Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka je podobná, ale aj veľmi rozdielna, ako prvá séria, a že je tu tento paradox je rozhodne dobre. Máme tu úplne nový príbeh v úplne inom čase, ale úvahy nad existenciou násilia okolo nás a v nás ostávajú, rovnako ako zasnežené prostredie Minnesoty a okolia. Každý si tú svoju odžitú vojnu, či už druhú svetovú, alebo Vietnam, prípadne aj tú veľmi starú, kedy prišli o svoje pôvodné územie indiáni, prináša naspäť domov a rozpútava vojnu novú. Tento kolobeh je skrátka nezastaviteľný. Povedal by som, že druhá séria tú prvú dokonca prekonáva a rovnako aj znova vynikajúci casting v ničom nezaostáva, všetci sú obsadení absolútne dokonale. ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve srovnání s naprosto úžasnou první sezonou mě ta druhá tolik nenadchla, avšak kvality a potenciál na to má. Zatímco příběh Malva a Nygaarda byl spíše komorní záležitostí, vyšetřování Lou Solversona a válka gangů přerostla do obrovských rozměrů, kde si tolik nezamilujete všechny potřebné postavy. Stále nechápu celou záležitost kolem UFO a možná i proto mám z druhé řady zvláštní pocit. Velice mě potěšil Nick Offerman, který pro sebe ukradne veškerou pozornost, když k tomu dostane prostor. Celkově jde tedy o důstojný Coenovský příběh a nebýt mých pár osobních výhrad, dal bych plný počet. ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Farga mě naprosto uchvátila a jen díky ní tento seriál považuji za druhý nejlepší, co jsem zatím viděl. Proto jsem se zákonitě musel pustit do pokračováním, jež se bohužel povedlo méně a to o celý stupeň. Jak je to možné? Vše pěkně popřadě. Začnu pozitivy, těch výrazně početněji. To, co vás dostane na první pohled je jistě zasazení. Zimní Minnesota zůstává, co se mění jsou. Přesouváme časem do konce 70. let a já jen z toho chrochtám blahem. Léta, jimž kralovali hard rockoví bozi, art rockoví mágové a punkoví rebelové, se neskutečně hodí a tvůrci dokázali s citem k výběru doprovodné hudby a palety barev vyloudit výrazně sympatickou retro atmosféru, jež je v posledních letech dost populární. Dále se znovu trefili do černého v castingu. Hlavního ňoumu tu po Martinu Freemanovi přebral Jesse Plemons, jemuž výrazně sekunduje Kirsten Dunst (plus se tito dva dali díky Fargu dohromady i v reálu, tudíž se i já řadím do početné skupiny lidí, jež závidí Plemonsovi to, že může čistit trubky naší milované Mary Jane Watson jak často jen chce, cywe), Patrick Wilson je taky kupodivu výrazný, jenže na mém vrcholu se tyčí nakažlivě sympatický Ted Danson, bezvýrazně odstrašující Zahn McClarnon a cynicky charimsatický Bokeem Woodbine. A třetí výrazné pozitivum je samotná řemeslná práce. Tvůrci se drželi svých brilatně zajetých postopů z minula, do nichž zakomponovali prvek půlení někdy i čtvrcení scény, jež díky bohu není Hulkovsky kýčovatý, naopak přináší mnoho nápadů, v nichž se tvůrci vyblbli například v časové návaznosti. Prvek, jež tuto sérii v mých očích dekraduje od kvalit té minulé je scénář. Ano, je stále těžce nadprůměrně kvalitní, jenže jakoby si tvůrci od minule nahnali trochu ega a tady si kvůli tomu ukousli trochu větší sousto. Téma je přeci je velkolepější, v první sérii se o organizovaný zločin spíše otírali, tady kolem něho vystavěli celou hlavní zápletku, jež sice byla kvalitní, ale dalo to více epizod, než jsem se do ní mohl pořádně ponořit. Mé slintání nad schopností představit mnoho postav, v nichž jsem se neztrácel se tady nedostavilo a já se v úvodní epizodě setkal se zbytečně moc lidmi aniž bych je nějak várazně pochopil, natož pojmenoval. Tato situace setrvávala s mou občasnou pociťovanou nudou do poloviny série, kdy se na obou frontách šláplo na plyn a já byl téměř stejně intenzivně lapen tak, jak už od začátku série první. Kvůli tomu se druhé Fargo propadlo na stále geniálních 9/10. ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Son, there's not a challenge on God's Earth that can't be overcome by an American. I truly believe that." "Yeah... But how?" Nevím, zda mohu s jistotou říci, že druhá řada je lepší než ta první... rozhodně je však jiná. A právě díky této jinakosti mi sedla mnohem víc. Nebudu vypisovat všechny důvody, místo toho to udělám jako v komentáři k událostem roku 2006 a odkáži na uživatele Dan9K, kterému se opět skvěle podařilo vystihnout i mé pocity (a ke všemu teď byl jeho komentář úplně tím prvním, který na mne vyskočil, když jsem otevřel přehled série). Co k tomu dodat? Snad jen ještě mohu pořádně vychválit zasazení do sedmdesátých let, které k výtečné Russově hudbě přidává fantastický dobový soundtrack a k už tak krásné kameře a výbornému střihu ještě zajímavou a zábavnou vizuální stylizaci (zvláště perfektně použité dělení obrazovky), kterou já prostě zbožňuji. O autech, kostýmech a produkčním designu celkově ani nemluvě. Sice mi tu občas chyběly ty skutečně nepříjemné a mrazivé scény, které se daly najít v první řadě (“Oh… put your hood up, huh? I wouldn't want your pretty face to freeze.”), ovšem to bylo plně vyváženo tím ostatním, ať už se jednalo o kvalitativní vyrovnanost všech epizod (možná až na příliš "dojezdovou" desátou) nebo o jednotlivé charaktery a herecké výkony (+ vše výše). Ná závěr asi také neuškodí vypsat pár oblíbených postav, mezi něž určitě patří Betsy Solverson, Lou Solverson, Karl Weathers, Hanzee Dent... a samozřejmě Noreen. Zvláštní cena za nejnesympatičtější postavu potom připadá Constance Heck (Elizabeth Marvel). "You know what depresses me? I missed the '60s-- free love, drop acid, Woodstock. Wake up one day, decide you want to call yourself Flower Rainblossom, you just call yourself Flower Rainblossom." "Yeah, but the '70s were always coming, like a-- What do you... A hangover. And you know what happened to Flower Rainblossom? She's on methadone in Bismarck, turning tricks for breakfast meat." (♪♫) (♪♫) (x) (x) (x) (fanouškovská upoutávka) ()

Oyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřil jsem tomu, že 2. série může být lepší než "jednička". Byla lepší. Budu-li dělat, že ten úlet v podobně mimozemského talíře jsem jako neviděl, tak super ! Perfektní herecké výkony hlavních protagonistů, napínavé téměř od začátku a téměř do konce a celý ten děj, který je podle skutečných událostí - které se vlastně nikdy nestaly rozhodně nezklamal! ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)
  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)

Reklama

Reklama