Reklama

Reklama

Fargo - Season 4

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 9 h 48 min (Minutáž: 39–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada seriálu Fargo nás zavede do Kansas City ve středozápadní části USA. Loy Cannon (Chris Rock), který řídí afroamerickou zločinnou organizaci, uzavře dost labilní příměří s konkurenční italskou mafií a společně ovládají alternativní temnou ekonomiku zahrnující podvody, korupci a obchod s drogami. Aby oba bossové posílili vzájemné mírové soužití, vymění si navzájem svoje nejstarší syny. Ve smyslu dohody je Loy Cannon povinen vychovávat syna svého rivala, jako by byl jeho vlastní. Když ovšem šéfa kansaské mafie odvezou do nemocnice, aby se podrobil rutinní operaci, a brzy na to zemře, začne se odvíjet série nečekaných událostí. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (75)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už z mých komentářů k jednotlivým epizodám je jasné, že ze čtvrté sezóny seriálu nejsem nadšený. Nejenom to, jsem silně zklamaný. Fargo je pro mě seriálem, v němž se má střídat explicitní násilí s černým humorem, očekávám od něj taky napětí a pořádnou atmosféru. Atmosféra padesátých let byla sice slušná, napětí jsem se ale nedočkal, s násilím se tentokrát nepochopitelně šetřilo a humoru tady bylo tak málo, že jsem ho téměř nepostřehl. O tom, jak se jediní praví "Američané" chovají ke všem ostatním, poučovat nepotřebuji, takže mě minula i neustálá agitka BLM. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Life is nothing but a competition to be the criminal rather than the victim." _____________ Tam, kde všichni SJW a woke fanatici žalostně sbíraj kramfleky, tak přesně tam ikonické Fargo bezprecedentně exceluje. Leč Noah Hawley, dle mě nejtalentovanější scenárista současný televizní sebranky, buď přes první diskovlnu koronapičusu moc prokrastinoval, anebo se přidal do sekty lazy writerů.... Čtvrtá série si sice udržuje svý klasický žánrový proporce - když vezmu v potaz dosavadní syntézu seriálu - ale v mnoha ohledech vyzní velmi antiklimaticky, a evokuje velmi zmatečnou mozaiku rádoby random vygenerovaných kriminálních storek, jež na sebe velmi sporadicky navazují. Což nemusí být nutně pejorativum, ale v rámci téhle kultovky je to neodpustitelný stigma a těžce promarněný potenciál. Radši ani nemluvě o hereckém charismatu Chrise Rocka, kterého jsem zpočátku považoval za tahouna příběhu - ale skutek utek. Velmi výrazně zde až akutně chybí ta komplexní scenáristická sofistikovanost, díky níž Fargo vždycky tak notoricky vybočovalo z regulérní seriálové rutiny - navíc kontinuita s předchozími řadami je prakticky nulová a skalní fanboys mohou tak jedině žalostně šoupat dřevákama. Mezi superlativy a jiný plusový devizy se tak bezesporu řadí typicky Coenovský černý humor, filozofický synekdochy které slouží jako kritika americké společnosti a nihilistická existenciální moudra. Nelze taky ani opomenout klasický étos show, tedy (doslova) pestrobarevné panoptikum kuriózních postaviček - nejpozoruhodnějšími vagabundy jsou bezpochyby Timothy Olyphant a jeho šmakulózní obsese mrkví, taliánský šibal Schwartzman který si každou scénu krade pro sebe, no a manipulativní sestřička Jessie Buckley která je takový chodící clusterfuck. Přestože jde ve výsledku o kvalitativně ambivalentní řadu, stále je mnou mülované Fargo nejen v rámci krimi žánru nadstandardní pozlátko současné quality TV a seriálového neo-formalismu........ [VERDIKT: 7,9 negr-amotných gangsterů z 10] ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obecně mě moc nebaví tohle gangsterské období, ale říkal jsem si, že Fargo by mohlo do téhle tématiky přinést něco nového a osvěžujícího. Bohužel, čtvrtá řada Farga je zatím jednoznačně nejslabším řadou tohoto seriálu. Oproti prvním třem řadám tu vesměs chybí bizarní postavičky, které byli pro Fargo tak typické. Celou sérii tak táhne převážně policajt-ženista-nervák, a jeho neustále klepání, které tak dává svým absurdnem vzpomenout na klasickou práci Coenů. A ještě jedna další věc, co tu chybí...sníh. První tři řady měli jako pojítko krásnou, až pohádkovou zimní atmosféru, která se ale ve čtvrté mění na takové klasické městské bahno. Občas se stále objeví moment, který dokáže pobavit, ale jakoby tady tak nějak došli ve větší míře originální nápady, a jelo se dost na setrvačnost. ()

Free_player 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že laťka byla z předchozích sérií vytáhlá až skoro do maxima, ale tohle bylo hodně veliké zklamání. To co bylo v 11 dílech mohlo pohodlně být v 6 dílech a to bez zbytečného a místy dost nudného natahování, absolutně nelogické chování postav i jejich prapodivného umírání ... Hlavní problém byl u mě třeba v tom, že seriál neměl žádného tahouna - to herecké obsazení bylo dost slabé. Pouze Chris Rock byl jednooký mezi slepýma. Konec byl typicky ''fargovský'' leč nezáživný. Bohužel. *** ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fargo se stal nečekaným oříškem. Počátek byl pro mě stejný jako každý jiný. Plný naděje a příslibu o budoucnosti. A poté se něco stalo. Něco zvláštního, co jsem napřímo u Farga snad nezažil. Přestalo mě to bavit. Jednoduše jsem se začal ztrácet v příběhu, ve vztazích mezi postavami a skončilo to takto. Seriál je opět dokoukaný a já ani nevím, jestli jsem ho viděl. Obecně vzato se zde nedělo nějak nic, co by chytilo a já bych mohl velice s nadšením pokračovat ve sledování. A to je konec. Nezbyde nic než vzpomínka na něco, co pro mě bylo zcela nezajímavé, ponechalo zvláštní vzpomínku na docela dobrého Chrise Rocka ve vážné roli. A tím to končilo. Pouze to a pranic víc. O to je to vtipnější, že finální díly byly pro diváky asi těžko zkousnutelné, což je vtip docela, jelikož já to měl už od třetího dílu. Velká škoda. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • 4. série měla být vysílána během jara 2020. Kvůli pandemii koronaviru byla ale odložena na podzim 2020. (fabecc1222)
  • V čase cca 24:55 jsou na střeše budovy Cold Storage zřetelně vidět sestavy antén pro provoz mobilních telefonů, ačkoliv se příběh odehrává v 50. letech 20. století. (Bolex)
  • Rodina majitele pohřební služby má příjmení českého původu – Smutny. (awful)

Reklama

Reklama