Reklama

Reklama

Co děláme v temnotách

  • Nový Zéland What We Do in the Shadows (více)
Trailer 3

Viagovi, Deaconovi, Vladislavovi a Petyrovi je dohromady víc než 9000 let. Tihle upíři žijí společně v bytě ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Jak čtveřice zvládá přežívat v současné, moderní společnosti? Spolubydlící Viago, Deacon a Vladislav vypadají jako kdokoli jiný, až na to, že jsou nesmrtelní a pijí lidskou krev. Jsou to totiž upíři, kteří se snaží přežít v moderní společnosti - placením nájmu a dodržováním rozpisu domácích prací počínaje a úsilím získat pozvání do nočních klubů konče. Jejich osm tisíc let starý spolubydlící Petyr promění dvacetiletého hipstera Nicka v upíra a společně s ostatními ho pak musí naučit upírským pravidlům. On je na oplátku seznámí se záludnostmi moderní společnosti a představí jim nejen nové technologie, ale i módu a rozdílný životní styl. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (565)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Jak by to vypadalo, kdyby spolu bydleli Nosferatu, Drákula, Luis z Interview s upírem, upíří somrák a Edward ze Stmívání? No, a to by tak bylo tak všechno, co se dá o téhle fajn hororové dokumedii říct. Jakási hlavní dějová linie s novým přírustkem do upírské rodiny a jeho lidským kamarádem tu je, ale doporučuju nechat se spíš bavit jednotlivými komediálními scénkami. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Opět se nejedná o žádný horor, ale komedie je to skutečně parádní a vážně mi sedla. Jde v podstatě o humorný dokument ze života několika upírů a jejich denní rutiny. Přestože jsem nenašel žádné zápory a dost jsem se bavil, určitě by neuškodilo se více zaměřit na největší přednosti tohoto počinu, čímž byla bezpochyby manipulace běžných občanů hypnózou a nebo další interakce s lidmi, upírskými vazaly, či vlkodlaky. 75% PS: Postava Stua byla boží! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Je veľmi urážlivé, keď niekoho nazveš teplošom.“ – „Ani sa s nimi nebav, s homokladami.“ Mám rád podobne absurdný humor so smrteľne vážnou tvárou. Napriek tomu som z tejto snímky čiastočne sklamaný, pretože nie je až taká obskúrna, ako som sa tešil. Napriek tomu by som sa s Vladislavom, Viagom, Deaconom a Petrom (no dobre, s Petrom asi nie) ešte rád niekedy stretol. Hrozne sa mi páčilo, aké to celé bolo afektované a WTF, ale na môj vkus to chcelo ešte viac zatlačiť na pílu. Po pozretí tohto filmu, Honu na paľudí a Thora: Ragnarok si myslím, že režisérovi sa podarilo vrchol svojrázneho humoru dosiahnuť paradoxne nie v nízkorozpočtových prvých filmoch, ktoré robil doma na „dedinskom“ Novom Zélande, ale v megalomanskom Thorovi 3. Za sympatické postavy a niektoré úžasne bizarné scény mám chuť dať 70%, ale inak to bolo síce pôvabné, ale aj trošku na efekt a nudné. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Co děláme v temnotách je poněkud alternativně pojatá hororová komedie na bázi dokumentárního filmu, ve které máme možnost nahlédnout do života nadpřirozených bytostí jako jsou upíři a vlkodlaci. Nápad to nebyl špatný, nicméně mě tento snímek nejspíše minul jako cílového diváka resp. nemám ten správný smysl pro humor. I přes množství nápaditých scén jsem se nemohl ubránit pocitu nudy, což je u tak krátkého filmu trošku nemilé, a tak nějak mi přišlo konání aktérů místy spíše trapné než vtipné, což měl být nejspíš účel, ale mě to prostě nebavilo. Zkrátka pro mě zcela průměrný film, který má něco do sebe, což jsem ale nebyl bohužel schopný ocenit. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Evidentně záleží na rozpoložení, v jakém se na film díváte. Já měla myšlenky trochu jinde a to možná filmu nechtěně ublížilo. Dokumentární provedení bylo super, některé scény byly natolik bizarní, že se člověk musel buď neskutečně smát a nebo jen s otevřenou pusou kroutit hlavou. Mě osobně nejvíc dostala scéna s hrou na hudební nástroje xD tu jsem si musela vracet. Konec filmu trochu ztrácí. Možná, kdyby byl koncipovaný délkou na skutečný dokument, bylo by to ku prospěchu. Ne všechny vtípky totiž vyzněly tak jak měly... celkově ale můžu doporučit a pokud vedle sebe budete mít partu lidí a možná i nějakou flašku k tomu, máte zcela jistě zlatý hřeb večera. 3,5/5 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (16)

  • Taika Waititi umí trochu německy, jelikož krátce v zemi žil. Rozhodl se tedy pár frází zakomponovat i do scénáře. (TaNya_)
  • Bary a nočné kluby, ktoré upíri vo filme navštevujú, sú skutočné bary vo Wellingtone v zábavnej štvrti Courtenay Place. (Hudakfilms)
  • Režiséři Jemaine Clement a Taika Waititi napsali 150 stran scénáře, ale rozhodli se neukazovat to jediné osobě zapojené do filmu (štábu a hercům). Tohle rozhodnutí mělo udržet věci spontánní a umožnit hercům, aby byli překvapeni událostmi, které se odehrávají před jejich očima. (MarLin)

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Thor a upíří dohled?

Thor a upíří dohled?

03.10.2015

Nejbližší marvelovkou, která zatím nemá režiséra, je třetí Thor. Marvel si o něm povídal s Rubenem Fleischerem (Zombieland), Rawsonem Marshallem Thurberem (Millerovi na tripu) nebo Robem Lettermanem … (více)

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

13.07.2014

Slavnostní ceremoniál zakončil filmový festival a poroty v čele s Luisem Miñarrem udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl George Ovashvili za… (více)

Reklama

Reklama