Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (402)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak Jussi Adler-Olsen dávkuje informace, čtenář dostane kousek toho, kousek onoho a nakonec má mozaiku celou + ještě přijde napínavý konec. Jeho knihy stojí za to číst, tohle je ale komentář k filmu, ehm. Bezesporu je vidět, že Dánové mají kvalitní matroš, nenudíte se ani chvilku a ještě dostanete námět k zamyšlení. Temná atmosféra se vyrovná prvnímu příběhu (Žena v kleci), ale narozdíl od knihy zde filmaři vytáhli králíka z klobouku (Kimmie) o hodně dříve a i konec trochu upravili, což je možná škoda. Já vím, to je můj problém, že čtu a představuju si a pak následně očekávám, pro ty, co se jen podívají, bude spokojenost 100%. Sem s třetím dílem! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První díl byl trošku náročnější. Hůř se totiž zvykalo na hlavní dvojku vyšetřovatelů. S druhým dílem už to ale bylo daleko jednodušší. A i přesto, že oba hlavní aktéři nepředvedli dvakrát moc emocí v rámci ponurosti příběhu, výsledek byl více než zajímavý. Celé dvě hodiny jsem film sledoval tak intenzivně, jako kdybych poprvé viděl Muži, kteří nenávidí ženy a to je podle mě výsledek, který jsem u severské kriminálky přesně potřeboval. Výborný příběh, ponurost prostředí, složité postavy…co víc chtít. Nemůžu se dočkat dalšího filmu… ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jeden má frňák jak sněžný pluh, druhý ho má zalepený jak Nicholson v Chinatown, není se co divit, že tyto nosy vyčenichají kdejaký odložený případ.. Columbovský princip dokazování viny známému pachateli i pro severské kriminálky už poněkud stereotypní zápletku o předem prohraném boji s hříchy dávné minulosti bych vcelku přešel, nesmyslné odklony od knižní předlohy, nevýrazná atmosféra bez žádoucího mysteriózna a poněkud suché detektivní trio Mračoun, Vtipálek a Snaživka však už tolik benevolence nedovolí. Nevylučuji však, že si Flaskepost fra P půjdu z vody vylovit.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak z "Quéčkovej" trilógie v mojich očiach jenoznačne ten najlepší kúsok. Atmosféra sa síce snaží silou mocou kopírovať Sedem a Hru a čo sa týka využitia farieb, nenájdete 10 rozdielov. Ale funguje to, pretože funguje aj scenár. Kriminálne klišé tentokrát nebijú do očí a aj keď je to občas na hrane, ale forma pomsty a motivácie hlavnej hrdinky sú až veľmi uveriteľné a bolia aj diváka. Prípad sa formou retrospektív odvíja pozvoľna a spoločne s paralelným vyšetrovaním v súčasnosti tak udržuje v napätí. Stále je to síce len taký temnejší diel Odložených prípadov, ale keďže som v ostatných prípadoch bol v hodnotení možno až príliš tvrdý, tentokrát uprednostím vyzdvihnutie kvalít adaptácie. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejbrutálnějších detektivek, co kdy byla napsána i natočena - víc se k příběhu dodat nedá. Mám jen jednu výtku, stejnou jako u prvního dílu - Nikolaj Lie Kaas je se svým věčně naštvaným výrazem sice k sežrání, ale pro mě to prostě není Carl Mørck - toho si představuju jako autora knižních předloh podle oficiální nakladatelské fotky na přebálkách. Už se těším na třetí díl, který přijde do kin letos a patří k nejlepšímu z celé série. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Množstvo exotických zvierat vo filme bolo získaných v Nemecku zo zoologických záhrad. Trvalo to niekoľko mesiacov. (Arsenal83)
  • Podobne ako vo filme, Pilou Asbæk (Ditlev) v roku 2001 naozaj absolvoval internátnu školu v Herlufsholme – veľmi konzervatívnu internátnu školu vyššej triedy. (Arsenal83)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama