Reklama

Reklama

Jedenáctiletý Cameron (David Mazouz) se znenadání začíná chovat podivně. Uzavírá se ve svém pokoji, mluví zvláštními pradávnými jazyky a vykazuje i další příznaky posedlosti. Jakmile to jeho matka (Carice van Houten) zpozoruje, spojí se s odborníky z Vatikánu, kteří za chlapcem vyšlou specialistku na podobné případy, která si na pomoc přizve Dr. Setha Embera (Aaron Eckhart) a jeho tým. Dr. Ember má totiž jedinečnou schopnost, kdy při léčbě posedlých osob vstupuje přímo do jejich mysli a v ní čelí zosobněnému zlu způsobujícímu pomatení mysli. Nepovažuje se za tradičního vymítače ďáblů, ale spíše za jistého „uklízeče". A jeho chvíle nastává tehdy, když selhává veškerá dosavadní snaha tradičních exorcistů. A tento okamžik nastal právě u malého Camerona. Dr. Ember vstoupí do jeho podvědomí, v němž démon drží chlapce v zajetí v imaginárním světě snů. Ukáže se, že tento ďábelský protivník je mnohem silnější, než Ember čekal. Navíc jej pronásleduje nejen lstivý a zákeřný démon, ale i jeho vlastní traumatická minulost. Ember musí nasadit veškeré své schopnosti a možná i život, aby přemohl démona a chlapce zachránil. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (107)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Inkarnace vznikla jako ze soustruhu podle šablony. Mnohem větší důraz se v ní klade na osobu výzkumníka a "exorcisty" než rodinu oběti, ale to není podstatné. I výzkumník si s sebou nese rodinné trauma z minulosti, s démonem ho pojí osobní zainteresovanost - a stejně to celé tak trochu má pod palcem Vatikán. Všechny dějové zvraty jsou dopředu čitelné, snadno předvídatelné a nejzákladnější, s jakými mohli tvůrci přijít. Včetně milionkrát obehraného klišé na úplný závěr. Nebýt inovativního prvku v podobě přístupu k posednutí démonem (hlavní hrdinové jej nevymítají, jak to můžeme vidět ve všech filmech o exorcismu, ale jdou na to vědecky a snaží se ho dostat přímo z "pacientovy" hlavy), je fakt zbytečný se vůbec dívat. Ke všemu snímek otevřeně přiznává, že démoni tu jsou od dob andělů a potopy světa, tedy že celá křesťanská věrouka je pravdivá, takže inovace nehrozí ani omylem. Až mi bylo jediného známého jména v ansámblu, Aarona Eckharta, líto, čemu se to chudák upsal. Nepříznivému dojmu z filmu moc nepřidává ani lacinost, která čiší z každé scény. S rozpočtem pouhých pěti milionů dolarů moc parády nenaděláte, ale když to víte dopředu, je třeba podle toho vystavět příběh. Na to se ale tvůrci vybodli a celé to jednoduše odflákli. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Inkarnace je odvarem ze všech možných i nemožných populárních hororů a thrillerů na podobné téma. Brad Peyton ovšem nezvládá ani vytvořit alespoň trochu děsivou atmosféru ani odvyprávět modernizovaný příběh vymítání démonů. Nenapadá mě jediný důvod, proč tuhle podprůměrnou a nezáživnou podívanou vůbec doporučit. [40%] ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Úplné hororově/thrillerové béčko. Není se tu bohužel čeho moc chytit. Řemeslně je to asi docela v pohodě zpracované. Herecky neurážející, ale to co se před Vámi děje nedává často moc smysl. Takových filmů je každý rok desítky. Před pandemií to byla ještě nudná konzumní výplň kin, teď už by to byla pouze nudná konzumní výplň nějakého z VOD kanálů. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hororový snímek "Inkarnace" je céčkovou podívanou, kterou se tvůrci snaží povznést béčkovým obsazením Aarona Eckharta.. Bez úspěchu.. Je to tisíckrát přemletá nuda o posednutí a následném vymítání.. Způsob byl celkem zajímavý, ale děsně zpracovaný.. Efekty připomínaly spíše 90. léta než rok 2016. Ostatní herci působili jako ochotnický soubor.. Např. kostým, který měl na sobě Keir O'Donnell, vypadal spíš jako na maškarní než do filmu.. Žádná pořádná lekačka, ani jsem se nebála, dokonce to není ani s smíchu.. Ztráta času.. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Pár dní po peckovém Rogue One jsem šel do kina poprvé na ryzí horor a zvládl jsem to! :D Oproti předem namachrované kamarádce jsem si nepřipsal ani jedno cuknutí, leknutí či skřek. Ale to asi není dobře? Každopádně film jako takový působil strašně levně ve všech ohledech. Na konci jsem pak našel ještě dvě, tři nesrovnalosti, možná jsem to špatně pochopil...ale zkrtáka nemělo to čím upoutat. Zcela obyčejný, průměrný horor, na který zítra zapomenete. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama