Reklama

Reklama

Signál z neznáma

  • USA The Signal (více)
Trailer

Setkání dvou mladíků a dívky s hackerem, který se jim naboural do počítačového systému, navždy ovlivní jejich dosud normální životy. Dva mladíci, Nic a Jonah, doprovázejí Haley na výletě na středozápad USA. Cestou se rozhodnou vyhledat počítačového hackera, který jim nedávno způsobil spoustu nepříjemností v jejich škole. Vypraví se tedy na adresu, kterou se jim podařilo zjistit. Na místě, uprostřed divočiny, objeví pouze rozpadající se budovu. Když se ji trojice pokusí blíže prozkoumat, z nevysvětlitelných důvodů se kolem nich najednou začnou dít podivné věci. Všichni tři ztratí vědomí a později se probudí jenom Nic. Zjišťuje, že se všichni tři nachází kdesi v podzemním komplexu a že spolu se svými přáteli přišel do kontaktu s mimozemskou civilizací. Všichni tři jsou tam drženi proti své vůli a podrobeni testování. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (284)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Minimalistické sci-fi Williama Eubanka, jehož vesmírné Love bylo sice zajímavé, ale až na posledních asi dvacet minut poměrně nevýrazné, přináší originální nápad zabalený do úchvatného vizuálního kabátku. Výborné obsazení, zejména Brenton Thwaites mě mile překvapil v tom, že kromě jeho pohledné australské tvářičky má též i velmi slušné herecké schopnosti. Laurence Fishburne je klasa a je jasné, že postavy, jež hraje Lin Shaye snad ani nemůžou v žádném filmu být nezajímavé, či snad obyčejné:) Ta dáma má prostě "hororový" obličej:) Závěrečná pointa je velmi překvapivá, ale spíše než "WTF??" přináší dojmy stylu "Tak takhle to tedy je..." Rozhodně se však jedná o nečekané rozuzlení, které asi většina diváků nečekala. Ale vlastně to celé i dává smysl, ale nejspíš na to nepřijdete do "toho" okamžiku. A momenty poté vlastně teprve začnou ukazovat ten skutečný, obrovský význam... The Signal se mi líbil více než Love. Více propracovanější a poutavější. William Eubank má dobré nápady, uvidíme, jaký bude ten další. Pokud se tedy nějaký objeví. Ale mohl by:) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Možná, že kdyby se Eubank nesnažil za každou cenu natočit malý velký film a místy neexperimentoval s ruční kamerou ve stylu Blair Witch, či psychedelic scénami ala Mullholand Drive, třeba by to bylo opravdu dobré. Takhle to byla dost nejednoznačná matlanina s pár zajímavými momenty a slušným finále. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Laurence Fishbourne má problém. Problém Laurence Fishbournea je ten, že ať se objeví kdekoliv, vždy v něm člověk vidí v první řadě Morphea. Ale dost bylo spoilerů. Vzhledem k tomu, že jsem do filmu šel naprosto naslepo, neznalý všeho včetně jeho žánru, úvodní minuty ve mě probudily spíš dojem dalšího indie dramatu o problémech dospívání. Už zde ale atmosféra začíná nahlodávat standardní dojmy, které od nejen takových filmů očekávám. Když se pak úvod překotně změní v hlavní část filmu, The Signal už se začne vymykat jakýmkoli normám. Hypnotická atmosféra, znepokojivá hudba a tajemně snové vedení příběhu a jeho hlavní postavy skrze jaksi skřípavě působící minimalistické kulisy i megalomanské pouštní akvárium, to vše působivě a originálně připravuje na bezkonkurenční finále, ve kterém do sebe vše důležité dokonale zapadne a zároveň nechá dost prostoru pro vlastní interpretace jemných, převážně lidských detailů. William Eubank se pro mě tímto dostává na přední místa hledáčku nových talentů. Hergot, už teď se nemůžu dočkat reprízy. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s velmi slibným potenciálem, který se ovšem tak zamotal sám do sebe, že k pochopení nenabídne prakticky vůbec nic a divákům nezůstane, než se jen ptát. Občas je sice lepší, nechat otázky nezodpovězené, než nabízet dost hloupé odpovědi, které přímo přetékají klišé, na něž jsem si už v dnešní době skoro zvykl, ovšem v tomto případě jsem celkem nespokojen. Přirovnal bych to k puzzle. Představte si situaci, kde na samém konci zjistíte, že vám tři dílky scházejí a jste malinko rozladěni. Tento film vám dá jen ty tři dílky skládanky a chce, aby jste si z toho utvořili celkový obraz. V podstatě koukáte přes dno sklenice s pivem na pizzu a snažíte se uhodnout, jak vypadá matka kuchaře. Možná mi přeci jen něco uniklo, ale doufal jsem, že na konci se dozvím víc. Lehký nadprůměr za kliďase Fishburna. 55% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu strhávám za nudnej úvod a závěrečnou pointu, která je sice svým způsobem dosti originální, ale je šokující asi jako devadesátiletá seniorka na čtyřkolce a tvůrcovo cucání z prstu při snaze o co nejpřekombinovanější závěr byl cítit na míle (minuty) daleko. Ale jinak musím říct, že naprostej luxus. Co se herců týče (sice všichni kromě Laurence neznámí jako číslo pedofilního stalkera), ti zahráli svoje roli naprosto skvěle. Efekty dost dobrý (poslední dvacetiminutovka byla jako vizuální večeře v mišelinský restauraci), ale co musím především pochválit je hudba, která byla do jednotlivých scén neskutečně úchvatně zakomponována. Jen škoda že tvůrci posrali velkou část filmů tím, že 42,7% otázek zůstane nezodpovězeno. Ale zase je to film, kterej nutí dnešního línýho blockbusterovýho a sračkofilního diváka aspoň trochu přemejšlet i nad něčím jiným, než nad tím jestli roboti měnící se v auta bojující proti jiným robotům měnícím se v auta doopravdy existují nebo jestli teleupír Edward už konečně zakousne telekrávu Bellu. A tím si tento film dost získal moje sympatie. A taky tím, že mám rád tajemno, mysteriózno, mimozemšťany a inteligentní filmy. Možná dám někdy v budoucnu, až bude na stáhnutí lepší kvalita další shlédnutí a třeba mi něco docvakne v příběhu, co mi nedocvaklo předtím. A lidi, co tady do komentářů píšou, že to nedávalo smysl, by měli přestat čumět na dementní vymejvárny mozků a telehovnely pro duševně choré a měli by si srovnat mozkové záviny nějakým inteligentním filmem, protože film dával smysl víc než cokoliv natočenýho v poslední době. Kvůli takovýmhle potratům kvalitní filmy jako Noe, Hrozba v poušti, Transcendence, Nepřítel a mnoho dalších maj takový nízký hodnocení a je to škoda, protože chytrých a originálních filmů se v dnešní době točí méně, než je ne-dementních lidí ve vládě. Pokud jste si ovšem na filmu všimli něčeho, čeho já ne, budu rád když mi to napíšete do pošty, třeba je ten film opravdu sračka.... anebo ne, nepište mi to, zase budu mít nablito v poště a kdo to má potom uklízet..... Zajímavé komentáře: Beckett51 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně s krávou, kde testují vydráždění, ovládá žena videopult, který je určený pro přepínání vstupů videa, například při televizním vysílání. Ve filmu se objeví, že přetahuje páčku, která slouží k přechodům videa. Ve filmu páčka otevírá garážová vrata, což je velmi nereálné a technicky nemožné. (PAULOO)
  • Kdyz Nic (Brenton Thwaites) a Jonah (Beau Knapp) vchází do opuštěného domu, kde se má nacházet Nomad, jsou světla auta zhasnuta. Když poté Haley (Olivia Cooke) zmizí a oni vyjdou ven, světla svítí. (PAULOO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2014 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (PhillM.)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama