Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick prichádza v deň svojich 23. narodenín za svojou matkou do nemocnice pre duševne chorých. Napriek dlhej dobe, čo s ňou nekomunikoval, jeho zámer je jasný. Rád by sa dozvedel pravdu o svojom otcovi. Namiesto toho, aby sa dostal bližšie k poznaniu, odchádza ešte viac zmätený. Na jednej strane mu matka tvrdí, že si ho nepamätá, na strane druhej ho varuje, aby si pred ním dával pozor. Osem mesiacov po matkinej tragickej smrti zdedí Nick starý rodinný dom. Rozhodne sa ho spolu s niekoľkými priateľmi navštíviť, aby získal odpovede na svoje nezodpovedané otázky. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (47)

zelvopyr

všechny recenze uživatele

Nu, tak mám právě rozhozena veškerá hodnotová měřítka. Na začátku vidíte divné mladé lidi, co na sebe machrují s lehounkým nádechem nadpřirozena, nejvíc z nich hlavní hrdina, který se herectvím a hlasem stylizuje do Sama Winchestera (a má parťáka, starý koráb silnic atd., takže si říkáte, že...). Pak se rozjede/nerozjede nezajímavý děj, kdy se konečně už po čtyřiceti minutách začíná něco dít. Inspirace Supernaturalem pokračuje máničkami, jejichž sekyrkovaná je jedno z mála plus filmu (nelogičnost první části věty bych rozptýlil leda spoilerem). Stupidita houstne na pomalém plameni, herci hrají čím dál hůř a mají víc a víc zhulené kecy a pohledy. A do toho se tu a tam překvapivě vynoří vtípek. Asi nejsem schopen hodnotit, objektivně něco kolem slabých 2, ale může to být i více či méně, dle hladiny intoxikace... protože toto je po velmi dlouhé době film, který není hrozně stupidně nudný, ale hrozně stupidně zábavný. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Téda já jsem mile překvapen. Za mě asi nejlepší Salvův horor. Od 30 minuty se film svižně rozjede a nepoleví. Dark house je na jednu stranu strašně hloupý a primitivní film, ale na druhou neuvěřitelně zábavný, napínavý, maskérsky perfektně zvládnutý a jistá originalita se filmu určitě upřít nedá. Již zde níže zmíněný excelentní "sekerkový tanec" byl parádní over the top! Bavil jsem se. 65% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Victor Salva zažil svoje maximá a minimá. Osobne sa domnievam, že jeho Jeepers Creepers bolo trochu šťastným víťazstvom, pretože Salva sa absolútne pokúša obnoviť tú istú nezávislú hororovú vibráciu. Šialenci, ktorí majú sekeru na všetkých štyroch hrdinov, prenasledujú našu skupinu obetí, lovia ich a tento pokus Salvy sa stáva krutejším hororom, než aké od neho poznáme. Herci neznámi, ale podávali veľmi slušné výkony. Temný dom končí ako dokonalý nápad, ale vedie točivú, spletitú cestu, aby dosiahol náš cieľ. Musíte sa do tohto snímku naozaj vcítiť aby vás zaujal ako mňa. Ja rozhodne oceňujem snahu o takýto typ hororu. Bravó. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pár spoilerů. Nick má schopnost předvídat násilnou smrt. Kromě toho má matku, která si v blázinci povídá s odvětráváním. Když matka za záhadných okolností odejde do Věčných lovišť, Nick zjistí, že zdědil kdesi v zapadákově dům. Vyrazí dům hledat. Ale tam kde má dům stát, nic není. Ovšem o kus dál, hluboko v lesích, se náhle dům objeví. Údajně ho tam voda odnesla. V domě bydlí Tobin Bell převlečený za hipíka a velí skupině Quasimodů se sekerami. A pak se tam všichni honí, místňáci taky mluví do světlíku a to důležité je ve sklepě. Na to, jaká ja to slátanina, to mělo moc dlouhou stopáž s kvantem hluchých míst a zatemněných scén. Atmosféra strašidelného domu se také příliš nepovedla a ani napětí si divák příliš neužuje. Pár scén sice za něco stojí, herci nejsou nesympatičtí, ale celkově se jedná o tuctovou záležitost, která ničím nevybočuje z podobně laděných podprůměrů. 30% ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

" Viki mi nikdy" nepripadal ako nejaký H-špeciál no nedá sa mu uprieť cit pre atmosféru a minimálne špendlíkový prínos do žánru. Jeho blanokrídly Jeeper ma tučne neoslovil a tu sa pokúša odskúšať svoju fandovskú komunitu , či sa J.P. 3 odpáli, alebo ee. Ako atmosfear, tak aj práca s dorastom mu ide a v tomto prípade aj ten " sekerkový tanec " posilnil hodnotenie. Jigsaw by si ale mal svoju pílu zbaviť hrdze a zbytoćne necloniť ( svoju škatuľku už má ) Tie minútky postupne zvýrazňujú Victorov rejžopis a to je dobré.( myslím, že ešte má čo pridať). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Greenville v Mississippi v USA. (rafix)

Reklama

Reklama