Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (308)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi hodnotí tento film, původní dílo z roku 1985 jsem neviděl a knížky z Kikuchiho série jsem taky nečetl. Díky čemuž mi spousta věcí uniklo a tudíž jsem nevěděl, proč některé věci jsou tak a některé onak. Nicméně nejhorší na tom všem bylo, že mi do oka nepadla ani jediná postava, absolutně k žádné jsem nechoval větší náklonnost, než k šutru na dně řeky. Toto gothické fantasy mě zkrátka nebere... ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Poutavý příběh, krásný soundtrack, výborné postavy... Nenudil jsem se ani chvilinku, vychutnával jsem si každý okamžik a pokyvoval jsem hlavou nad nápaditostí tvůrců... Posledních pár scén jsem si pouštěl snad dvacetkrát, jak jsem byl okouzlen vynikající kombinací nádherné hudby a dojemného "odletu"... ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Tahle anime je opravdu pěkně nakreslená. To se musí nechat. Nabízí napínavý příběh věčné lásky ala Dracula, do něhož jsou namixování ghulové, hvězdné koráby, supermoderní zbraně i atmosféra westernů. Jestli vás tento popis zaujal, pak je to film pro vás. Na druhou stranu příběh nenabízí nic vysloveně originálního, a pokud vám jde o "cool" atmosféru (věřím, že o ní šlo tvůrcům primárně), kouněte se radši na seriál Hellsing. Ten je sice nakreslený hůř, ale i přes delší dobu trvání plyne i působí o dost svižněji. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Vampire Hunter D: Bloodlust je pre mňa veľmi tažký oriešok. Ide totiž o jedno z mála kultoviek kde originálna zvuková stopa a tým pádom i dialógy nie sú v japončine, ale v angličtine. A tak sa tu podľa môjho názoru miesia dosť nesúrodo japonský zmysel pre extrémnu štylizáciu obrazu a „coolovo stupídne“ napísané dialógy (som alergický na typické frajerské frázy). Následne bola dodatočne vytvorená i japonská stopa, túto však len tak ľahko nezoženiete a tak som si film musel „vychutnať“ v angličtine. Príbeh je vynikajúcou kombináciou upírskych mýtov a dystopickej postkatastrofickej budúcnosti. Slovákov môže tešiť to, že grófka Carmilla je priamo inšpirovaná našou neslávne známou krvavou pani Elizabeth Bathory. Ostatné postavy sú vydarenou zmeskou postáv známych z diel o upíroch a ich prenasledovateľoch (Stoker, Rice). Vampire hunter D :Bloodlust však patrí do anime šlabikára a kto to myslí s anime vážne, nemal by ho minúť. 8/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

K japonským animákům je občas složité psát komentáře, jelikož skoro všechny mají stejné klady a zápory. Ať už se jedná o krásnou animaci, originální pojetí příběhu a jeho spletitost. To vše platí i v tomto případě, kde populární cyberpunkové prostředí střídá prostředí temné a gotické. Moc pěkný animák, ve kterém jsem se občas ztrácel. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama