Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Kdyby Marta a Věra nebyly zaměstnankyně slevového portálu leeevne.cz, neměly by nic společného. Rozděluje je jejich zcela odlišný přístup k životu. Marta (Bára Poláková) věří, že dělá práci, která má smysl a pomáhá lidem lépe žít. Když má vše systém, je šťastná a plná iluzí. Věra (Sabina Remundová) má nedozírné zkušenosti, a proto žádné iluze. Improvizace je její radost a zároveň recept na přežití v jakýchkoli podmínkách. Majitel firmy Brouček (Pavel Liška) je podlý skřet převlečený za manažera, který nejraději řídí, šmíruje a šikanuje své dvě zaměstnankyně. (Česká televize)

(více)

Videa (20)

TV spot 16

Recenze (138)

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Průměrný scénář balancující na hranici podprůměrnosti, který byl sepsaný nejspíš horkou jehlou. Průměrné hraní Barbory Polákové, skvělý výkon Sabiny Remundové, podprůměrný pak Pavla Lišky. Všechno to ale působí trochu mdle. Za mě dvě hvězdičky. Česká televize má plno skvělých seriálů (např. Cirkus Bukowsky), ale tento k nim bohužel nepatří. ()

Aideon 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé zaslechl o tomto seriálu, docela jsem se těšil. Mělo to být něco jiného (ne další detektivka nebo romantika). Ovšem po zhlédnutí prvních pár dílů se mé nadšení vytratilo. Nápad je sice originální, ale to je tak vše co nám tento seriál nabízí. Postav tu není mnoho a proto by bylo dobré mít postavy kvalitní, ale jediná postava, která mě baví je Věra. Ostatně to je jediná postava, díky které jsem sledování nevzdal po prvním díle. Liškovo herecké výkony mě zde moc nenadchli stejně jako Barbora Poláková v roli Marty (i když ta si stále vedla lépe). Hvězdičku nechávám za pár povedených vtipů a pro Věru. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Myslím, že zdejších 39 % (27.5.2014) není k Martě a Věře vůbec fér. Uváží-li se, že kvalita jednotlivých dílů stoupala, i to, že je to jedna z prvních českých vlaštovek typického sitcomu (protože takový Okresní přebor a Čtvrtá hvězda jsou takřka geniální vtipné kousky, nikoliv ale tradiční sitcom). K nejčistší sitcomové formě (jako "žánru") měl u nás zatím nejblíž Comeback a teď Marta a Věra. Porovnání dvou titulů není taky úplně dobře proveditelné, protože Comeback pracoval s prostředím rodiny, zatímco Marta a Věra jsou "profesní" sitcom. Ale u obou platí jedna věc - pokusili se adaptovat sitcom na české prostředí a třebaže zatím ani jeden ne úplně ideálně, tak rozhodně dost dobře na to, aby si minimálně průměrné hodnocení zasloužil. Protože jestli tady někdy bude skvělý ryze český sitcom tradičního formátu pracující stoprocentně s českými reáliemi, bytelné podhoubí mu zařídí a cestičku ušlapou právě tyto nedokonalé, ale v české televizní tvorbě mile osvěžující sitcomy. A Marta a Věra potenciál má, třeba přijde další série, a bude lepší než prvních osm dílů, ale i ty měly nápad i hravost a nabídli adaptaci na české prostředí i ryze sitcomové postavy (skvělá Sabina Remundová). 60% ()

martins 

všechny recenze uživatele

Bohužel i ČT jde po stopách Novy a nyní Primy, hold nové vedení přeběhlíků z Novy se nezapře. Po Combecku či Heleny je tady další bomba v podobě sitcomu Marta a Věra. Obsazení velitel a la Adolf Hitler, jedna naivní trubka a jedna prasnice zažívající starosti v kanceláři firmy leeevne.cz. Jedna hvězda za Pavla Lišku, v takových rolí je opravdová hvězda... a druhá za to, že ČT dokáže natočit ještě větší paskvily... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

A kam se poděl humor?! Veřejnoprávní sitcom hluboko pod úrovní nováckého Comebacku. I s těmi planými urbanistickými prostřihy. Někdo by měl možná vedení ČT sdělit, že tenhle novácký sitkomový mustr není žádný na západě úspěšně vyzkoušený televizní formát, ale slepá ulička televizní zábavy... A postavit zábavu na základě oslího můstku ,,přísný šéf - vizuální podoba s Adolfem Hitlerem" je tak prvoplánové, že bych se styděl použít tenhle vtípek i na školní besídce... ()

Galerie (205)

Zajímavosti (5)

  • V díle "Vstřebávání! Věra (Sabina Remundová) líže nanuk, který se během scény zvětšuje a zmenšuje, přestože by se měl zmenšovat. (Chip89)
  • Exteriér fiktivní kanceláře Leeevne.cz se nachází na Vinohradech, v ulici U Zvonařky. (hermiona)
  • Doménu Leeevně.cz si zaregistrovala Česká televize a využila ji jako fiktivní rekvizitu seriálu. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama