Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (263)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pixar se snažil vymezit k druhému dílu a snaží se zamaskovat vůbec jeho existenci. Takže zde máme znovu hlavně závodění, žádný animovaný a okolečkovaný James Bond se nekoná. Co napsat k zápletce? Spousta velkoprodukcí v čele s Myšákem ve znaku absolutně rezignuje na scéniristickou stránku a tak příběh vykrádá Rockyho kde to jen jde. Zhruba o nějakých 10 minut dříve mě došlo i samotné "šokující" odhalení na závěr. Nedokážu si moc vysvětlit, proč zrovna Auta, které považuju za jednu z nejméně atraktivních Pixarovek mají na svém kontě už třetí díl. Už ten první za moc nestál. Naštěstí diváci v kinech tohle pochopili a tak Jednička vydělala při rozpočtku 120/462, u Dvojky 200/562 a Trojka 175/380. Další díl by tedy snad hrozit neměl. A z těchto čísel kdy tahle série zase tolik ani v minulosti nevydělávala musí být absolutně zřejmé že důvod vzniku dalších pokračování je jen a pouze prodej hraček a předmětů spojených s touhle značkou. Komentovat to, že se Pixar tímhle propadá do bahna stále hloub už snad ani není potřeba. 50% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První Auta jsou jednou z mých nejoblíbenějších Pixarovek, druhý díl si prakticky nepamatuji a stejně tak to bude časem i s dílem třetím. Tento díl je v mnoha ohledech vzpomínkovým, takže nejednou připomene první díl a přestože je vizuální stránka (zcela logicky) na daleko lepší úrovni, chybí filmu ono kouzlo a nadhled, které jsem cítil při sledování prvního dílu. Je to krásné, je to poučné, jen ne tak propracované a zábavné. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $152,901,115Tržby Celosvetovo $383,930,656 Tržby za predaj Blu-ray v USA $36,861,705Tržby za predaj DVD v USA $13,962,633║ Návrat k osvedčenej značke. Nový McQueen je opäť grafická delikatesa, dobre sa na to pozerá, len škoda je že dejovo to opäť nemá až tak čím prekvapiť a vsádza na klasickú mentorskú dejovú šablónu. A samozrejme stret z modernou technológiou na cestách teda na závodných trasách. Ako dejovo sa to dá zniesť a baví to ale na Pixar to je akosi málo a akoby sa im už nechcelo tvoriť do hĺbky akoby stratili svoj obrovský tvorivý potenciál. V podstate sa strácajú úrovňou vyprávania v ostatnej animačnej konkurencii. Momentálne však všetky štúdia dosť stagnujú a ponúkajú strašnú rutinu. Jedinou výnimkou je asi Disney Animation, kde mali hneď niekoľko vydarených kúskov(Na vlásku, Ľadové kráľovstvo či Ralph rozbi to). Veru za posledné roky mal Pixar len dva silné produkty a to Toy Story 3 a V hlave. Nuž dúfam že sa ešte naštartujú a časom ukážu že nezaspali na vavrínoch. /videl v kine: 80%/ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Logické vyústění trilogie, které po slabší dvojce vrací značce směr a zároveň ji zakončuje tak, jak se pro správné sportovní drama sluší a patří. Humoru sice oproti jedničce výrazně ubylo, dramatu naopak přibylo a vlastně to i dává smysl, vzhledem k tomu, že stejně tak, jako jedna generace dospěla s Toy Story, další to má takto s Cars. Troufám si až říci, že třetí díl je především pro ně, protože na poměry dětského animáku je trojka překvapivě pomalá, navrací se ke komornímu pojetí jedničky a vlastně dokonce zachází ještě o kousek dál. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Po katastrofální dvojce jsem se tohohle pokračování bál, nicméně Pixar opět převládl nad zasraným Disneym a dal nám příběh, na jaký jsme zvyklí. Jedničce se to sice rovnat nemůže, ale pořád jsou v tom dobré emoce, dokonalý vizuál a kvalitní vtipy. K tomu to mělo zajímavý přesah, takže dohromady moc pěkné. 85% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Tvorcovia sa nechali inšpirovať okruhom Daytona 500 z Floridy, kde sa snažili nasať jeho atmosféru. Získali množstvo užitočných informácií, trebárs štvornásobný šampión NASCAR Jeff Gordon im vysvetlil rozdiel medzi mladým a starším pretekárom. (krasomama)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. června 2017 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama