Reklama

Reklama

Moebius

(festivalový název)
  • Jižní Korea Moebius (více)
Trailer

Obsahy(1)

Žena (Eun-woo Lee) vie o nevere svojho muža s mladou predavačkou. Nenávisť k manželovi prenesie na syna (Young-ju Seo), ktorému spôsobí strašnú ujmu na zdraví s následkami do konca života. Otec (Jae-hyeon Cho) cíti vinu, a tak hľadá riešenie a východisko z nezávideniahodnej situácie... (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Teda už jsem v životě viděl fakt mraky ujetostí a ty japonský tomu jasně šéfujou, ale tohle je někde absolutně na žebříčku snad v TOP 10ti !!! Jako on to není ani tak horor, snad trochu exploitation, ale dle pojmů v infu o skupině (=nechutnosti, úchylárny, zábava=) to sem rozhodně sedne jak prdel na hrnec!! Tohle fakt už nejde vymyslet a museli to vymejšlet ani ne Japonci,ale Marťani!! aneb .. jaký příběh se rozběhne, když matka v pomstě uřízne svýmu synovi pinďoura ... O žádný drama nejde, ale o černočernou, neskutečně ujetou a šílenou komedii!! Sem myslel, že se pochčiju smíchy, ale tolik nepříjemnejch scén pro chlapa tam je, že jsem fakt kroutil kopytama ... ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Kimo sa opätovne zasekol do prízemne naturalistickej réžie, ku ktorej si sám navrhol sfilmovať ošemetnú súčasť života, ktorá poznačí ako rodinu, tak aj každého jej člena. To osobité spracovanie traumy každého zo zúčastnených zanecháva dósledky, ktoré sú grom celého snímku. ˇFalusovo úchylný " scenár si nezaslúži verejnosvojprávny záujem, lebo na stoličke mal sedieť MIIKE, no ten to už má so svojím "Q" hlboko odskúšané.Ostáva takto len obligátne J-familiárne trio, ktoré si v striktne dodržiavaných spoločenských normách brutálnou formou usporiadava svoje...ehm tradičné návyky. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi krasny dokaz, preo ignorujem korejsku a cinsku kinematografiu. BROJLER! Chlap podvadza zensku a ta mu ma za to smiknut pohlavne organy? Potom sa zacnu siahodlhe filozoficke blaboly, u ktorych som si nie isty, ci im dotycny vobec rozumel! No akoze ... LOL. KONIEC BROJLERU! Rezia je nudna a nevyvazena, herecke vykony su priserne a takmer vobec sa tuna nerozprava, len reziser si zvolil metodu mlcanliveho vypravania. No akoze zas LOL. Nic, zas som doplatil, ze kukam na kadejaku koninu, co sa mi pripletie do cesty. 5 % ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Touha natočit film zahrnující uřezávání falusů a jejich následné pojídání, detailní znázorňování sebepoškozování spojené s uspokojením byla prostě silnější, než aby jí Kim dokázal odolat. Moebius sice není nějak extra nechutný ani pobuřující, ale přesto nabízí několik delikates, které vám můžou snadno pocuchat žaludek, pokud právě trávíte večeři. Nejsem si jistý, že jsem úplně přesně pochopil, co tím chtěl básník říct, ale to není u mých střetů s Kimovo tvorbou nic nového. Řekl bych, že snímek je určený především festivalovému publiku nebo všem těm snaredím částem našich osobností ukrytým různě hluboko v každém z nás. Osobně k festivalovým divákům nepatřím a danou část svého já objevuju jen zřídka (viz například Forbidden Zone nebo Seul contre tous), ale přesto jsem od této vcelku umírněné koláže lidských orgánů a tekutin nemohl po většinu stopáže odtrhnout oči a svou kontroverzností a iracionalitou chování jednotlivých postav mě poměrně zaujala. Sice ne úplně, ale dostatečně na to abych uvažoval o tom, že přeložím titulky. Z korejštiny! 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŠECHNO BYLO NAJEDNOU JASNÝ. BYLO TO JAKO ZJEVENÍ. NEMŮŽU DĚLAT OTCE 533 DĚTEM. TO PROSTĚ NENÍ MOŽNÝ… ALE MŮŽU BEJT JEJICH STRÁŽNEJ ANDĚL.“… /// Dramatický drama vo jednom čurákovi. Beze slov. Tak nějak bych si představoval antickou tragédii. Podvědomě čekám na nějaký slovo… místo keců však přichází příběh o rozpadu manželství, ztrát mužství, orgasmů bez penisu a bolesti. Tohle beru jako filmovej kumšt a ne jen jako vobyčejnou uchylárnu. Nemusí to bavit každýho, ale ti, kteří ,,ho“ maj, si ,,ho“ pak budou víc vážit. Stejně tak se uspokojí festivalový obecenstvo, rejžovi příznivci, drobní sexuální devianti a všichni, kterým chybí Emanuella. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že s uřízlým vocasem se v Koreji nikdo moc nepáře. 2.) Nemám ho. 3.) Pasti, pasti, pastičky byly moc ukecaný. 4.) Thx za titule ,,lepros“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • První červnový den roku 2013 obdržel snímek od korejské filmové organizace Korea Media Rating Board status R (restricted). To taktéž znamená, že filmy s tímto hodnocením mohou být v Jižní Koreji promítané jen ve speciálních kinosálech. Do této doby se zde žádné takové zařízení ovšem nenachází, snímek tak utrpěl vážné ořezy a korejským divákům není promítán v originální podobě. V kinech se tak objevuje pouze ořezaný snímek, a to bez přístupu mladistvých. (Conspi)
  • K dokončení natáčení došlo zkraje roku 2013 a filmařům trvalo takřka celé dva týdny. (Conspi)
  • Během celého filmu není vysloveno jediné slovo - ve filmu se nemluví. (vojacekr)

Reklama

Reklama