Reklama

Reklama

Smrtící nymfa

  • Srbsko Mamula (více)

Obsahy(1)

Kamarádky Kelly a Lucy přijíždějí strávit dovolenou s bývalým přítelem. Třetí den se navzdory varování starého námořníka rozhodnou vypravit na ostrov, kde se nachází stará habsburská pevnost, která za války sloužila jako koncentrační tábor a poté jako experimentální základna. Pro místní mořskou pannu lačnou po krvi je skupina mladých lidí vítaným zpestřením jídelníčku... (TV Prima)

(více)

Recenze (56)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia piatich kamarátov odchádza na opustený ostrov Mamula, kde bola v 18 tom storočí postavená obrovská pevnosť. Dobrodružný výlet o poznávaní historickej budovy sa rázom mení v holý boj o život s miestnym rybárom a morskou pannou, ktorá prežíva v útrobách starej väznice. Nakoľko je jej jediným pokrmom ľudské mäso, "náhodní" cestovatelia sú pre ňu ideálnou potravou. Zrelý, takmer nesmrteľný 80-tnik a ryboženský kentaur, ktorí si po odvrhnutí civilizáciou vzájomne vypomáhajú kŕmením a nezáväznou "jeb*č*ou". Zaujímavý nápad zo Srbska, ktorému sa nedá uprieť snaha o budovanie správnej atmosféry. Taktiež maska podmorskej "kokety" nebola najhoršia. Bohužiaľ, bez mimoriadneho gore to v tomto druhu subžánru proste nepôjde. To je ako naliať Martiny do pohára bez olív. Divák sa pri sledovaní "Nymph" síce nenudí, no sánka mu rozhodne nespadne - 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nympha funguje nejlépe jako cestopisný dokument. Záliv Boka Kotorska je kouzelný a já bych se nebránil, kdyby ještě více jeho záběrů vyplnilo snímek na úkor třeba zbytečného tlachání postav. Ostrov sirén se svým pomocníkem - dodavatelem čerstvého masa - nabízel samozřejmě mnohem více napětí a tajemna. Pobíhání labyrintem chodeb pevnosti se brzy omrzí, a tak člověk čeká, kdy se objeví masožravá siréna. Ovšem kombinace herečky a pixelů působí žalostně! Kdyby ji navlékli do mundúru mořské panny, vypadala by dozajista lépe. Nejsmutnější je ale fakt, že v akci, tedy drsný útok a požírání oběti, si ji divák nevychutná. Inspirace Homérem zůstala trestuhodně nevyužita stejně, jako hostování herecké legendy F. Nera. Přitom jisté napětí se najde, kotva jako smrtící zbraň (připomínka háku z Tajemství loňského léta, které je i jednou z postav zmíněno) není špatná a smrt si nakonec kosu nabrousí. Proč ale dva mladí silní muži nezvládli jednoho dědka je mi záhadou (ano, měli to ve scénáři). A také mě mrzí nedostatek podmořských záběrů, které se nabízely. Nepovažuji to za úplnou ztrátu, ale čekal jsem poněkud více. Mnohem více se mi líbila Bytost z hlubin (2001). ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kde se v takovém filmu bere Franco Nero? No, i jiné legendy si někdy neodpustí úlet. Film má každopádně světlejší chvilky, ale jinak je to šmíra. Natahovaný děj, halda hluchých míst, kdy všichni jen tak koukají. A navíc už je zábavné jak Boban a spol. utíkají před více než 70ti letým námořníkem. Ale nymfu a vůbec holky mají jihoslované pěkné. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nakonec se tenhle srbskej hororovej flick u mne na ty 3*** vydrápal ... Ale je to takový celkově "neatraktivní", levný prostory (i když začátek vypadá suprově), taková ta omáčka před, před předkrm, či předehra ... ta je ok. Takový to jak v USA plážovejch Béčkách, pěkný holky v maličkejch bikinách, vyrýsovaní týpci, nějaký ty nedořešený vztahy, tak se vyřešej sexem žejo .... Ale jak se doplave na "prokletej" ostrov a začne ten horor o kterej tady má v zásadě jít, je to pobíhání semo tamo, sem tam kotva do zad nebo do hlavy, pak teda se ukáže ona !! Mořská panna, neukáže ani "důůdledůů", protože má přes ně samozřejmě přehozený vlasy ... no někoho naláká, někoho nenaláká (spletli si tvůrci trapně mořskou pannu se sirénou ... no co už ...). Konec souboje a několikeré krvavé zabodnutí harpuny do tý děvky, teda ... mořské panny, je fajne ... To asi zachránilo celej film ...Radši koukat v noci ... ;) ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Keby som sa do Boky Kotorskej nechystal už nejaký čas na dovolenku, zrejme by som prepol tento otrasne postrihaný odfláknutý a nudný film prepol ihneď. Na moje sklamanie pekné lokácie sa vytratili behom chvíle a potom to už bola naozaj zbesilá jazda bez hlavy a päty. Prosím vás. Nezabíjajte s tým čas. Jedine ak to ide v noci v telke a nechcete zrovna pozerať niečo, pri čom by bola škoda zaspať... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama