Reklama

Reklama

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (394)

Superpero 

všechny recenze uživatele

V době, kdy může drsňáka hrát i Ryan Gosling je nesmírně osvěžující vidět Mela Gibsona jak si to nehorázně dává. Je to pořád megabadass a tu zkrachovalou roli mu prostě žeru i s navijákem. Bylo vtipný, jak si jeho postava uvědomovala, že ta jeho dcera je kráva a tak jí celej film stíral, že z ní bude do tejdne šlapka atd. Parádní oddychovka. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bývalý trestanec John Link (Mel Gibson) je kontaktován svojí pohřešovanou dcerou Lydií (Erin Moriarty) ohledně půjčení hotovosti, protože se dostala do situace, kterou sama nezvládne... Mel Gibson je stále bourák a má na to, ale chtělo to trochu vypilovanější příběh. Akce špatná nebyla, ale zkratkovitých 82 minut filmu bylo prostě málo. V závěrečných titulcích filmu je uvedno, že vznikl v roce 2015. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Taký klasický thriller 90tych rokov 20.storočia je dnes v podstate už celkom legitímnym sub žánrom. Ale áno, je to sto krát prevarený žáner a námet, ale nie je to úplná nuda, ani totálne klišé. Nie je to len o Gibsonovi, vďaka ktorému je to o úroveň vyššie. Mel Gibson nie je superhrdina, ktorý dokáže likvidovať protivníkov, ako Liam Neeson v 96 hodín. Nie je tu toľko akčných scén, ani desiatky gangstrov, je ich približne toľko, ako prstov na jednej ruke. A navyše žiaden dokonalý happyend, ako v spomínanom Takene. Ja som pôvodne nečakal nič dobrého a preto som bol príjemne prekvapený. Plus v porovnaní s komerčnými blockbustermi, ktoré okrem komiksov, ponúkajú len pokračovanie, reštarty a remaky a bohužiaľ v drvivej väčšine som bol sklamaný a asi nielen ja, táto jednohubka bola príjemne osvieženie. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Melu Gibsonovi je 60 a je prošedivělý, ale pořád na to má. Myslím, že věk příliš nepoznamenal jeho kondici ani herecké schopnosti. Od filmu jsem jinak čekal trochu konzistentnější příběh a vzhledem k některým scénám i aspoň trochu psychologie. Ale nevadí. Akce je fajn a kecací scény svůj smysl mají, nevyznívají jen tak do prázdna. A hlavně si z toho ještě z toho den po projekci (teď je na hodinách 0:17, aby nedošlo k nepochopení) něco pamatuju. Vypadá, že oslava zločinu na filmovém pásu nadobro končí, ale může to být jen moje intuice. I tak nemám důvod dát méně než 4*. (Projekce 12. 9. 2016, Kino Atlas, 20:00) P. S. Před začátkem filmu pustili na plátně rozhovor POMa s Jean-François Richetem a Melem Gibsonem. Pobavil jsem se stejně jako zbytek sálu. Nic ve zlém. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Film "Blood Father", což znamená "Pokrevní otec", se u nás bohužel bude hrát pod tuctovým nicneříkajícím názvem "Ve jménu krve". Oč by bylo mnohem víc coool a badasss, kdyby se to jmenovalo "KRVAVÝ TATÍNEK"!!!!, pánové a dámy z Bohemia MP! Dcera Mela Gibsona se zaplete s mexickými drogovými mafiány a on ji z toho po vzoru Liama Neesona (který asi roli odmítl) vyseká. Občas dobrý vtip nebo krvavá scéna, ale skončilo to dřív, než se to mohlo pořádně rozjet. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (9)

  • Ešte v roku 2008 sa plánovalo, že režírovať a zároveň stvárniť hlavnú úlohu by mohol Sylvester Stallone. (m.a.t.o.)
  • Film bol v post-produkcii takmer dva roky. Natáčanie v Novom Mexiku prebiehalo od 5. júna do 3. júla 2014, no premiéra sa konala až 21. mája 2016 na festivale v Cannes. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama