Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 2
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (1 286)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na další návštěvu do kouzelnického světa, nějaké to tajemno, nějaké to temno, pár triků a nosný tklivý příběh. Dostalo se mi návštěvy New Yorku po první světové válce, špíny, docela dost tajemna a magického světa v kufru, příběh to zcela postrádalo. Z takového materiálu budou další díly hodně řídká kaše. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Třičtvrtě filmu tam nahání digitální mrak a budují mýtus o nejnebezpečnějším kouzelnickém teroristovi, aby se z něj vyklubala další herecká parodie a necharismatický patlal, kterého porazí kdejaký zmatený vocas. Ještě že Rowlingová zvládá sympatické klaďase, se kterými je i to rutinní yatesovské lovení CGI fauny čas od času zábavné (krtek!) a máte chuť s nimi vidět i něco dalšího. Ideálně bez politicko-sociální vrstvy, u které jsem klimbal obdobně jako děti za mnou. P.S.: Katherine Waterston bych klidně udělal kakao. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když pojedete v Praze Valdštejnskou ulicí k Letenské, minete cestou daleko fantastičtější zvířata. Bohužel se ale nedají pochytat a zavřít do kufru jako v tomhle slabém kouzelnickém lektvaru pro, no a to je ten problém, pro koho vlastně? Dejvid mě rohlíkem neopil. Hezky se to tváří a hezky to hraje, ale když během filmu přemýšlím nad tím, kam pojedu v lednu na lyže, není to dobrá vizitka pro rejžu, ani pro Rowlingovou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po nic moc ukazkach jsem ani nic moc necekal, ale nakonec jsme byl docela prijemne prekvapenej, film je jak zabavnej, tak napinavej, neni nouze o velkou destrukci i fajn forky a tech 130 minut utece jako nic. Hlavni problem je v pribehu, respektive jeho absenci, tady proste zadnej poradnej dej neni, particka hlavnich hrdinu pobiha po meste, obcas se nekde objevi nejaky magicky zvire a aby se nereklo, ze tu neni zadnej zaporak, tak se resi velkej mrak. Zvraty jsou odhadnutelny predem a nevim, kolik jich tvurci zamysleli, ale da se takhle mluvit zhruba o dvouch. Co se tyce hercu, Fogler je prekvapive zabavnej, Farrell sice v pohode, ale kdyby tu nebyl, nic by se nestalo, no a Redmayne, tomu bych dal nejradsi pres hubu, jeho ulisnej, stale stejnej vyraz je desne iritujici. Ale celkove jsem se bavil, nechapu sice, co chtej resit v dalsich dilech, ale klidne na ne kouknu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Při rozjezdu nové ságy prequelu Harryho Pottera jsem byl mírně skeptický. V prvních minutách jsem si to potvrdil, trošku přemýšlel a pomalu si zvykal na nové neznámé postavy. Je těžký úkol přiblížit se Potterovi, ale vše se dá zvládnout. První scény jsou zajímavé, o tom žádná, překvapivě mají dost prostoru zvířata, ale proč ne, když tomu název napovídá. Je jich spousta a velmi pěkně zpracované. Prvních 45 minut je takových seznamovacích, což není na škodu, když si připravuje své nová sága. Zhruba po 45 minutách se začne přiostřovat a děj se nám rozjede do větších obrátek. Dále až do závěru není co bych vytkl. Bradavice měli své kouzlo, ale už toho stejného prostředí bylo dost. Prostředí New Yorku je výborné, postavy sedí také a hudba od počátku famózní. Neočekával jsem obsolutně nic, a proto je tento snímek překvapením roku. Čekal jsem příživníka slavného Pottera, ale dostali jsme originální kouzelnickou pecku, která si jde svou cestou, čehož si vážím.. 8/10 = 87% ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • Eddie Redmayne (Mlok Scamander) sa dosť natrápil so správnym pohybom čarovného prútika. Páčilo sa mu, s akou ľahkosťou to robila Emma Watson (Hermiona) v sérii filmov o čarodejníkovi menom Harry Potter. Dva týždne strávil pozeraním príslušných scén a následným napodobňovaním. (krasomama)
  • Maguáři Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) se jmenují Hopsal, Neposeda a Vztekloun. (gecko)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno