Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERy! Vrchol prišiel v osmej epizóde. V tom momente, keď nádejný plán stroskotá ešte než vôbec začal, keď sa Fisk rozhodne vyjsť na svetlo sveta a Hell's Kitchen ovládnuť aj legálne, vtedy mi došlo, čo je najväčšou devízou seriálového Daredevila: záporné postavy. V tých kladných problém nie je. To len Fisk a jeho partička sú omnoho zaujímavejší, lepšie napísaní, aj zahraní. Drew Goddard ma dvakrát prekvapil; Prvý raz v epizóde so slepým majstrom, vyriešením celej akcie (a témy) mimo záber. Druhý vo finále 11tej časti, tou vecou - zvratom. Pretože takto sa to nerobí. Ak má mať hrdina tajomstvo, dozvieme sa ho na začiatku a potom sa čaká. Goddard nám prezradil prvú časť skladačky (Karen) dve hodiny pred koncom série, a ešte neskôr, že o tom vôbec vedel niekto ďalší. Originálne a na príbeh dbajúce, viac než na nažhavenosť divákov a držanie ich pri obrazovkách. A s Karen to malo dve strany, že ano, takže na jednu som zostal obarený pozerať, čo to holka povedala a následne urobila ; na druhú ma Wesleyho smrť nasrala, pretože už tam viac proste nebude. A on a jeho vzťah s Fiskom, vzťah Fiska s priateľkou, matkou, jeho vnútorná rozorvanosť, hnev, sklamanie a nenávisť, to je to, čo robí tento seriál výnimočným. Už len mať gule nato, nazvať to celé Kingpin. 85% [komentár z roku 2016] ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypečená seriálová komiksovka, do prasknutia natrieskaná udalosťami (nie zvratmi - UDALOSŤAMI!), s postavami, ktoré popri celej svojej civilnosti neprestávajú byť komiksovými postavami... a ako komiksové postavy ani v náznakoch nekĺžu do paródie či nevydarenej karikatúry. Nad šikovným castingom a adekvátnymi výkonmi sa potom ako obor čnie Vincent D'Onofrio v úlohe hlavného antagonistu, ktorý konečne prekonáva svoj výkon z Full Metal Jacket (nie žeby nebol vynikajúci počas celej svojej kariéry, ak mu to rola umožnila... a práve o to ide). Tlieskam a teším sa na to, čo ma vo svete Marvel-Netflix čaká ďalej. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na první pohled působí zevedeným schématem. Hrdina za spravedlnost žijící dvojím životem vykonává pořádek v nočních ulicích špinavé městské čtvrti, má nějaké to trauma a k tomu zachrání ženu v nesnázích... může to být jak Batman, tak třeba Spiderman. Seriál Daredevil je protkán všemi díly napínavým a kvalitně zpracovaným souvislým příběhem, který nutí k dalšímu pokračování. Atmosféra každým dílem o něco dramatičněji houstne a i hudební motiv mi velmi připomíná Temného rytíře. Po celé sérii (13 dílů) zvyšuji na plný počet! 90% (dal bych i víc, ale sedmý díl mi přišel nějaký nedořešený, s neobjasněnými motivy) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detailně propracovaný origin jednoho z nejzajímavějších marvelovských hrdinů vnesl svěží vánek do rozrůstající se rodiny komiksových adaptací: semknutou "realističnost", ohraničené prostředí, právnickou civilnost, lidské problémy, špinavou bolestivost. Ovšem s vykreslením situace a charakterů si dával tolik na čas, že se dopředu zrovna hbitým tempem neposouval. Jinak řečeno, půda pro konflikt (a kostým) se připravovala opravdu až do poslední epizody. Což bylo sice super (a vynikajícně zahrané, napsané, natočené i (post)produkčně ošéfované), na vyšší rychlost se však přeřadilo příliš náhle a na krátko. Plus zatímco plány Kingpina se zdály jasné (téměř chvályhodné), umanutá snaha Matta a spol. mu v nich za každou cenu zabránit mi už tak pevně ukotvená nepřišla - já bych se na to v jejich situaci při první příležitosti vykvajz. :-) ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí posledního dílu první série jsem přesvědčen, že se jedná o jeden z nejlepších komiksových seriálů vůbec. Daredevil je naprosto nepřekonatelný svou atmosférou. Divák opravdu nemá problém uvěřit, jak na tom Hell's Kitchen je. Vše podporují bezchybné herecké výkony. Obzvláštní poklonu zaslouží Vincent D'Onofrio, jehož Wilson Fisk je skutečně dokonalý. Ostatní herci jsou ale také takřka bezchybní. Pochvalu pak zaslouží skvěle zvládnutá choreografie soubojů (konec druhé epizody). Věřím, že menší útlum v poslední epizodě je způsoben kostýmem, který do druhé řady ještě upraví. 100 % ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • Fiskův účetní je pojmenován jako Leland Owlsley. V původním komiksu se jednalo o skutečné jméno daredevilského superdarebáka známého jako Sova. (Epistemolog)
  • Tato epizoda byla částečně natočena na Whitestone Bowling Lanes v Flushing v New Yorku. (Epistemolog)

Reklama

Reklama