Reklama

Reklama

Top Gear speciál: Napříč Evropou

(TV film)
  • Velká Británie Top Gear: The Perfect Road Trip

Jeremy a Richard vyrážejí na dokonalý výlet napříč Evropou. Z Benátek zamíří do francouzského Pau - města, kde se jela vůbec první Velká cena. Po cestě prostřídají hned několik vozů. Od veteránů po ta nejdražší sportovní auta... (TV Prima)

Recenze (36)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Já jakožto divák speciálů mohu konstatovat jen to, že tohle je ten nejslabší, který jsem viděl. Pokud sleduju speciál, je to pro sarkastický humor této legendární trojice, teatrální autenticitu, zajímavé lokace a příběh/dobrodružství. Tento speciál neměl ani jedno a navíc v něm chyběl James May. Klakson a Hemond v něm mění luxusní káry každých deset metrů cesty a místo nějaké ucelené myšlenky a scénáře to ukázalo jen dva zazobané Brity po krizi středního věku na dovolené, kteří okázale dokazují, že mohou řídit auta, nad kterými normální člověk může tak maximálně honit ptáka u google images. Působí to zkrátka dojmem, že si tam přijeli pohonit triko, udělat dojem na místní smetánku a plážový kundy, a točení filmu byla až sekundární záležitost. Zklamání, ale věřím, že ortodoxní fandové kár si na tom to své našli. 60% ()

subic 

všechny recenze uživatele

Dívat se na to podruhé už není taková pecka. Hemeroid jezdí na motorce a Jezza ve člunu, vystřídají i několik aut a zamažou se blátem, po Francii to mydlí tak rychle, že do cíle ani nedojedou, protože jim francouzská policie sebere řidičáky. Jezza zase jede ty svoje podrazy jedno za druhým. Nejhezčí je asi projížďka po Monte Carlu. 70% ()

Reklama

Renie42 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným speciálům, které jsou někdy na místech, kam byste se ani ve snu nepodívali, to po jižní Evropě bylo krapítek slabší, ale vtipné momenty nechyběly. I když tam nebyl James May, tak tam jakoby byl s nimi. Zajímala by mě jeho reakce, až by se na to podíval. No a ta jejich rozdílná reakce na ten jejich výlet. Výlet k balkónu z pohádky, jídlo z chobotnice super tričko "I ♥ James May" ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl byl tak trochu jako tequila bez soli - a tequila pouze s limetkou přece není tequila :) Ač James May není můj favorit, v plném počtu jim to jde prostě nejlépe. Tentokrát jsem měla trochu dojem, že čas neubíhá tak rychle, jak by měl a závody v bahně mě chvílemi dost nudily. Zato pohled na překrásnou italskou a francouzskou krajinu? To jen tak neomrzí. Navíc se objevily i mí favorité Bugatti a Lamborghini. Škoda jen, že kluci měli tentokrát málo kreativních nápadů a tak víceméně jen závodili nebo se hádali, čí auto je lepší. Každopádně kousek s nepřeparkovatelným vozem pobavil. Mimochodem někteří komentující by si měli uvědomit, že Jeremy s Hammondem si po skončení všechny ty káry domů neodvezou ;) ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I když chyběl May, tak i tak jsem se skvěle bavil a chlámal celou dobu. Hammond a jeho nechuť k jídlu a ty Clarksonovský řečičky, to je fakt síla. Mno a ten překvapivej konec. Top Gear je prostě nejlepší show jakou znám a asi to vydrží už na vždycky. Plus mě to ještě naučil sledovat táta. Takže díky tati :) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Jeremy Clarkson a Richard Hammond sa pri natáčaní natoľko rozvášnili, že za volantom Aston Martin Vanquish a Porsche 911 GT3 prekročili povolenú 90 km/h rýchlosť o viac ako 50 km/h. Od miestnej diaľničnej polície dostali vysokú pokutu a trojmesačný zákaz šoférovania na území Francúzska. (hollci)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno