Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 1

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (291)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Scénáristická bezradnost nep(r)ominutelně zneužívající, znásilňující a parazitující (na) 80´s resp. 90´s. _Upřímně, ta neustálá snaha tvůrců, o vylepšenou resp. ozvláštněnou resuscitaci, již dávno prověřeného, mě začíná značně unavovat. Já jsem oldschool. Když whisky, tak poctivou, nikoliv medovou. Když vodku, tak čistou, nikoliv s příchutí melounu. Když ženu, tak „přírodní“, se vším, co to přináší a co k tomu neodmyslitelně patří a nikoliv umělohmotnou katalogovou skládačku, bez jiskry v oku, co vylezla, zjizvená a opuchlá, po čtyřiadvacetihodinovce ze sálu a měsíc se jí nemůžete dotknout. Vím, můžete namítnout….své fandy resp. fanynky, si i tato nabídka najde. Najde. To však neznamená, že já ji musím, na zdraví, (při)pít. _Závěrečný (před)halloweenský večírek ve škole (btw, musel jsem si ihned dopřát repete), plný všudypřítomného nadhledu a dávající jasně vzpomenout, na B. De Palmu, v nejlepších letech a formě, včetně významného pomrkávání v samotném závěru, to vše za vydatného přispění S. Moorea, dává tušit, že to v A. Wingardovi, někde skryto je a mohlo to být o poznání lepší. Tak snad příště…. 45% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zručne nakrútený a zahraný thriller, ktorý už od úvodu pritiahne pozornosť diváka. To však nevydrží celý čas, postupom času sa dejová linka začne stále viac a viac prepadať do typickej schémy, kedy sa z ochrancu stáva nepriateľ, vlastne už veľmi skoro sa dá odhadnúť ako sa bude príbeh vyvíjať. Na druhú stranu, koniec ponúkol aspoň istú dávku napätia a akcie. Mysterióznu atmosféru by som tu ale nehľadal, jediná mysteriózna vec je až na samotnom konci a to iba v spojitosti s hlavnou postavou. Pohodový thriller na upršaný večer. 70/100 ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rodince se do baráku přistěhuje marinér, protože dal slib jejich synovi, že se o ně postará. Takže tam začne mlátit středoškolský frajírky a vůbec likvidovat všechny potenciální hrozby, což je prdel. Je ale jasné, že s ním není něco v pořádku a je zaděláno na solidní drama. Jenže asi v půlce se to vydá jinou cestou a stane se z toho akční film, který se nebere úplně vážně. Tvůrci dobře pracují s hudebním doprovodem, takže třeba vyvraždění kavárny je díky němu vlastně vtipné. A samotné finále s halloweensky zamlženou podlahou je taktéž dobře zvládnuté. Hlavní antihrdina je navíc fakt sympaťák a i když byl zlej, tak jsem ho měl docela rád. Prostě takovej ten film, kdy víte, že je to blbost, ale baví vás to. A hrajou tam hezký holky v sexy podkolenkách. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Dan Stevens s chrpově modrýma očima zahrál psychotickýho magora poměrně s přehledem, za zvuků synťákové hudby, jak od Leška Semelky v nejlepší formě, nám dokazuje, že když někoho trefí kulka, tak vždycky teče krev, ještě k tomu umí házet granáty obouruč, vykopnout nohu fakt vysoko a jeho schopnost přežit taky není k zahození, v reality show Survivor by se určo dostal hodně daleko, to vám povím, páč stratég je to vynikající, je mu jasný, že když nakonec zůstane sám, tak vyhrál. Jako zápletku by z logru vyvěštila nejspíš i madam Jolanda, televizní kartářka a lamačka mužských srdcí, ale ten osmdesátkovej feeling, spolu s vtipným finišem, se mi vcelku zamlouval. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je ako Drive len bez pózerstva. Skvelý hlavný hrdina rieši problémy postáv okolo za zvukov nadupaného soundtracku. Bohužiaľ zvrat v polovici filmu a hlavne záverečné vysvetlenie udalosti je ako z úplne iného filmu a dosť kazí dojem. Škoda, že sa toho nechytil zručnejší rozprávač. Ale Maika Monroe je moja nová obľúbená herečka! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)
  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)
  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama