Reklama

Reklama

Les sebevrahů

Trailer 2

Legendární skutečný les Aokigahara, který se s děsivou majestátností tyčí na úpatí hory Fuji v Japonsku, je dějištěm napínavého nadpřirozeného thrilleru Les sebevrahů. Američanka Sára (Natalie Dormer) se do lesa vydává v rámci pátrání po svém dvojčeti – po sestře Jess (taktéž ztvárnila N. Dormer), která záhadně zmizela. Sářin manžel Rob (Eoin Macken), kterého chování Jess dlouhodobě frustruje, není své manželce skoro 10 tisíc kilometrů dlouhou cestu vymluvit. Po návštěvě školy, ve které Jess učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena (Taylor Kinney) vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu". Na bezpečí obou z nich dohlíží místní průvodce Michi (Jukijoši Ozawa), ale s blížící se nocí jim není schopen setrvání přímo v lese rozmluvit a se zdráháním oba nechává lesu napospas. Vlivem strachu se Sářino vědomí brzy tříští; začíná zpochybňovat Aidenovy motivy, včetně jeho tvrzení, že Jess vůbec nezná. Sara, odhodlaná odhalit pravdu o osudu své sestry, je nucena čelit rozhněvaným a zmučeným duším mrtvých, jejichž obětí se stává kdokoliv, kdo se odváží vstoupit do jejich blízkosti. Tyto zákeřné duše na Sáru číhají na každém kroku, aby ji uvrhli do děsivé temnoty, ve které je nucena bojovat za vlastní spasení. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (310)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Neskutečně sterilní horor, kterej dvě třetiny nudí a v očekávaným infernu... nudí ještě víc. Je až s podivem, že něco takového vůbec projde producentským sítem, to opravdu někdo očekává, že horor, jako je tento, dokáže někoho aspoň trochu vystrašit? To jsou ti Amíci až takový rasisti, že si myslí, že jsou japonský holky natolik děsivý, že jimi obsypeme les a divák se posere strachy? To fakt nikdo neviděl ty díry ve scénáři? A co tam měl vlastně dělat ten cápek, kterýho hlavní hrdinka potkala v baru nad hnusně zakaleným pivem? A co na to Jan Tleskač...? Z námětu tajemného lesíka plného sebevrahů dokázat natočit takovýto shit, jo, tak to už je umění, páč tohle je kentus, odsouzenej spáchat sebevraždu v tom krásným japonským lese, co japonským lesem ani nebyl. Sayonara. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Typicky prázdna, prehliadnuteľná, neefektívna a obohratá americká duchárčina dnešnej doby. Až na to, že ako „pridanú hodnotu“ si zvolila akýsi mizerný srbský háj; mysliac si zrejme, že je to aj tak jedno, veď divák rozdiel nepozná a poserie sa z tých najlacnejších bu-bu-bu scén. Herecky mizerné, vizuálne nudné, hororovo neatmosférické, nestrašidelné a občas sa tak vážne tváriace, až mi bolo trápne. Slabota! To už ma na podobnú tému viac bavili nenápadné béčka "Forest of the Living Dead" či "Grave Halloween". ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Američanka Sara prichádza do Japonska, aby v lese, v ktorom ludia páchajú samovraždy, našla svoju sestru, ktorú už síce vyhlásili za mŕtvu, ale Sara stále verí, že je nažive. Sara má šťastie, že sa k nej pridá žurnalista, ktorý chce na jej príbehu zarobiť a miestny obyvatel, ktorý lesné cestičky pozná naspamäť. Začína sa tak cesta za záchranou sestry, ktorá bude ale neuveritelne ťažká, pretože les, do ktorého trojica práve vstúpila, skrýva ovela temnejšie veci ako nádhernú prírodu a lesné zverstvo. - Dnes ráno ma potešilo, že sa The Forest objavil na verejnosti len mesiac po premiére, ale po dopozeraní sa moje nadšenie vytratilo. Už dávnejšie mi prekážal názov, ktorý tento horor dostal v distribúcii, pretože inak by som bol ovela prekvapenejší jeho témou. Na rozdiel od hereckého obsadenia majú tvorcovia niekolko skúseností s hororom, a preto som mal očakávania trochu vyššie. Nemôžem poprieť, že námet je zaujímavý, lenže to dopadlo ako klasické horory, ktoré sa u nás dostávajú do kín. Buď sú to komédie s jemnými prvkami hororu, nezmyselné PG-13 horory, alebo nádejné projekty, ktoré však vo výsledku viac sklamú, ako potešia. A tretí prípad sa týka aj konkrétne hororu The Forest. Našťastie sa tvorcovia vyhli intenzívnejšiemu kontaktu dvoch kultúr, pretože toto mi u hororov v spojení USA + Asia väčšinou vadí. Natalie Dormer si ma až tak úplne nezískala, ale verím, že v Patient Zero to napraví. Ostatné postavy nedostali dostatok priestoru na ukázanie svojich schopností, čo možno bolo jedným z dôvodov, kvôli ktorým sa The Forest nestal fascinujúcim hororom. Natalie Dormer to proste v mojich očiach sama neutiahla. Les musím pochváliť. Pekné boli zábery zvrchu, aj keď ich bolo málo. Našťastie sa tu neopakoval fail z The Blair Witch Project a tvorcovia sa nebáli zájsť hlbšie do lesa, takže za toto im patrí moja pochvala. Chýbala mi nejaká výraznejšia hudba a preto si myslím, že aj lakačky fungovali slabšie. Aj keď skúsenejšieho diváka zrejme nevylakajú, musím pochváliť snahu o obrazové lakačky, ktoré sa už dnes často nevidia. Nanešťastie sa úplne nevydarili ani masky, ktoré pôsobili dosť neprepracovane, a tak nemajú žiadnu šancu vystrašiť. The Forest je rozhodne zaujímavým projektom, ale osobne som od neho aj po dosť rozsiahlej reklamnej kampani očakával viac. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Les Aokigahara je vděčné téma, ale žel Bohu zatím se nikomu nepodařilo jeho potenciál vytěžit. A to platí i pro Zadův film. Ale to neznamená, že by byl zase tak špatný. Jasně, člověk musí počítat s určitou dávkou předvídatelnosti a povinným klišé, ale není to tak zlé, protože lesní atmosféra docela funguje, lekačky, jakkoliv laciné, také a pro Natalii Dormer mám dlouhodobě slabost. Podle mě celkem solidní debut. 65% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Pouze a jedině za Natalii Dormer dávám dvě hvězdy. Člověk by řekl, že v roce 2016, u filmu s dost dobrým námětem založeným částečně na skutečnosti, s očividně dostačujícím rozpočtem, exotickými lokacemi Japonska a Natalii Dormer, by mohlo vzniknout něco alespoň PRŮMĚRNÉHO. Ovšem tohle v bubu scénách (které jsou samozřejmě pro horor stěžejní) padá někam do béčkovo céčkových vod nejhoršího druhu nízkorozpočťáků, co se k nim člověk nachomýtne spíš omylem. Scéna jako že hrdinka se pomalu přibližuje k osobě, které není vidět do obličeje, pak se najednou osoba prudce narovná, má velmi strašidelně démonický ksicht a následuje trhavý střih kdy se ksicht přibližuje do kamery, je v tomto filmu modifikovaná do několika stejně nudných variací způsobujících leda nasrání nad takovým nedostatkem invence. V jiný scéně zas týpek se plazí po zemi stylem školníka ze Silent Hillu, což se absolutně a nehorázně vůbec nehodí do stylu filmu. Celou dobu sledování jsem byla strašně nasraná a konec to ztvrdil. Ne, Ne a ne! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Aj keď sa les samovrahov "Aokigahara" nachádza pod horou Fuji v Japonsku, jeho scény sa nakrúcali v lesoch národného parku Tara v západnom Srbsku. Scény z letiska, školy či reštaurácie však v Japonsku nakrúcané boli. (Five By Five)
  • Do povedomia ľudí sa miesto, kde sa dej odohráva, čiže les Aokigahara, dostal už v roku 1960, kedy japonský spisovateľ Seicho Matsumoto napísal román „Nami no To“, ktorého dej sa odohráva práve na tomto mieste. (Kub_ees)
  • V lese Aokigahara sa nachádzajú tabule, ktoré svojimi nápismi odrádzajú potenciálnych samovrahov od samovraždy. (Kub_ees)

Reklama

Reklama