Reklama

Reklama

Cirkus řvoucích motorů a vůně benzínu dodnes přitahuje milióny příznivců. Nebylo tomu jinak ani ve zlatém věku Formule 1, kdy největší a nejslavnější závodníci byli zahrnuti takovou přízní a poctami, že se prakticky vyrovnali nejoblíbenějším rockovým hvězdám. Náš film s pomocí málokdy promítaných archívních záběrů přenese diváky do této průkopnické minulosti, o které nám povypráví nejen Bernie Ecclestone a Max Mosley, ale také dvanáct, ano, čtete dobře, dvanáct někdejších světových šampionů. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (84)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Asi mi unikl celý smysl tohoto dokumentu, pokud se mělo jednat o ukázku vývoje zabezpečení v F1 tak se to nepovedlo. Dokument je totiž směsicí vybraných okamžiků z historie F1, poskládaných náhodně, bez nějaké propojovací linie, navíc s obrovskými skoky v časy. V podstatě se to zvrtlo v přehlídku bouraček a úmrtí, což je asi to, co chce americký divák vidět především. Fassbenderův komentář zněl jako by u toho usínal. Na druhou stranu oceňuji výpovědi mnoha špičkových jezdců a lidí kolem F1 a také naprosto unikátní záběry z historie. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Je milé zjistit, že Mou-zlý s Ekl-stounem předtím, než si celou ef jedničku zprivatizovali a nadělali si z ní mega dojnou kravku a zdroj, díky němuž mají přístup k neomezenému množství kurviček (které dnes o francouzských holích a se sveřepými výrazy pronásledují byty sto plus jedna se svými seschlými plži v artritických dlaních), provedli alespoň něco solidního. Tedy podstatnou měrou přispěli ku zlepšení bezpečnosti jezdců, diváků a traťových pobíhačů. Je jedno, zda kvůli byznysu, nebo z čistého altruismu. Hlavně, když kape. Dokument je trošku útržkovitý, důraz klade především na tragičnost sportu, méně známá jména padlých opomíjí. Toliko k výtkám, jinak jde totiž o fešně zpracované téma. A jeden se nemůže ubránit dojmu, že staré páky, jejichž názorů zazní přehršle, na ty dnešní přetechnizované jezdílky hledí tak trošku s despektem. Ono bylo kouda rozdíl vstupovat do sezóny s tím, že z vás pětina nepřežije... a když jste takto začínali třeba již ročník sedmý, nervy musely být skutečně ocelové. ()

Reklama

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Tento dokument hodnotím jako velmi dobrý, protože kvalitně přibližuje atmosféru f1 od druhé poloviny 60.let až do roku 1976 (včetně). Jsem si jist že spousta diváků uvidí zcela poprvé záběry, které nikdy předtím neviděl. Na druhé straně nedává nám detailnější obraz, a bohužel většinou se opírá o jezdce z Británie - na ty ostatní častěji zapomene, o Brabham či Hulme nic, anebo pokud si pamatuji dobře, tak rok 75 zcela vynechává, atd. Potom rok 76 byl rokem Hunta, tak je ,,logický,, že opět nemůže chybět. Takže malinko zase nám jde také o leštění ega. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Formula 1 by si už konečne zaslúžila poriadny dokument, ktorý by poriadne zachytil všetky tie nezabudnuteľné momenty histórie tohto slávneho športu. Tak trochu som dúfal, že práve tento dokument tento sen splní, ale napokon som trošku sklamaný. Bolo síce skvelé ako zachytili všetky tie najviac zlomové okamihy histórie, a najmä s plnou autenticitou záberov doplnených komentárom legendárnych jazdcov, ale aj ľudí čo pôsobili v zákulisí. Je mi jasné, že do 111-minút sa nedá napchať všetko - no niečo bolo aj navyše, a niektoré podstatné momenty zas úplne vynechané. Keď už robiť dokument, tak komplexne a ucelene - aj keby za cenu, že by mal 3 hodiny. Veď oddaný fanúšik a milovník F1 by bol ochotný na to pozerať isto aj dlhšie. Snáď sa aj toho časom dočkáme... ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Formule mě jako sport nikdy nezajímala.Jenom nehody při ní a zvlástě ty smrtelný na mě vždycky působily jako magnet.V tomhle dokumentu jich je celá řada (kromě těch ultrakrvavých o kterých padne jenom pár slov) a člověk si řiká jak vůbec mohlo vedení FIA tolik let vojebávat bezpečnost svých zaměstnanců jak na trati tak i mimo ní bez jakýchkoliv postihů.Mantinely bez matek,betonový zdi místo pneumatik a tak by se dalo pokračovat hodně dlouho.Opravdu silnej dokument. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • V dokumentu autoři uvádějí, že od smrti Ayrtona Senny v roce 1994 se už nestala žádná fatální nehoda. To už bohužel není pravda. 5. října 2014 zahynul na okruhu v Suzuce závodník týmu Marrusia Jules Bianchi. (p3tris)
  • Na konci dokumentu hraje „Open Your Eyes“ od Snow Patrol. (Duoscop)
  • Na začátku dokumentu jsou použity záběry bojujících letadel z krátkometrážního filmu The German (2008). (p3tris)

Reklama

Reklama