Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

honajz2 

všechny recenze uživatele

V porovnání s těmi ostatními komorními postapy má tohle aspoň funkční atmosféru a ačkoli to v postavách a nastalé události nejde bůhvíjak do hloubky, ten pomalý vývin děje mi tu docela seděl. Nejlíp to ale stejně funguje na začátku, protože prostředek se na dlouhou dobu zasekl na jednom místě a když už konečně došlo k nějakému posunu, doufal jsem, že to bude mít pořádný závěr a skutečně k něčemu vypjatému a akčnějšímu došlo - jenže se mi to líbilo jen do té chvíle, kdy režisér nevytáhl ten nejokoukanější zvrat se sebeobětováním (a nepíšu to jako spoiler, jelikož je to prostě něco, co už asi každý u tohohle očekává). Samozřejmě náležitě sentimentální podaný, jak jinak. A úplný závěr na mě taky moc nezapůsobil, protože oproti zbytku filmu přišel tak nějak nahonem. A využít ty silnější zombie se taky dalo víc. Takže asi tak, rozjezd to mělo skutečně solidní, ale ve finále z toho je jenom další průměrný horor. A jak moc je zapomenutelný mi ukáže až čas. 3* ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

9 rokov po globálnej zombie katastrofe je všetko pod snehom a vyľudnené, až na pár občasných preživších, ktorým jedného dňa pribudne ďalšia starosť - zombíkom prestane vadiť zima... Welcome to Colony? Mi viac krát prišlo na um a myslím, že keby z toho chcel byť prequel ku 2 roky starému béčku "The Colony", tak by s tým veľký problém nebol; spoločného toho majú viac než len digitálny sneh a na oko vyššie ambície. Ale osobne sa príliš nesťažujem, na mňa "Extinction" zapôsobil hlavne zo stránky zimného post-apo survivalu, kde vcelku dobre vyzerá a má kus atmosféry. Ostatné aspekty už trochu škrípali; či už z pohľadu zombie hororu, menej zvládnutej akcie, zbytočnej melodrámy postáv alebo naťahovanej stopáže. 4* dám aj tak, ale keby to nebolo v zimnom prostredí, tak zrejme hodnotím o stupeň nižšie. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak tady je to hodně jednoduché, protože se jedná o tisíckrát viděné... Nízkorozpočtový, dosti natáhnutý snímek, ve kterém rodinná linka absolutně nefunguje a to i díky divně napsaným a chovajícím se postavám, hororová a akční už ano... Nakažené, zmutované, kanibalské bestie vypadají celkem fajn, digitální sníh a všeobecně dosti nepovedené efekty si mohli tvůrci odpustit... Za mě silně promrhaná šance... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Tahle postapokalyptická zombie záležitost se dá připočítat k těm několika málo projektům z posledních let, které do jinak vyčpělého žánru přinášejí svěží vítr. Líbilo se mi zasazení do ledového prostředí, spokojený jsem byl i s podobou, do které se zombíci vyvinuli a hodila se i dramatická rodinná linka. Herci si odvedli své a představitelka holčičky potěšila jak zvládnutým herectvím, tak faktem, že nebyla protivná. Určitě by se dala najít spousta much jako jsou digitální efekty či noční, takřka neviditelné ataky, které, vzhledem k vlastnostem potvor, neměly opodstatnění. Ale mě to nijak zvlášť neotravovalo, takže Extiniction hodnotím jako milé překvapení. 75% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Probíhá evakuace. Všichni obyvatelé jsou povinni se hlásit na určených evakuačních místech......... Nestabilní kamera v ůvodu filmu byla příšerná. Záblesky světla, střídající se s tmou a splašená až nakažená kamera mi znechutila začátek příběhu. A vlastně celý příběh mě moc nebavil. Moc povídání, žádná pořádná akce až skoro šílená chvilková nuda. CITÁT . Mám hlad..........50% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v maďarském městě Budapešť. (Terva)
  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)
  • U auta, které stálo devět let v té zimě, tak se umyje jen okýnko a jede se. (PROCESOR)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama