Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

honajz2 

všechny recenze uživatele

V porovnání s těmi ostatními komorními postapy má tohle aspoň funkční atmosféru a ačkoli to v postavách a nastalé události nejde bůhvíjak do hloubky, ten pomalý vývin děje mi tu docela seděl. Nejlíp to ale stejně funguje na začátku, protože prostředek se na dlouhou dobu zasekl na jednom místě a když už konečně došlo k nějakému posunu, doufal jsem, že to bude mít pořádný závěr a skutečně k něčemu vypjatému a akčnějšímu došlo - jenže se mi to líbilo jen do té chvíle, kdy režisér nevytáhl ten nejokoukanější zvrat se sebeobětováním (a nepíšu to jako spoiler, jelikož je to prostě něco, co už asi každý u tohohle očekává). Samozřejmě náležitě sentimentální podaný, jak jinak. A úplný závěr na mě taky moc nezapůsobil, protože oproti zbytku filmu přišel tak nějak nahonem. A využít ty silnější zombie se taky dalo víc. Takže asi tak, rozjezd to mělo skutečně solidní, ale ve finále z toho je jenom další průměrný horor. A jak moc je zapomenutelný mi ukáže až čas. 3* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komorní, až minimalistické drama o přežití je zasazeno mezi dvě akční scény. Tenhle typ zombiefilmů mi dokonale vyhovuje, páč řežby jsou taky fajn, jenže co jiného v nich vymyslet, že? Pořád sice nemůžu u novodobých zombiáren přijmout, že někdo, potácející se mezi životem a smrtí, je rychlejší než živí - dle mne nesmyslný blábol, ale nechť. Zajímavým prvkem je evoluce nemrtvých. V některých současných filmech se zombie vyvíjejí spíše směrem k jakési inteligenci, zde naopak mutují v monstra, co se maximálně přizpůsobují přežití. Všude je sice sníh a zima, ale nikde jsem nezaznamenal, že takto vypadá celá planeta. Navíc přeživší se až tak moc nechrání, tudíž teploty pod nulu příliš neklesají (jinak by pes i průměrně oblečená dívenka museli umrznout). Scény s rockovou hudbou mi připomněly Mars útočí!, což jsem odkýval s lehkým úsměvem. Jedna z nejsilnějších scén je Patrick+pes+monstrum. Slušivá kamera, obstojné herecké výkony, rozkošná monstra (že by inspirace v 30 dní dlouhá noc?) a solidní hudba. Taková malá milá fajnovka! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„MYSLELI JSME SI, ŽE UMÍRAJÍ, ALE ONI SE VYVÍJELI. PŘIZPŮSOBILI SE SVÉMU PROSTŘEDÍ. ZUBY. DRÁPY. PEVNÁ KŮŽE ODOLNÁ CHLADU. TAKOVÝ EVOLUČNÍ ZMĚNY BY TRVALY MILIÓNY LET A TÝHLE VĚCI JICH STAČILO DEVĚT..." /// Venku je mráz jak v Mrazíkovi, dvojice chlápků, malá holka a pes si žijou ve dvou barácích a nemluvěj spolu (ti chlápci), páč k tomu maj důvod. Ta zima - jak v Rusku, je pro ne-Rusáky určitě zajímavá. Všude bílo (to mi připomnělo…), příšery prej už to maj za sebou a najednou – překvapení! Komorní 90ti minutová předehra je takovou dramatickou chlapskou vztahovkou, na kterou naváže 10ti minutová střílečka. Svižně vodvyprávěnej malej příběh (se kterejma se v poslední době roztrhl pytel) a kterej (stejně jako ti vostatní) není úplně debilní. Pravda, můžeme spekulovat, jestli to, či ono, ale to vlastně u všeho. Prostě komorní, dramatickej horůrek, točenej Španělem, s americkejma hercem, v Maďarsku. Víc bych se v tom nešťoural. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Y pese a todo“, kterou v roce 2010 napsal Juan de Dios Garduño Cuenca, číst nebudu. 2.) Těším se na zimu (a nemám starou). 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Španělskou distribuci mám docela rád a už několikrát se stalo, že mě příjemně překvapila (viz první dva díly REC ). Navíc režisér Vivas už pro mě zas až tak velkou neznámou není a ani tentokrát mě vyloženě nezklamal. Zánik sice zapadl do šedého průměru filmů se zombie tématikou, ale nikterak jsem z něj nebyl zhnusený a dokonce jsem tu narazil i na několik momentů, které se mi docela líbili. Zajímavý začátek je však přerušen poněkud nudnější prostřední pasáží, která spíše než horor připomínala ponuré rodinné drama. Naštěstí tu byla alespoň pěkná krajina a občas došlo i na několik vzpomínkových scén, které alespoň částečně doplňovaly děj. Když už konečně došlo na akci, byl jsem docela překvapený (mile). Vylepšení nakažení nevypadali vůbec špatně a konečně se na scénu dostavila i slušná atmosféra. Některé situace sice byly dost kostrbaté a došlo i na nelogické kopance, ale Vivas dokázal ukočírovat své choutky a vše se nezvrhlo v nechutnou přehlídku žánrového klišé. Nemám totiž zrovna v oblibě neohrožené a nesmrtelné hrdiny s nekonečnými zásobníky. No a ani herci si nevedli zas až tak špatně. Takže pokud bych měl přejít ke konečnému ohodnocení, tak si tento evropský kousek zaslouží průměrné hodnocení zcela po právu. 50% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po delším zvážení jsem se rozhodl,že ty čtyři hvězdy filmu dám.Líbily se mi docela kulisy,i když v některých částech na mě působily krkolomně.Matthewa Foxe mám jako herce rád především z působení v seriálu Ztraceni,a tak jsem přivítal jeho působení v tomto filmu.Malá holčička na mě chvílemi působila tak nepříjemně.Příběh byl docela nijaký,ale líbily se mi především ti zombíci,neboť vypadali fakt dobře.Konec mohl být ještě o trochu svižnější,ale těch slabších 70% si ode mě film odnese. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)
  • Natáčelo se v maďarském městě Budapešť. (Terva)
  • Film měl pracovní název Welcome to Harmony. Tvůrci zvažovali, že se tak bude jmenovat i po dokončení. Nakonec se však rozhodli pro název Extinction. (Terva)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama