delší čas. Za mě jsou Pasažéři za plný počet hvězdiček. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (25)

  • Jimovi (Chris Pratt) během probuzení automat sděluje, že směřuje na Homestead 2 a zároveň je promítáno několik záběrů přírody z planety. Jedním z nich je i islandský vodopád Seljalandsfoss. (HonzaR.)

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama