Reklama

Reklama

Mrzout

  • Finsko Mielensäpahoittaja (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mrzout je muž z minulosti. Ví, že lépe už bylo a nebude. Před vším moderním se zavírá, protože pro něj svět skončil rokem 1953. Z ulity ho vyžene až bolestivý úraz. Nutnost navštívit fyzioterapii v Helsinkách znamená pro starého muže celou řadu nepříjemných epizod – třeba jízdu autem, které řídí žena, nebo setkání se svým synem, ke kterému nikdy neměl příliš blízko. Mrzouta zkrátka čeká jeden velký mrzutý víkend. A jako obvykle se postará o to, aby bylo horko i všem ostatním. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (64)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Finové mají dar mezi skandinávskými bratry. Psát nekompromisní, cynický komedie, které v sobě mají naprosto parádní humor a ještě kupu pravdy. Mrzout je přesně takový případ a musím říct, že hudba Hilmara Örn Hilmarssona tomu ještě přidala na jedinečnosti a vytvořila tak opravdu skvělý film, u kterého bych možná nanejvejš ubral pár scén, aby nebyl tak dlouhý. Jinak ale skvělý film. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Najviac sa mi asi pacil ten melancholicky zaciatok a koniec. Zvysok je fajn, vobec to neni zle, dokonca naopak, aj slusne natocene, len to spracovanie generacnych rozdielov ma nejak extra nechytilo. Tema kludne moze byt, ale asi by som si zelal, aby to natocili znovu a inak. Nemyslim si, ze mi to ostane dlho v pamati, uz takto po mesiaci som sa musel rozpamatavat o com to bolo. [#16/2016] ()

Reklama

charlosina 

všechny recenze uživatele

Přestože film obcoval se všemi zažitými klišé (protivný stařík lpící na minulosti, hysterická snacha vyčerpaná jeho přítomností, ušlápnutý manžel/syn, který trpí komplexem selhání vůči svému otci atp), pobavil a nejednou překvapil. Za sebe ale musím říct, že skandinávským černým komediím sentiment rozhodně nesluší. // Hvězdička nahoru za představitele "mrzouta" - Antti Litja perfektní. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Spíše než komedie bych řekl úsměvný film o mezilidském nepochopení a přesvědčení o vlastní pravdě. Film je místy opravdu vtipný a místy naopak až lyricky a nostalgicky hloubavý, ve výsledku příjemný. K dokonalosti chybí dotáhnout či vygradovat některé důležité momenty, aby byla myšlenka snímku lépe uchopitelná. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Postava dedy byla neskutecna a i kdyz na prvni pohled vypadal jako totalni prudic, se spoustou jeho myslenek a nazoru jsem se ztotoznil. Nadcasovy film, ktery poukazuje na fakt, ze rozdily mezi generacemi se stale vice prohlubuji... Mrzout narazi i na aktualni temata a s laskou vzpomina na minulost, kdy jeste Finsko bylo Finskem a Evropa, Evropou. Bavil jsem se dobre, asi jako vetsina navstevniku kina. Skoda slabsiho konce, jako by filmu trosicku dosel dech. Tento film deli jen chlup od meho plneho hodnoceni. Videno v ramci Scandi II v ostravskem Minikine. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Antti Litja, ktorý prepožičal svoj hlas postave Mielensäpahoittaja v originálných rozhlasových hrách a zároveň si túto rolu zahral aj v divadelnom prevedení, nebol príliš nadšený svojou účasťou vo filme. Nakoniec súhlasil kvôli svojmu vnukovi. (Da_reba)
  • Vo filme nezaznie skutočné meno hlavnej postavy. (Lucjen)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Reklama

Reklama