Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 1

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Míša Fassbender jako cowboy se stylovým statsonem? Festivalový hit? Mohl jsem čekat, že kromě této vycházející hvězdy a závěrečné přestřelky film může nabídnout pouze sterilní a poměrně nezáživný příběh o putování na nebezpečný Západ. Jednohubka, která žádný extra dojem nezanechá, snad až na ty fantastické scenérie, na kterých se natáčelo...50% ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Střih a příhodná hudba činí z některých scén de facto umělecké vyjádření určitého poetična, o jehož zařazení bych v takovémto filmu silně váhal, ale rozhodně neříkám, že se mi to nelíbí. Kupodivu velmi prázdný western na mě nepůsobil nudně, ale spíše oddychově. Našlo se pár originálních nápadů na dobré scény, a také samotné záběry na putování krajinou se sledují nádherně, příběh ale ničím zvláštním neosloví. Lehký nadprůměr. ()

Reklama

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Za zvuku utahaný hudby se odehrává nudnej komorní snímek,na kterym neshledávám nic,co by mě mohlo přimět dokoukat těch posledních dvacet minut,protože sem po tý útrpný hodině tohodle shitu ležel měsíc v nemocnici na kapačkách.A jak koukám,spousta z vás asi taky něco bere,skoro sedmdesát týhle kravině ,to je silná káva.0%. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Síla psa (ve které taktéž hraje Kodi Smit-McPhee) je Slow West výborný antiwestern s nádhernou novozélandskou přírodou, parádní hudbou Jeda Kurzela a výbornými hereckými výkony jak Kodiho, tak Michaela Fassbendera. Celá druhá polovina má tak velké napětí, že ani nedýcháte, jak to vlastně dopadne. Skvělý film. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Slow West, Slow Movie. Spojenie Michaela Fassbendera a westernu sľubovali slušný filmový zážitok, no akurát sa mi potvrdilo to, že western patrí k mojim úplne najmenej obľúbeným filmovým žánrom. Aj keď v prípade Slow West to možno nebude tým žánrom, ale tým, že sa jedná o nešťastný pokus o kopírovanie Coenovcov, avšak bez trefného coenovského scenára a silnej réžie a tak to pomalé tempo, aj napriek veľmi skromnej 80-minútovej dĺžke, skôr otravuje, než by si ho divák užíval. Technicky síce nie je Slow West natočený nijako zle. Má krásne prírodné scenérie, dobrú kameru, slušné herecké výkony, akurát je to jeden tuctový nezaujímavý príbeh, ktorý takmer po celý čas nič vzrušivé neprinesie, tých pár postáv je nezaujímavých, nevyvolá ani jednu emóciu a v mojom prípade som nepostrehol ani kúsok atmosféry. Ono to tak celé nijako začalo, nič výrazné sa tam nedialo, na konci chvíľu postrieľalo a skončilo. Bez toho, aby som cítil akékoľvek zaangažovanie do deja alebo nejakú myšlienku. Za mňa teda nuda. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama