Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před 17-ti lety si ve studentských dobách zašpásovali s krásnou Colette a pak se vydali každý po svém. Zbyla jim jen hezká vzpomínka, ale možná i problematický teeneger Scott, který se právě vydal kamsi do světa na zkušenou. Protože si nešťastná matka Colette neví rady, osloví oba potencionální otce o pomoc. A všechny to stojí dost práce a přemlouvání, než je všechno tak, jak má být... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

dobytek 

všechny recenze uživatele

S francouzskym originálem se tahle blbost vůbec nemůže srovnávat. Dvojice Pierre Richard & Gérard Depardieu je asi 100× lepší, než poněkud trapný duo Robin Williams & Billy Crystal. Zejména Billy Crystal, kterej hraje největšího drsňáka, na mě působí jako debil. Američani by se možná měli na to předělávání francouzskejch komedií už vysrat. V 80. letech to možná fungovalo, ty pozdější pokusy dopadly většinou hrozně. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Podle mě docela povedený remake komedie ( většinou tyto filmy končí katastrofou ), která nikoho nemůže urazit, Robin a Billy tvoří celkem vtipnou a zaručenou kombinaci páru inteligenta bez emocí a přecitlivělým blbečkem, jak už jsme měli možnost shlédnout v mnoha filmech, hlavně ve francouzských komediích. (( :: ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Raz som si na zadok nalepil svoj vlasy.“ – „Prečo?“ – „Dve marihuany a jedna vodka.“ Joel Silver, producent DŇA OTCOV (a PREDÁTOROV a SMRTONOSNÝCH ZBRANÍ A SMRTONOSNÝCH PASCÍ a...) sa v rozhovore s Františkom Fukom pre českú Cinemu kedysi vyjadril zhruba v tom zmysel, že snímka predstavovala určité sklamanie. Režisér Ivan Reitman (KROTITELIA DUCHOV 1-2) dostal k dispozícii dobrý scenár a komediálne esá Robina Williamsa a Billyho Crystala. Silverovi treba dať za pravdu - výsledok je priemerný, miestami až matný, fádny, vizuálne nesympatický (Crystal s Williamsom vyzerajú akosi... dajako... ehm, čudne) a len zriedka chytí dych v dialógoch („Nie, s ním som sa nesprchoval. To on sa sprchoval s jedným sedemnásťročným chalanom. Ja som sa len pozeral.“). Škoda, Crystal i Williams sú povestní talentom na improvizáciu, takže DEŇ OTCOV je šanca vyhodená von oknom. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 1* špatný film i bez toho, abych to srovnával s původní francouzskou komedií. Navíc herecké výkony jsou hrozná slabota. Úplná zbytečnost - palec dolů a sand si ani tu jednu hvězdičku nezaslouží [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

lactarius odpad!

všechny recenze uživatele

Člověka to nutí k zamyšlení... Slyšel jsem, že tyto trapné vykrádačky mají u amerického obecenstva někdy větší úspěch než originál. Jinak by to snad proboha nikoho nenapadlo ! Takže - začít žrát housky s karbanátkem, co nejvíc popcornu, zapíjet javorovým sirupem a na všechno podle vzoru pana Kaplana říkat Kou Kej - třeba se ten pravý, svobodný, *americký* názor dostaví. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama