Reklama

Reklama

Jedenáctiletý Cameron (David Mazouz) se znenadání začíná chovat podivně. Uzavírá se ve svém pokoji, mluví zvláštními pradávnými jazyky a vykazuje i další příznaky posedlosti. Jakmile to jeho matka (Carice van Houten) zpozoruje, spojí se s odborníky z Vatikánu, kteří za chlapcem vyšlou specialistku na podobné případy, která si na pomoc přizve Dr. Setha Embera (Aaron Eckhart) a jeho tým. Dr. Ember má totiž jedinečnou schopnost, kdy při léčbě posedlých osob vstupuje přímo do jejich mysli a v ní čelí zosobněnému zlu způsobujícímu pomatení mysli. Nepovažuje se za tradičního vymítače ďáblů, ale spíše za jistého „uklízeče". A jeho chvíle nastává tehdy, když selhává veškerá dosavadní snaha tradičních exorcistů. A tento okamžik nastal právě u malého Camerona. Dr. Ember vstoupí do jeho podvědomí, v němž démon drží chlapce v zajetí v imaginárním světě snů. Ukáže se, že tento ďábelský protivník je mnohem silnější, než Ember čekal. Navíc jej pronásleduje nejen lstivý a zákeřný démon, ale i jeho vlastní traumatická minulost. Ember musí nasadit veškeré své schopnosti a možná i život, aby přemohl démona a chlapce zachránil. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (107)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak úplně horor o vymítání, jak by poster napovídal, to není. Byl to slabší odvar thrilleru o nějaký zlý entitě. V některých momentech se to snažilo tvářit inovativně, hlavně v těch hrátkách v mysli. Ale ani to nedokázalo naplnit potenciál. Vždyť ten klučina posedlej jenom seděl v pokoji a nikomu neškodil a přitom prostor i oběti k dispozici měl. Minimálně větší masakr, nebo pár lekaček tam přidat měli. Tohle nemělo ani atmošku, ani napětí, ani pořádnou zápletku. Víceméně bych řekl zbytečnej film v rámci kinematografie. Herci byli pozitivum, ač se zas tolik nepředvedli, Byli tam prostě na efekt. Ale je to zklamání v dnešní době vypustit něco takovýho s žánrem horor. Divím se, že ten tým, kterej kolem toho je, se nad tím nepozastaví a nevyladí to pro oko hororovýho fanouška. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Nemuselo by to být špatné, ale z nějakého záhadného důvodu nic nefunguje jak má. Film člověka do děje prostě nevtáhne, atmosféra se nedostaví, napětí nebo úlek nehrozí. Jak to celé dopadne člověk ví skoro od začátku a bohužel postavy jsou tak nezajímavé, že mi bylo srdečně jedno, jak dopadnou. Jedinej Aaron se statečně držel, ale ani jeho postava mě zrovna 2x nechytla. V kině nás bylo asi tak patnáct a za celej film jsem neslyšel , že by se někdo leknul. Upřímně většina osazenstva, včetně nás, film prokecala a když jsme chytali asi desátej výtlem, tak nám naplno došlo, že tohle opravdu děsit nebude. Ale na jedno kouknutí to ujde. S těžkou bídou 3* ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Som rád, že to vyšlo skôr, ako som na to šiel do kina. Boli by to trochu vyhodené peniaze. Nie preto, že by bol film nejaký veľký prepadák. Ale je to len šedý priemer, ktorý sa dá pozrieť, ale za pár hodín úplne vyšumí. Z hororového hľadiska tam divák veľa nenájde. Ani žiadne veľké strašenie, ani žiadne pekné masky. Čierne démonické oči mi už jednoducho nestačia. Námet nevyužitý, ale totálne. Pretože keď sa už hlavný hrdina dostane do myšlienok posadnutého fagana, tak ja osobne automaticky čakám pekné démonické svety a výjavy, peklá, príšerky a podobne, ako to bolo povedzme v podarenom Cell či Insidious. Tak som čakal, kedy to konečne príde, a ono to vôbec neprišlo. Vlastne som v celom filme nenašiel nič, čo by stálo za pochvalu. A tak je najväčším plusom krátka stopáž, keďže film končí skôr, ako začne nudiť. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nápad o vstupování do mysli není nic nového, zfleku mě napadá Cela a minimálně tři díly Krajních mezí. Nicméně natočený ten souboj s démonem je slušně a díky výbornému Eckhardtovi i docela sledovatelně. Jeho postava zlomeného muže, který se za každou cenu chce pomstít démonovi, co ho připravil o rodinu není nic nového, ale zároveň nemám problém mu fandit. Co mě naopak naštvalo je špatný konec (a to v okamžiku, kdy jsem se začal radovat z happyendu). Celkově neurážející průměr. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|78%| Novodobé duchařiny beru všemi deseti. Mistr tohoto moderního hororového žánru je u mě skvělý režisér James Wan. Právě od jeho vzniku filmů V zajetí démonů a Insidiousů začali točit obdobné snímky s touto tématikou. Samozřejmě ne každý takový snímek se vydaří. Třeba třetí Insidious už je opravdu slabota (holt Wan už tento díl na starosti neměl). No, nyní k tomuto. Inkarnace je dle mého názoru solidní duchařina, která má oproti jiným slabším solidní děj, který dokáže rychle vtáhnout do děje, dobře napsané postavy a zajímavé nápady. I ta napínavost se tu najde. Potenciál ale nebyl plně využit. Chtělo by to ostřejší rating než PG-13, ale nebylo to až tak zlé v tomhle mírnějším provedení. Obohatit scénář s ještě zajímavějšími nápady, zdramatizovat finále atd. Vylepšovat by se toho dalo dost, ale přesto jsem příjemně překvapen, čekal jsem minimálně o třídu slabší záležitost. Aaron Eckart to zvládl perfektně, stejně jako chlapec posedlý tím parazitem či co to bylo. Hudba taková normální. Vše se mi zdálo, především u postav uvěřitelné. Úplný závěr (posledních asi 20 sekund) je trochu zvláštní, ale pochopit se dá. Takže je mi jasné, že jsem to neviděl naposled – spokojenost. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama