Reklama

Reklama

Delirium

  • USA Delirium (více)
Trailer

Přesně tak je na tom náš hlavní hrdina (Topher Grace). Vrací se z psychiatrické léčebny na rodinné sídlo, které zdědil po svých rodičích. Ale protože je jeho propuštění z ústavu jen podmínečné, po dobu třiceti dnů se musí pravidelně hlásit své probační dohlížitelce a nesmí opustit dům. Jinak mu hrozí další internace na psychiatrii. A tam zpátky rozhodně nechce. Na rozloučenou dostal od svého psychiatra léky, které musí pravidelně užívat a jednu radu: „Věř rozumu, ne svým očím.“ Jenže v opuštěném domě zaplněném vzpomínkami na něj číhají nečekaná překvapení. Zprvu nenápadná, ještě celkem vysvětlitelná normálním rozumem. Ale když se začnou zhmotňovat vzpomínky a odehrávat další paranormální jevy, začne o svém zdravém rozumu pochybovat. Je v domě doopravdy sám? A pokud není, skrývají se v něm skuteční lidé, nebo to jsou nějaké děsivé přízraky, které si vyvolal ve své hlavě? Co z toho všeho je vlastně skutečné? (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Takže, z tohoto filmu jsem měl DELIRIUM akorát tak já. Zpočátku mě to vůbec nebavilo, přišlo mi to jako nehorázná píčovina. Chlapík, co ho propustí z blázince, kterého šoupnou do jeho rodinného sídla, který má jistou krvavou minulost a k tomu ho poučuje debilní agentka FBI či co a peskuje ho jak malého školáčka. No, jakmile tyto debilní aspekty filmu pominuly, nějak jsem si na tento film zvykal. Občas tu byly zajímavé scény, ale jakmile se ukázal na scéně bratr hlavního herce, už mě to moc nebavilo. Nebylo to už moc napínavé a ani mě nezajímal závěr, který měl jednu hloupou pointu. Dal bych i 1*, ale znám horší sračky, určitý (bohužel promarněný) potenciál tu byl. Tak jako tak je to slabota a hluboký podprůměr. Ani to nestojí za to 1 shlédnutí. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Potenciál ohromný, zpracování průměrné, ale co je na tomhle filmu nejvíc nepochopitelné je angažování Tophera Grace do ústřední role. To je naprostý castingový fail. Lekačky nicméně fungují, škoda kolísavé atmosféry, namísto gradovaného děje. Závěr měl být hutnější, přesto vcelku překvapí. Výsledkem není špatný film, leč do očí bijící nevyužití příběhu je mrzuté. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Sorry jako, ale budu fakt nadávat. Jedna hvězdička za těch prvních zábavných čtyřicet minut, než se tam objevil ten bratr a začlo se rádoby hrát na vážnou strunu. Tenhle film se celkově vůbc nepovedl, protože atmosféra je znát dohromady tak pět minut, příběh to mělo v podstatě úplně idiotský a vůbec se z toho nemuselo vyklubat tohle nefunkční rodinné drama s hororovými prvky, ale mohlo se aspoň zabrousit do psychiky hlavní postavy. Kdyby byla alespoň ta strašidelná stránka jakž takž, dám tomu ty dvě, ale v Deliriu nefungovalo absolutně nic. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Totálně průměrný horor o chlápkovi, kterého propustí z léčebny do vlastního domu kde slyší různé zvuky a vidí imaginární lidi, aby nakonec zjistil, že někteří z těch lidí existují. V podstatě se jedná o kombinace těchto hororů https://www.csfd.cz/film/232014-30-a-pul-metru/komentare/ odtud si to vzalo námět chlápka, který má na noze zařízení a nesmí se vzdálit od domu ani dělat jinak ho vrátí zpět https://www.csfd.cz/film/224788-pokoj-1408/komentare/ odtud chlápka co vidí to co jiní nevidí a odtud pointu https://www.csfd.cz/film/254738-zazdena/komentare/. 40 procent více ani omylem a to zachraňuje jen a jen pointa jinak bych šel daleko níže. Hold je rozdíl dělal remake hororu a zkusit něco vlastního. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po prepustení z psychiatrickej liečebne sa Tom vracia do rodičovského sídla. Jeho lekár ho varuje, že keď uvidí niečo zvláštne, má veriť svojmu mozgu, nie svojim očiam. Po príchode začína mať desivé predstavy, ktorým musí odolávať, pretože inak by skončil presne tam, kde sa všetky jeho problémy začali. - Na Delirium som bol zvedavý, aj keď ma režisér svojím hororovým debutom úplne nepresvedčil. Dopadlo to asi tak, ako spomínaný debut, a je smutné, že sa režisér za tie roky v ničom nezlepšil. Všetko ubieha pomaly, hlavný charakter je strašlivo nezaujímavý a strašidelné scény vôbec nefungujú. Normálne ma udivuje, že dal pán Jason Blum zelenú zrovna tomuto projektu, pretože poznám desiatky tvorcov, ktorí by dokázali vytvoriť ovela kreatívnejšie horory, alebo by dokonca aj túto tematiku spracovali zaujímavejšie. Tri hviezdy si to v podstate ani nezaslúži, ale to sídlo, v ktorom sa to odohráva, je tak monumentálne, že tomu tie tri dám. + herečka z Tusk a Yoga Hosers + herec z Beyond Skyline ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Podle aktivity Deliria dělíme na tři druhy: furibundní – s velkým motorickým neklidem, bladní – bez neklidu a musitující – na základě pohybů vykonává pacient drobné automatické pohyby (třebaže si myslí, že „čistí“ povlečení). [Zdroj: upsychiatra.cz] (Varan)
  • Více než 7 milionů hospitalizovaných Američanů každý rok trpí deliriem. (griph)

Reklama

Reklama