Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Reziser tyhle poblijarny by mne byt verejne zbicovan a pak podriznut samotnym Myersem za to ze si vubec dovolil vzit si nazev me nej nej nej vyvrazdovaci serie do nazvu tyhle ultradementekretenskyvylizany superodpadchudakoviny maloco mne v historii filmu tak irituje jako totok a nepiste prosim nikdo ze to neni o myersovy a tak se to ma brat to v zadnym pripade! meli si to proste pojmenovat jinak a hotovo ale to uz se asi opakuju uff ruce se mi klepou kdyz tenhle komentar pisu vemte vsechny co s tim maji neco spolecnyho a ztrestejte je! tohle je urazka nejvetsiho kalibru!!!!!!!!!! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Škoda, že snaha oprostit se od Myerse směrem k sérii halloweenským svátkem spojených hororových báchorek nevyšla. Za vlasy přitažený a rozkošně blboučký námět i atmosféra fajn (hlavně díky nezapomenutelné, dokola omílané reklamní znělce) a konec působivý, byť je jen variací na konec Siegelovy Invaze lupičů těl. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to trash na entú, to bez pochýb. Ale vyčítať filmu, že vytvára iné univerzum, keďže Mike minule akože teda naisto zomrel, je nespravodlivé. Odhliadnuc od tohto faktu mix sci-fi a fantasy zápletiek príliš nefunguje, pretože film nefunguje v jednotlivostiach. Ako celok ma ale zabavil tým spôsobom, akým ma zabavili iné podobné sci-fi hororové fláky z osemdesiatok. Kopírujeme Terminátora, Stepfordské paničky alebo aj Inváziu lupičov tiel, pričom hlavný hrdina je príšerný, dialógy nezmyselné a spôsob, akým náš lekár všetko vyrieši, z ríše kto nevidel, neuverí. Hviezdičkové hodnotenie tak nemá zmysel, tu ide o to povestné previnelé potešenie. 50% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento film je v "černým" naprosto nezaslouženě. Počkal jsem si tak desítku let, abych překousl, že tam není Michael a bral to tak, jak tvůrci podali. A náhodou na svoji dobu to vůbec není špatný! Už samotný zpracování filmu je hodně fajn, zejména kamera, vizual, atmosféra a špičkový gore scény, i když jich je málo. Jinak se jedná o totální psycho-úlet, kterej prostě divákovi "vrtá díru do palice" svoji ujetou, všudypřítomnou znělkou a na starých počítačích zpracovanou TV upoutávkou na Halloweenský svátky. Už to je docela zábava, protože divák docela kroutí hlavou, docela wtf film. Za úplný závěr zvedám ze 3*** na 4****, protože ten masakr s holkou je fakt úžasnej, nečekanej a dokonale provedenej. Je třeba to brát, jaký to je a já jsem moc rád, že jsem dohnal snad svůj největší rest v hororovým světě. Uznávám, že vidět to jako děcko nebo teenager, tak jsem nasranej protože chybí Michael a asi by se mi to proto nelíbilo už z principu. Dnes si naopak myslím, že film je kvalitnější, než některý pozdější díly s vraždícím maniakem ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako doktorovi by sa vám to malo javiť ako veľmi zaujímavé.“ Prvý (a zároveň posledný) film bez Michaela Myersa. Ak necháme bokom nepodstatný detail, že je to ako keby obraz od Picassa nemaľoval Picasso, nie je to najhorší film na svete. Halloweenská atmosféra je ponurá i bez šialenca s nožom v bielej maske a Tom Atkins (Maniac Cop, Hmla, Útek z New Yorku) v titulnej úlohe je fajn. Lenže... Halloween bez Myersa? Na mňa to nefungovalo, to je skrátka ako Predátor bez predátora. Atmosféru to nemalo zlú, ale ako samostatný horor by to bolo lepšie. Ako súčasť série... to vlastne ani nie je súčasť série, ehm. Každopádne, len 2* dávam za priemerný scenár a za to, že to ako celok proste nie je žiadny zázrak. Nie za to, že tento Halloween vlastne nie je Halloween. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 45. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama