Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 3

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (506)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jack Racher: Nevracej se je již druhý film podle slavného hrdiny Lee Childa. Tento film má ale naproti prvnímu dílu (Poslední výstřel) výrazně jiný styl, výrazně jiný styl vyprávění a nebýt Jacka Reachera nebylo by mezi filmy žádné pojítko. Film celkem dobře utíká a nenudí ani chvilku. Akce je fajn, režie Edwarda Zwicka je jako vždycky dokonalá a celkově je to správný typ filmu který připomíná něco co už 20-30 let nevzniká. Někdy se však postavy začnou chovat tak nelogicky až to bolí (Vím, že sledují tu kradenou kreditku kterou jsem ukradla ale já si stejně tu úklidovou službu objednám). Pořád je to ale fajn film. Otázka je jestli by Jack Reacher ještě dokázal těch pár filmů bavit. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Žena zpravidla nebývá uzpůsobena k tomu, aby se s ní cokoli řešilo. S ženou se má jíst, meditovat, milovat, pít, cestovat, tancovat, ženě se má dvořit nebo na ni jen koukat, ale určitě se s ženou nemá nic řešit. Ani ve filmu a už vůbec ne, pokud jsou na chlapa ženy hned dvě! To by zabilo i většího bombarďáka, než nedorosta Cruise. Takže nám vznikla vtipná oddechovka s čupr akcí, prošpikovaná psychologickou poradnou pro neúplné rodiny a navíc zakončená tříminutovkou, jakou nezažila ani Ester Janečková v Poště pro tebe. To nemá budoucnost, Edo, na tohle si nikdo neZwickne... ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak ten můj dobrovolný auditing u scientistů, jak jsem avizoval po předchozím Rýčrovi, se asi konat nebude. Ti budou plakat. Ono totiž díl stávající není zase taková pecka. Pravda, sice se tam pidiTom motá okolo Šmudlersky, což bych taky rád (asi mi chybí troška opovržení od ženského elementu), ale ta hraje maskulinní kravku a i jinak jde vcelku o hovno. Tomáškovi začíná opadávat fasáda, takže masakristu, co pohledem rozbije atom, mu uvěří již jen zaslepení, fail s ,,dcerkou" zapadá do pokusu o inkluzi od Šabatky s Valašnicí, konstrukce ,,nepřátel" je tak nevyvedená, až píčovina. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co ty na to, Reachere ??" - "Kdyby záleželo jen na tom chvatu, už by bylo po tobě.." ;) No, Liam byl rozhodně chápavější fotřík !! Ale zas neuměl tak rychle běhat..;) Nepočítali s ním, protože se neměl vracet, a to teda neměli dělat.. A tak dostali přes držku !! Všichni !! Chce to jistě Zwick, aby podobná žánrovka navíc sequel, jakkoli jde prostě jen o další příspěvek Childově agentské franšíze, jíž pomohl stvořit především Cruisův nemalý producentský Grant, nevypadal jako převážnělý requiem, ovšem Cruise s Edwardem to zvládli výtečně vyvážit.. Důsledně minimalistické, svojské, leč poctivé, sebeironické a coby inteligentní adaptace výborné.. Zdejším tradičním výkřikům navzdory.. A navzdory předpokladům to Edie Zwick, dost zajímavě pracující s ženskými charaktery, skutečně zvládl.. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

To, co dělalo předchozí díl výjimečným se tvůrci z nepochopitelných důvodů rozhodli odstranit. Místo příběhu o supertajném pánovi s šílenou minulostí, se rozhodli naservírovat chod o starém tlustém debilovi, který v mládí osouložil co se dalo a možná zplodil i pár arogantních a otravných parchantů, kteří si na jeho stará kolena žádají pomoc. Tím jako akční hrdina ztratil zcela své kouzlo. Tomík už se ani moc neukazuje bez trička, neboť již nemá ukazovat co. Tomík však nebyl Achillovou patou snímku. Tou pro mě byla zejména Cobie Smulders, která kromě toho, že je absolutně tuctová a nepříliš pohledná, tak se objevila v roli vojenské mužatky, což je pro mě vždy pohled krajně odpudivý. Dalším obrovským problémem byl ten blonďatý parchant, který přinesl svojí účastí na scénu tak strašně otravné a bezobsažné žvásty, až se mi udělalo při pouhém poslechu fyzicky zle. Za hovno stál i děj, který byl vystavěn právě na dvou výše zmíněných problémech, tudíž ani neexistovala reálná naděje, že by snad za něco mohl stát. Na tu chválenou akci se v tom sofistikovaném ději ani moc nedostalo, tudíž úplně nechápu, nad čím se tolik uživatelů rozplývá. Brutální zklamání a naprostá ztráta času. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (14)

  • Príbeh filmu sa odohráva podľa osemnástej knihy zo série o Jackovi Reacherovi, od spisovateľa Leeho Childa. Prvý film, Jack Reacher: Posledný výstrel (2012), bol natočený podľa deviatej knihy, čo znamená, že sa nejedná o priame pokračovanie príbehu. (figliar)
  • V prvom filme je v dave na zastávke človek, ktorý po automobilovej naháňačke dáva Jackovi (Tom Cruise) šiltovku. Podobný muž sa objaví aj v tomto filme, tentoraz však ako taxikár a dáva šiltovku majorke Turnerovej (Cobie Smulders). (zajo91)
  • Jack Reacher má podle předlohy u sebe vždy jen kartáček na zuby a od 11. 9. 2001 také průkaz totožnosti. Když jej na začátku filmu šerif prohledává, najde u něj právě tento kartáček a občanský průkaz, což jsou jeho jediné doklady napříč celý celým světem knižní předlohy. Tím je v podstatě podloženo, že jde o jediné věci, které má Jack u sebe (napříč knižními dobrodružstvími). (Thommy91)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama