Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(11)

Recenze (49)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od Ricka a Mortyho som čakal bláznivý sci-fi úlet a presne toho sa mi aj dostalo, akurát v niekoľkonásobne väčšom množstve. Nad každým jedným nápadom som iba neveriacky krútil hlavou a hovoril som si, že ako môže niečo takéto vôbec nejaký človek vymyslieť (a ako môže potom s hlavou plnou takéhoto materiálu zaspávať 😁)... Či už je to v prípade gigantického nahého bezdomovca vznášajúceho sa nad Zemou, neskutočne vtipnej počítačovej simulácie, nebezpečne účinného a nákazlivého nápoja lásky, medzidimenzionálnej kabelovky, perfektnej paródie na Kingove Nezbytné věci alebo aj falošnej plavbe Titanicu, každý jeden nápad bol naplno využitý a mňa tvorcovia ani na chvíľu neprestávali udivovať. A k tomu prihoďme ešte trefný (ale miestami trochu slabší a pokleslý) humor a máme z toho naozaj podarenú (ale aj neskutočne infantilnú) sci-fi jazdu, ktorá vás ani na chvíľu nepustí. Je mi úplne jasné, že tento seriál nemusí sadnúť každému, ale u mňa teda zabodoval na výbornú (alebo aspoň jeho prvá séria). V konečnom dôsledku som nadmieru spokojný, dávam 9/10 a určite odporúčam každému, kto potrebuje vypnúť, ale na druhej strane je pripravený na poriadnu dávku jednoduchého, ľahko zapamätateľného a miestami aj trochu perverzného humoru. "Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co na tom všichni vidí? První díl jsem si pustil a po chvíli musel zkontrolovat, jestli jsem si opravdu pustil první díl. Seriál mě vhodil do světů Ricka a Mortyho tak rychle, že jsem ze začátku měl co dělat, abych tu zběsilost vyprávění ustál. Zběsilost je pak něco, co je tomuto seriálu vlastní a první sérii jsem si na ní dost zvykal. Je to taková kombinace Simpsonů (obydlí rodiny, rodina), South Parku (vulgarita) a Futuramy (sci-fi a fantasy náměty). To vše plné popkulturních odkazů, díky kterým je seriál tak oblíbený. Mě zatím neoslnil, zkusím ještě druhou sérii. ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

První série tohoto ultrahyped seriálu dopadla vcelku dobře. Svůj humor si tam najde asi každý, pro znalé kulturní reference, pro náhodně kolemjdoucí f-bomby a jiná sprostá slovíčka. Určitá míra symptomu horské dráhy je zde znatelná a davem rozšířená teze, že je tento seriál pro chytré jedince je hodně zcestná. 8/10. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám za sebou první sérii a vzdávám to. Zasmál jsem se dvakrát, což je teda na 4 hodiny komedie žalostně málo. Hodně to stojí na popkulturních odkazech, které mi ale mnohdy unikají, protože americkou kulturu zase tak neprožívám. Druhá věc, která mi nesedla, je šílená zběsilost. Mezi větami prakticky nejsou žádné mezery, pořád jede nekontrolovaná smršť. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo mi skoro rok a půl dokoukat první sérii, to už o něčem svědčí. Pravděpodobně o tom, že jsem jako jeden z mála nedokázal docenit celosvětový fenomén. Pravděpodobně je proto, jak je seriál strašně hektický a zejména v prvních dílech jsem v tom dost ztrácel. Dan Harmon a jeho Community je ale super a u posledních dílů už jsem se tolik nenudil, takže tomu ještě šanci dám, ty nápady tam cítit jsou. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (61)

  • Slovo „Morty“ zaznělo v epizodě celkem 113 krát. (itsp4trik)
  • Dan Harmon uvedl, že cena jednoho Schmeckleu se rovná přibližně 148 americkým dolarům. (Firebug)

Reklama

Reklama