Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

VOD (1)

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Redi 

všechny recenze uživatele

Není to bez chyb, scénáristé a zároveň režisér si občas asi pomysleli, že jsou diváci úplní idioti (např. příšery s vyvinutým sluchem jsou ve skutečnosti hluché jak poleno) nebo jen záměrně balancovali mezi hororovým béčkem a seriózním horor dramatem? To je fuk, zrovna jsem hledal něco, u čeho vypnu a budu jen hledět na zasněženou postapo krajinu s dobrou atmosférou, to jsem našel, dobře se bavil a nenudil od začátku do konce. Stopáž mi nepřišla nijak přepálená, jak je tady v komentářích často zmiňováno. Právě naopak, první cca polovina komornějšího survival rázu není vůbec na škodu a bez toho bych nemusel váhat mezi 3* a 4* a šel bez váhání níž. Jak píše kolega J*A*S*M o malé holce, tak je pravda, že mohla být po devíti letech zavřená v báraku s otcem trochu víc deprimovaná a ne furt vysmátá jak pětikačka, ale každý jsme jiní a třeba vzít v potaz, že ona neví o co všechno přišla a prvních několik let (dejme tomu 4roky) od svého narození si ani nepamatuje a najednou těch pět let už není tak moc, aby člověk přišel o zdravého ducha, když jinou realitu nezná. 'Ztracený Jack' docela překvapil, že se celou dobu netváří jak ten zpráskaný pes z ostrova a myslím, že to není jen tou maskou. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Supr masky, dravá režie, slušné herecké výkony a postavy, na kterých divákovi překvapivě záleží. V postapu mám tyhle atmosférické komorní osobní příběhy o několika lidech velice rád. Do toho ani ne tak tradiční zombie, jako spíš krvelačná monstra, ze kterých jde, když už ne strach, tak alespoň respekt. Zvláštností je určitě ten nepřirozeně umělohmotný vizuál s podivně kýčovitými CGI exteriéry, který praští do očí jako první. To je u podobné žánrovky tak podivný a neobvyklý úkaz, že už jen proto Extinction stojí za to vidět. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taka nizkorozpoctova variacia na Ja, Legenda odohravajuca sa v zasnezenom zapadakove. Jednu hviezdicku davam za originalne prostredie. Zombici a zasnezene prostredie sa tak casto nevidi. Pol hviezdicky davam za solidny uvod a pol hviezdicky za originalne zmutovane zombi. Bohuzial to je vsetko, co za nieco stoji. Hlavné trio postav je hrozne debilné a cely cas sa spravaju nelogicky. Zmutovani zombici su sice vizualne zaujimavi, ale oproti klasickym zombikom su uplne neschopni a tym tu absentuje akekolvek napätie. Skôr som sa viackrat pousmial nad ich neschopnostou a finale je jedna velka fraška. Celkovo je pre mna film sklamanim a par zaujimavych vizualnych napadov neospravedlni to, ze zapletka a postavy su uplne na hovno. 4/10. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa zbaviť dojmu premárneného potenciálu. Mám rád filmy s kombináciou ľadová atmosféra-opustenosť-zombíci. Tu sa žiaľ darilo len tej atmosfére, tá bola veľmi dobrá. Chcelo to však zaujímavejší príbeh a viac hororových prvkov. Začalo to dobre, ale potom sa to dostalo do roviny nudnejšej vzťahovej drámy otec-dcéra, kde takmer všetky problémy vyvierali z prirodzenej detskej nevedomosti a zvedavosti. Navyše zombíci mi hrozne pripomínali podzemné príšerky z filmu Descent (2005) - biele, zubaté, vychrtlé a slepé. Koniec so sebou priniesol niečo málo dlho očakávanej akcie, čo určite potešilo, menej ale už samotné uzavretie príbehu, ktoré mi prišlo halabala odbité. Milovníci snežnej postapo atmosféry si prídu na svoje, ostatní budú sklamaní. 65/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Som legenda na snehu s nesympatickejšími hercami, nudnejšími postavami, slabšou akciou, mdlým posolstvom (tuším niečo o rodine) a s nesympatickejším psom. Tam, kde bodoval Smith, tu sa psychologicky ňimrajú Matthew Fox, akýsi Jeffrey Donovan a otravné dievčatko. Ďalšie mínusy: IQ postáv (ulovím krvilačnú obludu a priviažem ju k svojmu domu, aby vrieskala a prilákala ostatných), nechcená smiešnosť (obludky majú spodnú bielizeň), militantný pošuk je sám na celom svete (alebo to tak aspoň vyzerá) a nie je schopný za ten čas sa poriadne vyzbrojiť, nerešpektovanie vlastného univerza (slepé príšery, reagujúce len na zvuk, občas reagujú tak, ako keby videli), plno otravných klišé (napravený vzťah dvoch na smrť znepriatelených mužov, večera všetkých troch, obetovanie), nevysvetlené veci (prečo sa nákaza „odrazu“ neprenáša pohryzením?) a nečakane sa objaviaca postava je pre dej absolútne zbytočná. Trocha drsnejšia verzia Dva a pol chlapa. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objeví český samopal vz. 58 v provedení s RIS předpažbím. (SsgtJira)
  • U auta, které stálo devět let v té zimě, tak se umyje jen okýnko a jede se. (PROCESOR)
  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama