Reklama

Reklama

Delirium

  • USA Delirium (více)
Trailer

Přesně tak je na tom náš hlavní hrdina (Topher Grace). Vrací se z psychiatrické léčebny na rodinné sídlo, které zdědil po svých rodičích. Ale protože je jeho propuštění z ústavu jen podmínečné, po dobu třiceti dnů se musí pravidelně hlásit své probační dohlížitelce a nesmí opustit dům. Jinak mu hrozí další internace na psychiatrii. A tam zpátky rozhodně nechce. Na rozloučenou dostal od svého psychiatra léky, které musí pravidelně užívat a jednu radu: „Věř rozumu, ne svým očím.“ Jenže v opuštěném domě zaplněném vzpomínkami na něj číhají nečekaná překvapení. Zprvu nenápadná, ještě celkem vysvětlitelná normálním rozumem. Ale když se začnou zhmotňovat vzpomínky a odehrávat další paranormální jevy, začne o svém zdravém rozumu pochybovat. Je v domě doopravdy sám? A pokud není, skrývají se v něm skuteční lidé, nebo to jsou nějaké děsivé přízraky, které si vyvolal ve své hlavě? Co z toho všeho je vlastně skutečné? (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako tak pozerám, "CinemArt" nemá najlepší čuch na dobré filmy. "Ľudia", nenechajte sa zmiasť tými nezmyselnými, "dokonalými" hodnoteniami, (asi) "robotníkov" uvedenej, filmovej spoločnosti, ktorí "sem prišli", slušne povedané - "PR-ovať". Netvrdím, že bol samotný snímok, celkovo nefunkčný, no rozhodne nebol po hororovej či dejovej stránke v rámci hore uvedených žánrov - "plodný". Toto je absolútny priemer, ak nie MENEJ, ktorý v prvej i druhej polovici bavil niečim iným, no celkovo, kvalitou prevedenia, budí skôr dojem "TV počinu", s béčkovým hereckým obsadením. Toto za návštevu kina nestojí, ani keby bol samotný "ticket" ZADARMO. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I když nepřiznanému bratrovi pavoučka Maguirea šibe, propustí ho z léčebny s pilulkami a podmínkou, že nesmí 30 dní opustit svůj rodný dům. Už tady jsem začal hledat náznaky, jak mě chtějí na závěr nachytat. Ten nápis Exit nad dveřmi při odchodu, je tam jen na přání hasičů? Symbolizuje snad ten honosný dům Tomovu hlavu? Rozuzlení bylo nakonec mnohem prozaičtější a upřímně, vůbec mě nenadchlo. Tyhle psychologicky laděné thrillery s překvapivou pointou lze rozdělit do čtyř skupin. Podmanivá cesta k brilantnímu twistu (Šestý smysl nebo Lost Highway), podmanivá cesta s neúdernou pointou (například Tajemné okno), nezáživná cesta k chytré pointě (krajně neobvyklý jev) a nezáživná cesta k chabé pointě. A do téhle skupiny patří Delirium.. Spojler sanitky z Bohnic: Když se objevila mamá a Tomův bratr začal zažívat podobné věci Pod (vodním) povrchem jako kdysi nebohý Harrison Ford, šel jsem si taky zobnout lithium.. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Průměrná záležitost, která neurazí a ani nenadchne. V napětí dokáže diváka udržet, téměř až do samotného konce se dá pracovat s tím, že příběh bude mít dvě varianty rozuzlení, což je také plus. Hororové prvky ušly, nebyly přehnané a ani příliš děsivé. Myšlenka celého počinu není k zahození a tudíž hodnotím čistým středem. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Sorry jako, ale budu fakt nadávat. Jedna hvězdička za těch prvních zábavných čtyřicet minut, než se tam objevil ten bratr a začlo se rádoby hrát na vážnou strunu. Tenhle film se celkově vůbc nepovedl, protože atmosféra je znát dohromady tak pět minut, příběh to mělo v podstatě úplně idiotský a vůbec se z toho nemuselo vyklubat tohle nefunkční rodinné drama s hororovými prvky, ale mohlo se aspoň zabrousit do psychiky hlavní postavy. Kdyby byla alespoň ta strašidelná stránka jakž takž, dám tomu ty dvě, ale v Deliriu nefungovalo absolutně nic. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Žádný převrat, teda. První polovina se mi líbila, jelikož se tu zajímavě rozvíjela zápletka, hlavní hrdina měl dost slušné halušky a něco bylo celkem psycho (hlavně obraz tatíka...), bohužel pak přijde druhá polovina, na scénu přijde bratr a kvalita jde dolů, jelikož ten jeho bratr je strašně nezajímavý. A to je pro ten film důležitý, což je horší o to víc. Dokonce ani celá ta zápletka s ním mě nezaujala, takže to pro mě ve finále ani nebylo moc napínavé. Na konec ani nevím, jestli jsem to dobře pobral, ale možná jsem nad tím moc přemýšlel. Potenciál to má, ale já osobně bych to nechal na těch psycho výjevech a finále bych udělal jako hodně psycho smíření s minulostí. Ale jinak je to celkem povedené, ačkoli to ze svých prostorů nevytěžilo maximum. Za pokus to však stojí. 3* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Podle aktivity Deliria dělíme na tři druhy: furibundní – s velkým motorickým neklidem, bladní – bez neklidu a musitující – na základě pohybů vykonává pacient drobné automatické pohyby (třebaže si myslí, že „čistí“ povlečení). [Zdroj: upsychiatra.cz] (Varan)
  • Více než 7 milionů hospitalizovaných Američanů každý rok trpí deliriem. (griph)

Reklama

Reklama