Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezinárodní zločinec Beaupre se dohodne na „obchodu“ s ukradeným raketovým čipem. Se svými komplici – Alicí, Jerniganem a Ungerem – ho na tejné schůzce získá a ukryje ho do hračky, dálkově ovládaného autíčka. Při celním odbavení na letišti dojde k záměně tašky, kterou si do Chicaga odveze paní Hessová. Zločinci znají jen přibližně její adresu, a tak musí prozkoumat několik vilek na tichém předměstí. Osmiletý Alex, který dostal od paní Hessové autíčko, je nemocný a dalekohledem podezřelé osoby pozoruje. Vždy zavolá policii, ale zločincům se podaří včas zmizet a nikdo mu nevěří. Alex pochopí, že proti zločincům mezinárodního formátu, kteří mají k dispozici nejmodernější techniku, musí bojovat jenom svým důvtipem – vybaven tím, co mu poskytne dům a jeho skříň s hračkami… (TV Prima)

(více)

Recenze (504)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Horší pokračování ´Home Alone´ (1990) a ´Home Alone 2: Lost in New York´ (1992). Jiný režisér a jiný Kevin, nyní Alex. Alex D. Linz je mladší než Macaulay Culkin a více-méně jenom do kamery hází roztomilé ksichtíky. Zápletka s čipem, vetřelci, rodiče, sourozenci i nástrahy v domě a jeho okolí jsou jenom pokusem vytěžit něco z bývalého úspěchu. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce je jasné, jak se bude příběh vyvíjet a navíc je tu strašně nesympatický hlavní "hrdina". Ani ty padouši nestojí zanic, a to jsou na to 4! Navíc jsou taky 4x dementnější než původní záporácii Stern a Pesci. Nicméně když jsem onemocněl a nebylo na co se dívat, zkousnul jsem to bez jakékoli újmy na zdraví. ()

Reklama

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Zřejmě typický příklad humoru americké konzumní společnosti, pro mě osobně a pro Evropana jako takového však jen typicky odpadová záležitost! Mohlo to však dopadnou lépe, stačilo možná jen opět obsadit Macaulaye Culkina do hlavní role a bylo to alespoň na tu jednu. Toto byl pro mě opravdu naprosto nepochopitelný tah. Veškeré scény a veškeré vtipy už jsme viděli v předchozích dvou úspěšných dílech. Opravdu se jedná jen o frašku-výsměch a hloupý pokus navázat na něco, co předtím ve světě udělalo veliký "BOOM". O nesympatickém malém hlavním hrdinovi a nepříjemných zlodějích se už raději rozepisovat nebudu:-( Doufám jen, že už další díl nenatočí.. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Alex D. Linz - (Alex Pruitt) +++ Olek Krupa - (Petr Beaupre) +++ Rya Kihlstedt - (Alice Ribbons) +++ Lenny von Dohlen - (Burton Jernigan) +++ David Thornton - (Earl Unger) +++ Haviland Morris - (Karen Pruitt) +++ Kevin Kilner - (Jack Pruitt) +++ Scarlett Johansson - (Molly Pruitt) +++ Produkcia: John Hughes +++ ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kde jsou zloději ??" - "Žádní nejsou !! Jen jeden nemocný chlapec s bujnou představivostí.." - "To je trapné !!" Ok, souhlasím !! ;) Nutno ovšem dodat, že tady měl budoucí šmoulo(s)tvůrce Raja Gosnell svůj debut řádně ztížený.. Chápu, proč zrovna jej nenažraní producenti oslovili, aby se chopil předem prohraného úkolu natočit další pokračování dvou velmi úspěšných bijáků, navíc na základě scénáře, který se jen dost nešikovně a naivně pokouší ozvláštnit recyklát prvních dvou filmů.. Když navíc už první sequel pouze variuje a nečekaně úspěšně upgraduje totéž téma, což v důsledku vlastně Columbusův Sám doma 2: Ztracen v New Yorku na straně jedné scénáristické lenosti navzdory činí natolik zajímavým, v této oblasti totiž Chris Columbus zvláště s tak krátkým časovým odstupem uspěl jako málokdo jiný před ním.. Gosnell byl jako Columbusův učeň poměrně logickou volbou, byť by tedy jeden spíše ocenil, kdyby nabídku s díky a pokorou raději odmítl.. A tak byl nakonec i Culkin, který měl již v době natáčení dost problémů sám se sebou, rád, že se na něj, když se servírovalo tohle zkažené Columb(us)ovo vejce, nedostalo.. Narozdíl od mladičké Scarlett Johansson.. A šílený John Hughes ?? Se svým scénářem tradičně naprosto nevyzpytatelný.. Špatný biják se špatnými padouchy - Při vzpomínce na skvostného Joea Pesciho, který svou rolí výborně paroduje své proslulé mafiánské role, jen zamačkávám slzu.. který však vlastně nikdy neměl naději na úspěch.. Jen to obligátní a obludné tahání mrtvé kravky za cecík.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Macaulay Culkin odmítl hrát v tomto filmu, protože ho role Kevina (z prvních dvou dílů) omrzela a měl pocit, že by do filmu neměl čím přispět. (Cheeker)

Reklama

Reklama