Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série hodně překvapila. Hlavní hrdina sympaťák, ústřední záporák snad ještě lepší. Některé epizody se možná trochu vlečou, především pak první dva díly jsou velmi vlažným rozjezdem, nicméně postupem času se děj rozjíždí naplno, akce střídá akci, krvák solidní a zápletka se skvěle rozvíjí. Rozjezd marvelovského seriálového universa se povedl. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 89% .Bolo na čase aby sa aj Marvelacky Daredevil pomohol dopredu. A je to pekný posun od filmového spracovanie s Affleckom. Seriálový Daredevil vsádza rovnako ako Nolanov Batman na reálnejšie spracovanie, čo je hlavný dôvod prečo ma to bavilo. Charile Cox (ale aj ostatný) fajn zapadli a sledovať zrod slepého hrdinu, ktorý v noci bojuje ako maskovaný nindža proti zločinu a cez deň zas háji občanov ako právnik bol v podstate dvojitý zážitok. Akciu sa nadmieru vydarila, úvodné titulky, hudba, príbeh, postavy a hlavne záporák (Wilson Fisk / Kingpin) príjemne prekvapili. Som zvedavý ako chlapíci od Marvelu zakomponujú ostatné známejšie postavy (Elektra, Punisher) po bok Daredevila. Oblúbený soundtrack: Main Title, Fogwell's Gym. ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí posledního dílu první série jsem přesvědčen, že se jedná o jeden z nejlepších komiksových seriálů vůbec. Daredevil je naprosto nepřekonatelný svou atmosférou. Divák opravdu nemá problém uvěřit, jak na tom Hell's Kitchen je. Vše podporují bezchybné herecké výkony. Obzvláštní poklonu zaslouží Vincent D'Onofrio, jehož Wilson Fisk je skutečně dokonalý. Ostatní herci jsou ale také takřka bezchybní. Pochvalu pak zaslouží skvěle zvládnutá choreografie soubojů (konec druhé epizody). Věřím, že menší útlum v poslední epizodě je způsoben kostýmem, který do druhé řady ještě upraví. 100 % ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na první pohled působí zevedeným schématem. Hrdina za spravedlnost žijící dvojím životem vykonává pořádek v nočních ulicích špinavé městské čtvrti, má nějaké to trauma a k tomu zachrání ženu v nesnázích... může to být jak Batman, tak třeba Spiderman. Seriál Daredevil je protkán všemi díly napínavým a kvalitně zpracovaným souvislým příběhem, který nutí k dalšímu pokračování. Atmosféra každým dílem o něco dramatičněji houstne a i hudební motiv mi velmi připomíná Temného rytíře. Po celé sérii (13 dílů) zvyšuji na plný počet! 90% (dal bych i víc, ale sedmý díl mi přišel nějaký nedořešený, s neobjasněnými motivy) ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantasticky rozjetý příběh Marvel světa od Netflixu. Kéž by takto vypadal každý superhrdinský projekt- děj nepřeplácaný postavami, CGI, podivnými rozhodnutími,... (netvrdím, že tomu je vždy špatně, ale ne vždy se to povede) Naopak seriál Daredevil se oproti většině Marvel projektům liší především v postavách. A to tak, že tu jsou hlavní protagonisté se skutečnými city, uvěřitelnými rozhodnutími a životem, který je nejreálnější, jak jen může. Konečně tu máme hlavního hrdinu o kterého se bojíme v každém souboji. Seriál velmi vynikal choreografií, jelikož souboje byli i přes to, že byli většinou ve tmě fantastické. Máme tu hlavního záporáka s city a nápadem, kterého chápeme, i když jsou jeho rozhodnutí, řekněme, rapidnější a brutálnější. Výjimkou hlavních postav tu stojí za zmínku i postava Jamese Wesleyho, kterou jsem si velice oblíbil. Charlie Cox ztvárnil Matta Murdocka na jedničku a jeho mimika slepce je velmi dobrá a představitelná. Seriál má výbornou hudbu a excelentní intro/první titulky, říkejte si tomu jak chcete. PS: Oblek v závěrečné epizodě vypadá parádně. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • Tato epizoda byla částečně natočena na Whitestone Bowling Lanes v Flushing v New Yorku. (Epistemolog)
  • Pistole, která se zasekne v úvodní scéně, je Heckler a Koch P30L. (Epistemolog)
  • Madame Gao (Wai Ching Ho) prohlašuje, že se vrací domů na místo „do značné vzdálenosti dále než Čína“. To spolu se symbolem Iron Fist na balíčcích heroinu ukazuje na její původ z K'un-Lun. Jde o mystické město ukryté v tibetských horách, kde byl vychován marvelský hrdina Iron Fist. (Epistemolog)

Reklama

Reklama