Reklama

Reklama

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (394)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ne úplně povedená snaha o retro. Tradičně ultracharizmatický Gibson super, ale chybí přímočarost a efektnost. Příliš to tápe a moří se to v tunách dialogové vaty. Pár světlých momentů je převážně akčních a nebo když má zrovna kameraman, potažmo scénárista světlou chvilku a na pár sekund je tam něco cool, co máme na těhle staronových redneck oldschool akčňákách tak rádi. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Taký klasický thriller 90tych rokov 20.storočia je dnes v podstate už celkom legitímnym sub žánrom. Ale áno, je to sto krát prevarený žáner a námet, ale nie je to úplná nuda, ani totálne klišé. Nie je to len o Gibsonovi, vďaka ktorému je to o úroveň vyššie. Mel Gibson nie je superhrdina, ktorý dokáže likvidovať protivníkov, ako Liam Neeson v 96 hodín. Nie je tu toľko akčných scén, ani desiatky gangstrov, je ich približne toľko, ako prstov na jednej ruke. A navyše žiaden dokonalý happyend, ako v spomínanom Takene. Ja som pôvodne nečakal nič dobrého a preto som bol príjemne prekvapený. Plus v porovnaní s komerčnými blockbustermi, ktoré okrem komiksov, ponúkajú len pokračovanie, reštarty a remaky a bohužiaľ v drvivej väčšine som bol sklamaný a asi nielen ja, táto jednohubka bola príjemne osvieženie. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Zatraceně silné charisma Mela Gibsona, zatraceně sympatická dcerka, zatraceně poctivá jednohubka, zatraceně velký problém. Tyhle staromódní přímočaré story, které se to nijak nekomplikují, mám a vždycky budu mít moc rád. Není potřeba mít nadupaný rozpočet, stačí vsadit na reálně dávkovanou akci, solidní záporáky a ústřední ksicht, který přitáhne pozornost. Je mi jedno, že za sebou Gibson táhne nějakou tu kaňku ze soukromí, pořád ho beru jako schopného herce a jeho zarostlý tatík to jen potvrzuje. Béčkovost z filmu čiší, syrovost cítíme na každém kroku, navrch všemu velmi pomáhá vyprahlá krajina všude kolem. Tentokrát to není on, kdo má problém (ač má za sebou pestrou minulost plnou prochlastaných a profetovaných večerů a několika odsezených let), ale jeho znovunalezená dcerka. Zapletla se s potetovanými hovady, která prvně střílí a pak možná lehce přemýšlí. Škoda, že napětí ne vždy úplně nefunguje, i v řadě akčnějších momentů bych uvítal nápaditější přístup. Přesto to odsýpá, zahořklý hlavní hrdina s dcerkou procedí několik cynických hlášek a vystřílí několik zásobníků. A Gibsonovo osobní kouzlo se postará o zbytek. Moc mu přeju nějaký ambicióznější projekt v rukou zkušenějších tvůrců. Na vedlejší kolej Šílený Max rozhodně nepatří. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

V době, kdy může drsňáka hrát i Ryan Gosling je nesmírně osvěžující vidět Mela Gibsona jak si to nehorázně dává. Je to pořád megabadass a tu zkrachovalou roli mu prostě žeru i s navijákem. Bylo vtipný, jak si jeho postava uvědomovala, že ta jeho dcera je kráva a tak jí celej film stíral, že z ní bude do tejdne šlapka atd. Parádní oddychovka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“JDOU PO NÁS DOST DRSNÍ HOŠI A NEVÍM CO S TÍM...“ /// Tak prej, co by člověk neudělal pro parchanta (svýho). Zrovna, když se z Melouše stává rodinnej typ, vobjevej se pokérovaní frajeři a spustěj: „dej sem dítě“. Hovno leda na to Mel, naloží dceru a jedou a jedou… potomci Aztéků taky jedou… Starej dobrej Mel. Ovšem, že by to byla bomba… dojáky Ti chlape nejdou a ten závěr je dost vodfláklej. Ale ta stopáž je fajnová! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na dceru se lepěj lůzři (a já jsem furt zavřenej). 2.) Hledám chlápky ze starý školy. 3.) Thx za titule „titulkomat„. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (104)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama