foto

Jae-hyeon Jo

  • nar. 30.6.1965 (53 let)
    Soul, Jižní Korea

Biografie

Cho Jae-hyun se v roce 1965 narodil do chudé rodiny. To ale jen do doby, než se jeho podnikavý otec stal úspěšným podnikatelem, vlastníkem restauračního řetězce v jedné z nejstarších oblastí Soulu, Jongho. Cho o sobě nicméně přiznává, že byl spíše zlotřilým dítkem, než-li na slovo poslušným. Často se bez pozornosti rodičů vykrádal z domova a s přáteli činil jednu neplechu za druhou. Přitahovalo ho sprejerství, a tak se společně se svými přáteli rozhodli do pestrobarevných barev překreslit celou tamější oblast, v níž tehdy žili. Valného úspěchu se jejich kreativitě od místních starousedlíků jistě nedostalo. Díky tomu se ale Cho rozhodl pokusit o zdolání umělecké školy. To mu nicméně nevyšlo. Snad i díky tomuto zklamání se pustil do studia na škole, která ho ani za mák nepřitahovala. Utekl z ní, a nejenom z ní. Sbalil si věci a utekl z domova. Do Pusanu. Tam po určitou dobu pracoval jako číšník a zároveň se na vlastní pěst věnoval dálkovému studiu z něhož by si posléze odnesl dokonce i diplom, nicméně opět mu štěstí nepřálo a Cho selhal. Vrátil se tedy zpět do Soulu. Studiem se nicméně zabývat musel. Zasadilo se o to univerzitní zařízení Kyungsung Univesity, kde se věnoval studiu divadelního herectví z něhož po několika letech úspěšně složil zkoušky.

Jako televizního herce si jej z nově příchozích veřejných rekrutů vybrala televizní stanice Korea Broadcasting System (KBS). Díky ní si tak na svůj účet svoji první televizní roli připsal v seriálu The Age Of Ambition (1990). Cho ale ze své vnitřní lásky k divadelním prknům později přesvědčil přátele a společně založili malou divadelní společnost, tu pojmenovali "Jongak", s níž produkovali hned několik malých divadelních prací; Tricycles (1989), Look Back In Anger (1990) či The Lovers Of Woomook-baemi (1990). Rok 1989 mu přinesl mnoho velkého štěstí. Jedním takovým byl i sňatek s jeho univerzitní láskou. Z něho pak vzniklo jedno velmi nadané dítko, jehož hlavní doménou je sport. Syn Cho Su-hun je korejským skateboardovým přeborníkem v rychlostních závodech na krátké tratě. A o nic nadanější není ani jeho druhé dítko, dcera Cho Hae-jung, která se studiu umění věnovala na prestižní newyorské univerzitě, The American Academy Of Dramatic Arts věnuje.

Prvního významného ocenění se herci dostalo za ztvárnění hlavní role v divadelním snímku Equus (1991). To byl nicméně jen začátek, neboť s přibývajícími rolemi, jak seriálovými Piano (2001), Damo (2003), Gyebaek (2011)) tak i s těmi filmovými (Address Unknow (2001), Bad Guy (2001), The Weight (2012), Moeibus (2013)), se jeho výčet ocenění stále rozšiřoval, a rozšiřuje i do dnešních dnů. Jedním takovým je i ocenění za nejlepšího herce v hlavní roli komerčně úspěšné televizní série Scandal: A Shocking And Wrongful Incident (2013).

Ian "Conspi" Maitner

Herecká filmografie

Filmy

2016 Bongi Kimseondal
2015 Parieui hanguknamja
2014 Yeokrin
2013 Moebius
Siba, insaengeul deonjyeo
2012 El Condor Pasa
Tíha
2011 Won Dohndte!!
2009 Marin boi
2007 Chun nyun hack
2006 Hanbando
Romangseu
2004 Maengbu samcheon jigyo
Mokponeun hanggooda
2003 Cheongpung myeongwol
2002 Venus
2001 Adresát neznámý
Drsňák
Gyodoso World Cup
2000 Ostrov
1999 Eolgul
Inteobyu
1998 Areumdaun shijeol
Chunyudleui jeonyuksiksah
1997 Divá zvěř
Nae ane uneun baram
1996 Krokodýl
1995 Yeongwonhan jegug
1992 Gaseume dodneum kallo seulpeumeul jaleugo
1990 Namja shijang

TV seriály

2018 Keuroseu (TV seriál)
2017 Jojak (TV seriál)
2016 Maseuteo : gooksooeui sin (TV seriál)
Sollomoneui wijeung (TV seriál)
2015 Eosembeulli (TV seriál)
2014 Jeong Do-jeon (TV seriál)
Punchi (TV seriál)
2013 Seukaendeul: Maewoo choonggyeokjukigo boododeuckhan sagun (TV seriál)
2012 Sindeulom (TV seriál)
2011 Gye-baek (TV seriál)
2005 Bomnaleui miso (TV seriál)
2003 Nun saram (TV seriál)
2001 Piano (TV seriál)
Rooki (TV seriál)
1999 Haepi toogedeo (TV seriál)
Kwin (TV seriál)
Saranghaseyo? (TV seriál)
1997 San (TV seriál)
1995 Challanhan yeomyeong (TV seriál)
1990 Daechunamu saranggeollyeotne (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2016 Nahollo hyooga

Host

TV pořady

2015 아빠를 부탁해 (TV pořad)
2014 Bijeongsanghoedam (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace