Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

ABSOLUTNÍ ŠPIČKA MOTORISTICKÝCH POŘADŮ.. SKVĚLÉ OD ZAČÁTKU AŽ DO KONCE !!!! V hlavních rolích : Jeremy Clarkson,Richard Hammond,James May a bytost z jiné planety Stig . Jen upozorňuji ,že kdo vlastní UPC a měl k dispozici kanál BBC Prime,byl schopen sledovat probíhající reprízy 4 série. Běželo po dvou dílech od 9:00 do 11:00 h každou sobotu ,(leden 2008). Občas i s funkčnímy titulky....... Jamie Oliver tu uvedený je jeden z mnoha hostů okénka Hvězda v levném autě (Celebrity Laps)... ne ten kdo je hlavní ......... OD 1.4.2009 BUDE UVÁDĚNO NA NOVÉ TV COOL !!!!! Tedy,,obnovený,, TOP GEAR.. 1 SERIE Z ROKU 2002 ! NÁVNADY : http://www.bbc.co.uk/topgear/videos/ ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tento seriál není jen pro příznivce rychlých,ale i pohodlných aut,ale také pro příznivce anglického humoru,kterého tady najdete mraky.Moderátoři se skvěle doplňují,takže ani nedáváte moc pozor na údaje o autech,ale jen posloucháte kdy zazní další vtip.Jeremy Clarksone,Jamesi Mayi a Richarde Hammonde,díky hoši.A samozřejmě i Stigu.Hodnocení:85% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Takhle dupe 512 pádících německo-italských koní pod kapotou." Patřím mezi odvážné motoristy, kteří se netáží za kolik sekund, ale zda vůbec dokáží zrychlit z nuly na sto. A jako takový adrenalinový jezdec jsem naprosto spokojen s pořadem plným rychlosti, informací, sarkasmu a šílených zkoušek. To zkrátka musí potěšit každého jedince, který odmítá či nemůže dospět. Jen kdyby chlapci některé situace nahrávali o něco méně okatě, to bych byl asi maximálně spokojený. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Top Gear kombinuje pečlivě konstruovanou zábavu a infotainment, přičemž usiluje o pohlcení diváka dramatičností a impresivně efektním představením aut. Spíš než k Auto moto revue má blíže k filmům Michaela Baye. Nejen že stejně jako americký Mr. Blockbuster má i britský televizní pořad aktivní spolupráci s domácí armádou, ale především spojuje schopnost transformovat "minoritně" atraktivní technofetišismus do univerzálně přístupné a divácky lákavé zábavy. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Délka 3595 mm, šířka 1646 mm, provozní hmotnost 939 kg, počet náprav 2, rozvor náprav 2494 mm, pohon zadní, točivý moment 91 Nm, atmosférické plnění motoru, uložení vzadu napříč, karosérie samonosná třídvéřová, retardér ne, hydropohon ne, míst k sezení 5, míst k stání 0, lůžek 0. To jsou suché údaje, které žádného příčetného motoristu nemůžou nikdy zajímat. Šťastný majitel Renaultu Twingo se samozřejmě pídí po zcela jiných informacích: a) jak bude jeho vůz reagovat, pokud po prahy zapadne do proudu rozžhavené lávy o teplotě 1200 stupňů Celsia, b) zda vůz odolá útoku amerického armádního bitevníku A-10, c) jak postupovat, pokud mu uprostřed laoské džungle dojde pohonná hmota a k dispozici je pouze vana přepáleného řepkového oleje. Na tyto a tisíce dalších palčivých otázek naštěstí odpovídají Jeremy “The Kokot” Clarkson, Richard “The Hovado” Hammond a Kapitán Šnek v Top Gearu , nejlepším pořadu s auty a o autech od doby, co byl vynalezen spalovací motor a pneumatika. Kdybych chtěl tohle porovnávat třeba s takovým Autosalonem, stál bych před podobně zapeklitým problémem jako si vybrat, zda šukat s Bárou Hrzánovou nebo Bonnie Rotten. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (70)

  • V záverečných titulkoch botsvanského špeciálu (s10e6) majú všetci pred priezviskom uvedené Arcibiskup Desmond podľa mena arcibiskupa Desmond Mpilo Tutu, nositeľa Nobelovej ceny za mier. (Dm1tr1j)
  • Top Gear se vlastně rozděluje na Originální Top Gear a Nový Top Gear. Originální Top Gear se vysílal v letech 1978-2001, kdy pořad opustili moderátoři Tiff Needell, Quentin Willson a Vicki Butler-Hendersonová, k nimž se přidala většina producentského týmu včetně hlavního producenta Jona Bentleyho. Společně přešli na konkurenční TV Channel 5 a vytvořili podobný pořad s názvem Fifth Gear. (Wishkah)
  • V 6. epizodě 22. série (scéna pro úvod novinek) Jeremy Clarkson chybně označí základ, na kterém je Škoda Superb postavená. Vtipně pronese, že všechny vozy Škoda až na Fábii: "Jsou v podstatě Golf." Škoda Superb je ale ve skutečnosti postavená na platformě pro VW Passat. (UncleMorty)

Reklama

Reklama