Reklama

Reklama

Fargo - Season 3

(série)
Trailer 2

Epizody(10)

Obsahy(1)

Třetí řada sleduje život dvojice Ray Stussy (Ewan McGregor) a Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead). Oba se po neúspěšném pokusu oloupit Rayova bratra Emmita (kterého rovněž hraje McGregor) zapletou do případu dvojité vraždy. Jednou z obětí je starý muž s tajemnou minulostí, jehož nevlastní dcera Gloria Burgle (Carrie Coon) je policistka. Mezitím se Emmit snaží zpřetrhat pouta, která ho pojí k temné organizaci, od níž si před dvěma lety vypůjčil peníze. Ale tato společnost, mezi jejímiž zaměstnanci se nacházejí i V.M. Varga (David Thewlis) a Yuri Gurka (Goran Bogdan), má jiné plány. (AMC Czech)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (130)

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fargo potřetí a opět skvěle. Famózní hnusák David Thewlis je seriálový záporák roku. A stejně jako zatraceně sexy a cool antihrdinka M. E. Winstead si zaslouží minimálně nominaci na Emmy a/nebo Zlatý glóbus. Jimi výtečně zahrané (velmi výrazné) postavy táhnou výborně napsaný příběh asi ze všeho nejvíce. 80 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. seria sa z casti vratila ku stylu prvej serie az to miestami pôsobi ako jej vykradacka. Akurat je absurdnejsia a postavy su divne. Nie su zaujimave natolko, aby ste im drzali palce a ani nie su zabavne blbe. Su len divne a jedine co dokazu v divakovi vzbudit, je zvedavost aky dalsi WTF zvrat si scenarista vymyslel. Pritom plan hlavneho zaporaka je dost skoro jasny. Proste dalsi chamtivec, ktory ide po prachoch. A aj ked mam Davida Thewlisa rad, tak jeho kreacia pôsobila otravne a prial som si, aby mal com najmenej scen. Najväcsim sklamanim je Carrie Coon ako miestna policajtka, ktora sa snazi celu zahadu vyriesit. Je absolutne nevyrazna ako väcsina postav. Pritom obsadenie je spickove. Zaujme len Mary Elizabeth Winstead tym, ze je sexy a po hereckej stranke napriek sialenym parochnam zaziari iba Ewan McGregor v dvojulohe surodencov, ktori si idu po krku. Po dejovej stranke mi tato seria pripadala natolko chatrna, ze by vystacila na polovicny pocet dielov a tak je seria natahovana zbytocnymi odbockami, ktore nikam nevedu. Vrcholom je tretia epizode, ktoru ked vynechate, tak o nic nepridete. Rezijne to je pre zmenu casto nezazivne a ani tych par potencialne napinavych situacii postrada napätie. Niekoho snad potesi napojenie na prvu seriu vdaka jednej postave. Oproti predoslým seriam mi v tejto dost chybal humor, ktory by sa triafal do vidlackeho prostredia a postav. Celkovo tu humor dost chyba. Potesil ma len samotny zaver, ktoreho vyustenie si kazdy môze vylozit podla seba podla toho aku ma povahu. Celkovo je tato seria velkym sklamanim a na rozdiel od prvych dvoch si ju uz viac nepustim a vlastne nestoji ani za jedno zhliadnutie. Ani neviem, ci chcem, aby vznikli dalsie serie. 4/10. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci jednoho seriálu, je ta odlišnost ve zpracování jednotlivých řad vcelku ojedinělá a pro většinu konzervativních fanoušků asi i nepříliš vítaná. Nicméně to ukazuje jak široký záběr i sebedůvěru tvůrci mají. Nu a samozřejmě jak moc jim věří producenti. S předchozími řadami má tato společnou opět jen Minesotu a zarputilou policistku. Tentokrát to není o nájemných zabijácích, ani o válce gangů, ale spíše o organizovaném zločinu. Tvůrcům se podařilo dodat padoucha, který není charismatický jako zabiják z první řady, kterého parádně vysekl Thornton, ale zato je naprosto uvěřitelně odporný a zcela jistě jde o Thewlisův herecký vrchol. Zatímco McGregor předvedl profesorský výkon, Thewlis své skvělé herectví vyzvracel divákovi přímo do ksichtu a většinu scén si kradl pro sebe. Samozřejmě měl nabito kvalitními dialogy a podpořili ho ostatní herci. Příběh je i tentokrát jednodušší(než první řada) a není to tak tvrdé a temné vyprávění. Přestože nesledujeme nic veselého, je to napsané hravěji a odlehčeněji, než první dvě řady (i když se opět vraždí a opět si to někdo škaredě odskáče). Přesto se mi tato řada líbí víc, než ta druhá. V některých okamžicích jsem si říkal, že by se to určitě dobře četlo, některé dialogy byly až divadelně šotkovské. Trochu mě zklamal závěr, byl divně naporcovaný, jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout ve kterém okamžiku to utnout, které postavy nechat za titulkami a které terminovat. Takže suma sumárum, nostalgicky vzpomínám na první geniální řadu, se kterou tato nemá společného skoro nic (Coenovský šmrnc, ani stylizaci), ale současně kvituju s povděkem, že nemá nic společného ani s řadou druhou. Takže hodnocením bych trojku zasunul mezi jedničku a dvojku, což vychází na horších 5*. PS: tento seriál dělá pro ženskou rovnoprávnost ve filmovém průmyslu hodně. Tolik silných a kvalitních ženských rolí v takovém žánru, se jinde moc nevidí. A je to 100x lepší cesta, než násilné dopisování postav, nebo jejich poženšťování. Stačí koukat kolem sebe, sakra vždyť polovina lidí kolem nás jsou ženy. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najlepšia séria. Možno nemá najlepších hercov, ani najlepší scenár, a jej záver tak krásne neusadne všetky linky a neprivedie diváka do satisfakčne depresívnych stavov, ako sa to podarilo geniálnej záverečnej epizóde predošlej série. Ale má prvýkrát sympatické hlavné postavy. Dokonale, cez tri epizódy rozvrstvené budovanie strachu z už - už prichádzajúcej smrti. Najzaujímavejšie konflikty. Nezabudnuteľnú “bojovú” scénu. A perfektne vygradovanú retro epizódu, ktorá rovnako dobre funguje ako samostatný film. A Winsteadka ukáže prdel. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po třetí sérii oficiálně prohlašuji, že Fargo je historicky prvním seriálem, jehož zatím všechny vydané série ode mě dostaly 5 hvězdiček. Tak mistrovsky natočený a napsaný seroš snad momentálně není. (Možná jen Twin Peaks, na který se ale furt bojím podávat.) A ten soundtrack je neuvěřitelnej, tu cenu Emmy si stopro zaslouží. Nemluvě o parádních hereckých výkonech Obi-wana a Elizabeth Winsteadové, kterou teď asi chci za ženu. Kdo má rád herce Lupina v Harry Potterovi, I dare you, zkoukněte třetí sérii, už nikdy se pak na něj nebudete dívat stejně. Jako fakt. Nikdy.... ()

Galerie (657)

Zajímavosti (5)

  • V záhlaví tištěného scénáře „The Planet Wyh“ od Thaddeuse Mobleyho (Thomas Mann) se objeví chybný název „The Planet Why“ (tedy „Why“ namísto smyšleného „Wyh“). (Caminzind)
  • Scéna z bowlingové haly je celá míněná jako pocta filmu Big Lebowski (1998). (vyfuk)

Reklama

Reklama